Inter – Getafe: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 03.
Inter
Teljesítmény:
N N N D D
  • VELTINS-Arena
  • Augusztus 05. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Getafe
Teljesítmény:
V V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A bajnokságok javarészt véget értek, de nem maradunk topfutball nélkül, ugyanis az Európa Liga és a Bajnokok Ligája is folytatódik. Rendhagyó idény ez több szempontból is, most már az Európa Bajnokság mérkőzéseit kellene veséznünk, de a járvány közbeszólt.

Olyannyira, hogy mindkét európai sorozat furcsa befejezést kap, Portugáliában és Németországban rendeznek nyolcas döntőt, a továbbjutás sorsa pedig egyetlen mérkőzésen dől el.

Van két találkozó, ahol már az odavágókat sem tudták lejátszani. Ezekkel a mérkőzésekkel kezdünk, elsőként az Inter – Getafe találkozóval.

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Inter

Határozottan állítom, hogy az idei EL egyik legfőbb esélyese az Inter. Antonio Conte remek kis csapatot hozott össze, ahol keveredik a fiatal tehetség és a rutin is. Érdekes, számtalan olyan játékos kapott szárnyra a kék-feketéknél, akiket máshol leírtak, akik máshol rosszul teljesítettek. Gondoljunk csak Lukakura, Alexis Sánchezre, Ashley Youngra…

Az ő bajnoki szezonjuk épp most, a hétvégén ért véget. Utolsó mérkőzésük egy vérbeli rangadó volt, az Atalantával játszottak, a győztes pedig az ezüstérmet kaparinthatta meg.

Az Atalanta az egész szezonban csodálatosan focizott, az utolsó meccs azonban nem úgy jött össze, ahogy tervezték. D’Ambrosio és Ashley Young már az első félidőben kétgólos előnyt szedtek össze, Gasperini csapata pedig nem tudott gólt szerezni, a vártnál könnyebb mérkőzésen vitték el a három pontot.

Az EL-ben is szépen haladó Inter a top favoritok közé tartozik, de a rendhagyó befejezés miatt születhetnek majd meglepetések.

Getafe

Pepe Bordalas együttese kevésbé jó szezonon van túl, legalábbis ami az újrakezdés óta eltelt időszakot illeti.

A La Ligában remekül szereplő csapat végül csak a 8. helyet tudta megkaparintani, hiszen a márciusi lezárás után lejátszott mérkőzéseik közül csupán egyet tudtak megnyerni. Magyarul: Lemaradnak a következő évi Európa Ligáról, pedig márciusban még bőven volt esélyük a BL-helyezést is elérni.

Sokatmondó ez az adat, főleg, hogy olyan csapatok ellen hullajtottak pontokat, akiket ennek a legénységnek simán vernie kellett volna. Nem sikerült megverni az Alavést, a Levantét vagy épp az Espanyolt.

Így pedig nem indulnak túl sok eséllyel a bombaformában levő Inter ellen…

Az odavágó

Itt kellene összefoglalnom az előző Inter – Getafe mérkőzést, de ez igazából sosem jött össze, köszönhetően a koronavírus-járványnak. Így az UEFA elöljárói azt a döntést hozták, hogy a találkozót semleges helyszínen játsszák le, egy meccsen fog eldőlni a továbbjutás. Hogy ez kinek előny? Egyértelműen a Getafenak, hiszen egy meccsen lehet csodát tenni, egy oda-visszavágós párharcban vajmi kevés esélyük lenne. Így sincs sok, de valamennyivel mégiscsak több.

Összefoglalás

Mit is lehetne írni erről az összecsapásról? Eléggé egyértelmű, hogy melyikük az erősebb gárda. Ahogy írtam, az egyikük egy sikeres szezonon van túl, a másik csapat viszont nyert helyzetből végül mindent elbukott.

A mentális előny mellett még valamit ki kell emelni: Az Inter most vasárnap fejezte be a bajnokságot, heti két meccset játszottak. Igen, fáradtak, de profi futballistaként, a keret megfelelő forgatása mellett ezek a dolgok kiküszöbölhetőek. Márpedig az Inter kerete elég bő ahhoz, hogy forgatni lehessen a csapatot. Az, hogy játékban vannak nagyon nagy előny. Szemben a Getafe csapatával, a La Liga ugyanis a hónap elején véget ért.

Leírom dióhéjban, hogy is jutottak el idáig a csapatok, de meg kell mondjam: Véleményem szerint egyáltalán nem számít. Ez egy speciális helyzet, amit valószínűleg még nem látott a futballvilág, olyan, mintha egy teljesen új EL-szezon kezdődne el.

Szóval az Inter a Bajnokok Ligája legkeményebb csoportjában kezdte az idei évet a Slavia Praha, a Borussia Dortmund és a Barcelona társaságában. A cseheket megelőzték, a két másik nagy hal viszont kifogott rajtuk, így az útjuk az Európa Ligába vezetett, ahol 4-1-es összesítéssel a Ludogorec csapatát ejtették ki.

A spanyolok az Európa Liga csoportkörének C jelű kvartettjébe kerültek a Basellel, a Krasznodarral és a Trabzonsporral. Csoportjuk második helyén végeztek, az egyenes kieséses szakaszban pedig meglepetésre a jobb erőkből álló Ajaxot verték ki, 3-2-es összesítéssel.

Valóban úgy gondolom, hogy szinte új szezon kezdődik, ahol a tavasz eleji EL teljesítmény nem számít, a bajnokságban mutatott forma viszont annál inkább.

Abban pedig az Inter jobb, a keretük erősebb, játékban vannak és nyerni is fognak. Csodák léteznek, de ez most kétlem, hogy egy olyan este lesz…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső