Inter – Lazio: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 12.
Inter
Teljesítmény:
D N V N N
  • Giuseppe Meazza
  • Február 14. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lazio
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Négy tippel készültem a mai napra nektek, elsőként egy olasz első osztályú rangadót, az Inter – Lazio mérkőzést fogjuk górcső alá venni. Rangadó ez a javából, tavaly is nagy meccseket vívtak, és Simone Inzaghi együttese az idény eleji gyengélkedést követően ismét magára talált, bár a bajnoki címre most már nem hiszem, hogy esélyük van.

Az Internek viszont igen, második helyen állnak, és a szakértők azt mondják, az AC Milan, a városi rivális előbb-utóbb ki fog fulladni, így a Scudetto ismét az Inter és a Juventus között dől majd el. Nem biztos, hogy egyetértek, nem vagyok benne biztos, hogy a Milan kifárad, de ez csak jót tenne az olasz futballal, hiszen végre lenne egy kis izgalom még a hajrára is.

Nagy formában a Lazio, de Martinezék sem panaszkodhatnak, szerencsés esetben akár az élen is kiköthetnek a forduló végére, így létfontosságú, hogy ezt a derbit meg tudják nyerni.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fiorentina – Inter

Ahogy azt vártuk mi is, simán, könnyedén gyűjtötte be az Inter a három pontot az Artemio Franchi stadionban, a Fiorentina nem igazán volt egy súlycsoportban a kék-feketékkel, Alexis Sánchez és Achraf Hakimi nagyot játszott, és végül 2-0-ra nyertek a violákkal szemben.

Az első helyzet Nicoló Barella nevéhez fűződik, Alexis szólója után – három embert cselezett ki, mielőtt betört a tizenhatoson belülre – középre passzolt, Hakimi elvétette a labdát, de így lett tökéletes Barellának, a lövésért az elvetődő Dragowski még visszanyúlt, nagyon nagy bravúr volt.

Barellának végül azért összejött a gól a 31. percben: Sánchez kavargatott a balszélen, míg a Fiorentina játékosai beadásra számítva a tizenhatoson belül tömörültek. Barella 20 méterre a kaputól kapta a passz a chileitől, átvette, majd mindenki mellett elcsavarta a labdát, 0-1.

A félidő végén nagy egyenlítési lehetőség maradt ki, Samir Handanovic egy elképesztő dupla bravúrt mutatott be. Előbb Giacomo Bonaventura éles szögből leadott bombáját ütötte a felsőlécre, majd az ismétlésre is odaért. Hiába, öregember nem vénember…

A második félidő elején újra betaláltak a vendégek, egy formás jobboldali akció végén Hakimit ugratták ki, a marokkói lerázta védőjét, felnézett és a túloldalon futó Ivan Perisic elé tálalt, a horvátnak pedig már nagyon könnyű dolga volt: Két méterről az üres kapuba lőni.

Lehetett volna nagyobb is a különbség, Hakimi újabb jó passzát Romelu Lukaku lőtte mellé. Így is kényelmes meccset játszott az Inter, és továbbra is tapad a Milanra.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.04.Serie A
lazio
1:1
inter
Serie A
2020.02.16.Serie A
lazio
2:1
inter
Serie A
2019.09.25.Serie A
inter
1:0
lazio
Serie A
2019.03.31.Serie A
inter
0:1
lazio
Serie A
2019.01.31.Olasz Kupa
inter
3:4
lazio
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lazio – Cagliari

A vártnál nehezebben sikerült behúzni ezt a meccset a fővárosiaknak, Simone Inzaghi együttese csak 1-0-ra tudott nyerni a kiesés elől menekülő, rossz formában levő Cagliari ellen. Mindegy, ezért is három pontot adnak, szóval a tényen nem változtat: Újabb meccsüket nyerték meg Milinkovics-Szavicsék, és ezzel a győzelemmel beérték a negyedik helyen álló örök riválist, az AS Romát.

Örömteli, hogy a nagycsapatok közül szinte senki nem bakizik idén, jól eső érzés ránézni a táblázatra, hogy a patinás klubok alkotják az élmezőnyt, de közben sajnálom, hogy az Atalanta vagy épp a Sassuolo most egy kicsit lecsúszott. De hát, ez ilyen…

Nehezen akart megszületni az a bizonyos római gól, pedig tett érte a Lazio bőséggel. A vakbélműtéten átesett Luis Alberto lövése pontos volt, és jó erejű, de Cragno kapus leért még, és szögletre mentett, nem sokkal később pedig Ciro Immobile tette próbára a vendégek kapusát egy kapáslövéssel, de itt is a hálóőr nyert.

A Cagliari a második félidő elején mutatkozott először Pepe Reina kapuja előtt, de abból majdnem gól lett. Egy hosszú bedobással indultak meg a vendégek, a Lazio védelme elaludt, így Marín egyedül törhetett kapura. Megpróbálta átemelni Reinát, de egy kicsit erős volt a labda, oda lett az esély a vezetés megszerzésére.

A mérkőzés egyetlen gólja a 61. percben született, egy beívelést fejelt vissza Szergej Milinkovics-Szavics, Immobile pedig – szerencsével – a kapuba lőtt.

Visszavettek a vezetés után a hazaiak, és a Cagliari ezt majdnem meg is büntette, három lehetőségük is akadt az egyenlítésre, de mindháromszor rossz döntést hoztak, így maradt az 1-0.

Összefoglalás

Hatalmas formában a Lazio, hét mérkőzés óta veretlenek, utolsó hat bajnokijukat egyaránt megnyerték. És ebben ott volt egy Derby delle Capitale, ahol nagyon simán verték meg az AS Romát.

Most még nehezebb ellenfél jön, az Inter tűnik a legesélyesebb trónfosztónak már évek óta, idén is a második helyen állnak, elég stabil teljesítményt nyújtanak. Van egy nagy előnyük a Juventus csapatával szemben, aminek ősszel nem örültek, de tavaszra sokkal kipihentebbek lesznek, hiszen nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája csoportjukból, de még az Európa Ligára sem tudták kvalifikálni magukat. Ez a végelszámolásnál jól jöhet.

Ősszel 1-1-es döntetlent játszottak a Stadio Olimpicoban, a gólokat Milinkovics-Szavics és Lautaro Martinez szerezték. Az örökmérleg nagyon kiegyensúlyozott múltat mutat, és teljes balanszba állhat a mérkőzést követően, amennyiben az Inter nyerni tud. 20-szor nyertek ők, 21-szer a Lazio, és 21 döntetlenjük van még.

A San Siroban okozott már kellemetlen perceket a kék-feketéknek a Lazio, például 2019. márciusában, akkor 1-0-ra nyertek.

A keretek nagyjából teljesnek mondhatók, a milánóiaknál nincs sérült, a Lazionál pedig Strakosha és Luiz Felipe.

Jó védelmek, jó támadók, Isten tudja, mi sül ebből ki. Én azt gondolom, hogy ez nem egy olyan meccs lesz, ahol egymásnak esnek a felek, inkább egy taktikus, kivárós meccs. Főleg, ha az első fél órában nem esik gól. Épp ezért a tippem most az, hogy 2,5 gólnál kevesebbet láthatunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső