Írország – Portugália: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 09.
Írország
Teljesítmény:
N N D D V
  • Aviva Stadium
  • November 11. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Portugália
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen az utolsó meccsünk a csütörtöki játéknapról, ezt követően a pénteket célozzuk meg, ott is lesz pár érdekesebb találkozó. Akár sport szempontjából, akár sportfogadás szempontjából… Az Írország – Portugália mérkőzés inkább sportfogadás szempontjából lehet számunkra érdekes. Úgy értem, hogy csak abból. A múltkor az írek jól kiszúrtak velünk, anno az „odavágóra” azt tippeltük, hogy csak a luzitánok találnak kapuba, erre a végeredmény 2-1 lett… Alig tudtak tehát nyerni Cristiano Ronaldoék, az ötszörös Aranylabdás a 89. és a 96. percben talált a hálóba…

A visszavágón muszáj nyerniük, ahogy több csapatnál is elmondtam, a sorsuk a saját kezükben van. Vár még rájuk két meccs, az írek mellett az élen álló szerbekkel kell majd megmérkőzniük. Ha nyernek Dublinban, akkor elegendő lesz Jovicék ellen egy iksz is ahhoz, hogy megválthassák repjegyüket Katarba.

Az első meccsből kiindulva kőkemény feladat vár rájuk, egy olyan meló, amibe akár bele is törhet a bicskájuk. Írország együttese már közel sem olyan erős, mint mondjuk húsz éve – nemrég mi is játszottunk velük egy 0-0-s döntetlent, ahol azért jobbak voltunk -, de mint látható, okozhatnak meglepetéseket és kellemetlen perceket a portugáloknak.

Kezdjünk!

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Azerbajdzsán – Írország: 0-3

G.: Robinson (2), Ogbene

Szegény azeriek, lényegében pofozózsáknak mentek a selejtezőre, ők lesznek az egyik csapat, amelyik nyeretlenül zárja a sorozatot. Írország ellen sem sikerült pontot vagy pontokat szerezni, pedig a játékkal különösebb gond megint nem volt, de a kapu előtt megint nem voltak túl hatákonyak. Bezzeg az írek… Csipkedni kell magát a briteknek, jelen pillanatban még Luxemburg is előttük áll, ami… Hát, minimum ciki…

A kezdők:

Azerbajdzsán:

Magomedaliyev – Huseynov, Medvedev, Haghverdi, Kryvotsiuk – Makhmudov, Garayev, Bayramov – Alasgarov, Emreli, Ozobic

Írország:

Bazunu – Doherty, Duffy, Egan – Robinson, Hendrick, Cullen, McClean, Horgan – Omobamidele – Idah

Hatalmas góllal nyitotta a meccset Írország, a West Brom futballistája, Callum Robinson varrta fel a jobb felsőbe James McClean passzát körülbelül 17-18 méterről. Az akció maga is gyönyörű volt, a befejezésről viszont tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Nem ez volt a támadó egyetlen gólja, az első félidő lefújása előtt öt perccel szintén betalált. Körülbelül ugyanonnan lőtt, mint az első góljakor, de most nem a jobb felsőt, hanem a bal alsót vette célba. Ahogy néztük, Magomedaliyev nem kicsit volt benne ebben a találatban, egész egyszerűen elütött a labda mellett.

Hiába voltak ígéretes támadásaik a hazaiaknak, valahogy semmi nem akart bemenni. A legközelebb a gólhoz a 79. percben jártak, amikor Israfil Garayev bombáját a kapus, Gavin Bazunu a felsőlécre tudta csak tolni. Felhördült a közönség, de rögtön ülhettek is vissza a helyükre, mert a védők aztán kivágták a labdát, így nem tudott szépíteni Azerbajdzsán.

Az első félidőben még a hazaiak nyomtak – a két kapott gól dacára is -, a másodikban viszont az írek irányítottak. A 86. percben közel jártak a harmadikhoz, egy baloldali szöglet után Shane Duffy fejesét tolta szögletre Magomedaliyev, viszont a 90. percben összejött számukra az újabb találat. Ennek szerzője a csereként pályára lépő Chiedozie Ogbene volt, aki anno Nigériában látta meg a napvilágot, családjával 8 évesen költöztek Írországba.

A Rotherham támadója egy szöglet után volt eredményes, az ő fejesénél az azeri hálóőr lemaradt, csak a gólvonalon túl tudta megkaparintani a labdát.

Ez a győzelem leginkább lélekben segített az íreken, ugyanis a meccset megelőzően a gárda két döntetlennel és három vereséggel állt…

Ha a papírformát nézzük, akkor a portugálok ellen újra kikapnak – bár ki tudja -, az utolsó meccsen Luxemburggal csapnak össze, ott pedig jöhet az újabb siker, és ezáltal akár az előzés is. Hacsak Thillék nem győzik le első meccsükön Azerbajdzsánt.

Az ír keret

A portugálok elleni necces vereség, valamint az azeriek felett aratott győzelem meghozta a hatást, Dublinban 2019. óta nem volt teltházas válogatott meccs. Most lesz, minden jegy elkelt az utolsó hazai válogatott meccsre.

Stephen Kenny kijelölte a keretét, amelyben helyet kapott ismét a kapitány, Seamus Coleman, az Everton focistája, aki legutóbb sérülés miatt nem szerepelhetett. A csapatba behívót kapott még Jayson Molumby és Alan Browne is.

Kapusok: Caoimhin Kelleher, Gavin Bazunu, Mark Travers

Védők: Seamus Coleman, Matt Doherty, Ryan Manning, Enda Stevens, James McClean, Shane Duffy, John Egan, Andrew Omobamidele, Nathan Collins

Középpályások: Conor Hourihane, Josh Cullen, Jeff Hendrick, Jason Knight, Jayson Molumby, Alan Browne, Jamie McGrath

Támadók: Callum Robinson, Troy Parrott, Adam Idah, James Collins, Will Keane, Chiedozie Ogbene, Daryl Horgan

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.01.VB-selejtező 2022
portugália
2:1
írország
VB-selejtező 2022
2014.06.11.Barátságos Mérkőzés
portugália
5:1
írország
Barátságos Mérkőzés
2005.02.09.Barátságos Mérkőzés
írország
1:0
portugália
Barátságos Mérkőzés
1995.11.15.EB-selejtező 1996
portugália
3:0
írország
EB-selejtező 1996
1995.04.26.EB-selejtező 1996
írország
1:0
portugália
EB-selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Portugália – Luxemburg: 5-0

G.: C. Ronaldo (3), B. Fernándes, Palhinha

Könnyed kis meccsel hangoltak a hajrára a portugálok, Cristiano Ronaldo vezérletével Portugália kiütötte Luxemburgot. Ahogy arra azért számítani is lehetett. A legendás támadó azután sem áll le a gólgyártással, hogy immáron egyedül vezeti a góllövőlistát, az írek elleni mérkőzésen szerzett duplájával előzte meg az irániak ikonját, Ali Daeit.

A kezdők:

Portugália:

R. Patricio – J. Cancelo, Pepe, Dias, Mendes – Palhinha, Moutinho, B. Fernándes – C. Ronaldo, A. Silva, B. Silva

Luxemburg:

Moris – Jans, Chanot, Carlson, Goncalves Pinto – Sinani, Martins Pereira, Barreiro Martins, O. Thill – Rodrigues, S. Thill

Alaposan kitömték tehát a vendégeket, az első húsz percben háromszor is gólnak örülhettek a portugálok. Ami különleges volt, hogy tíz perc alatt két büntetőt is kaptak, először Joao Moutinhot vágta fel a Sheriff Tiraspolban megismert Sebastién Thill, majd Cristiano Ronaldoba szállt bele Moris kapus. Mindkét esetben a gólrekorder állt a labda mögé, az elsőt a kapu közepébe bombázta, a másodiknál kellett egy kis szerencse, ott a labda a kapu bal oldalába került.

A harmadik gólt Bruno Fernándes szerezte, a Manchester United irányítója a 18. percben akcióból vette be Moris kapuját, kegyetlen hetven perc várt még a luxemburgiakra ez alapján…

Azonban több gól az első félidőben nem esett. Mondanom sem kell, hogy azért a hazaiak próbálkoztak tovább, megpróbálták teljesen kielégíteni a közönségüket. Közben Luxemburg egyáltalán nem tudott veszélyes lenni Rui Patricio kapujára.

A negyedik gólra a második félidő közepén került sor, Bruno Fernándes varázsolta szögletből a labdát Joao Palhinha fejére.

A meccs végén Cristiano Ronaldo akcióból is eredményes tudott lenni, a 87. percben Rúben Neves beadását fejelte a bal alsóba.

Kiütés, szegény vendégeknek egy pillanatig sem volt esélyük, valóságos erődemonstrációt tartottak a portugálok…

A portugál keret

Minden nagy név ott szerepel Fernando Santos keretében. A Manchester United és a Manchester City sztárjai, Diogo Jota a Poolból, valamint újra lehetőséget kap a nemzeti csapatban a szupertehetségként induló Renato Sanches is.

A teljes keret:

Kapusok: Anthony Lopes, Diogo Costa, Rui Patrício

Védők: João Cancelo, Rúben Dias, Nélson Semedo, Diogo Dalot, Nuno Mendes, José Fonte, Pepe

Középpályások: Danilo Pereira, João Palhinha, Matheus Nunes, William Carvalho, João Moutinho, Rúben Neves, Bruno Fernandes, João Mário, Renato Sanches

Támadók: Bernardo Silva, Rafa Silva, João Félix, André Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Rafael Leão

Összefoglalás

Mindent nem adhat ki magából Portugália, miközben igenis fontos, létfontosságú, hogy nyerjenek az ír fővárosban. A kereten látszik, hogy nem aprózta el Fernando Santos, minden nagy futballista helyet kapott a keretben. Közülük csak Nuno Mendes nem játszhat eltiltás miatt, a PSG játékosát Joao Cancelo pótolhatja, az ő helyére pedig Diego Dalot és Ruben Semedo pályázik.

Nagy meglepetésekre ne számítsunk, a kezdőben ott lesz majd Moutinho, Palhinha és Bruno Fernándes, elől pedig Cristiano Ronaldo és Bernardo Silva biztosan. Harmadiknak mi Diogo Jotára gondolnánk, André és Rafa Silva nincsenek olyan jó formában, mint a Liverpool játékosa.

Az íreknél Coleman visszatérése után Matt Doherty kissé előbbre húzódhat, az Everton védője Shane Duffy-val és John Egannel alkothatja a hátsó hármast.

Megerősített középpálya, ahol öt játékos fog tartózkodni, közülük Doherty és Enda Stevens rendszeresen visszajár majd védekezni. Nem lesz olyan könnyű dolga a vendégeknek, ha fel akarják majd törni az íreket. Márpedig a cél ez, semmi más.

A múltkori meccset talán egy kicsit lazán indították Ronaldoék, aztán a nagy akarás átment görcsbe. Most ezt a hibát nem fogják elkövetni, ebben biztosak lehetünk.

Viszont tényleg úgy gondoljuk, ha már megvan a biztos vezetés, a biztos győzelem, akkor Santos elkezdi lekapni a pályáról a legjobbakat, hogy legyen erő Szerbia ellen is. Az lesz az igazán fontos meccs.

Így hát maradjunk egy kissé kockázatos tippnél. Annál, hogy két és fél gól alatti eredmény fog születni a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső