Izland – Anglia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 03.
Izland
Teljesítmény:
N N N D N
  • Laugardalsvöllur
  • Szeptember 05. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Anglia
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szombaton is dögivel rendeznek meccseket a Nemzetek Ligájában, úgyhogy következzék most annak a csapatnak az első mérkőzése, aki az előző kiírásban a bronzérmet kaparintotta meg. Ellenfelük egy olyan kis ország, amelynek lakossága sokkal kisebb, mint Magyarország, mégis kiemelkedő eredményeket mutattak az elmúlt időszakban. Bár ott is kicserélődött a keret, ez pedig sajnos az eredményeiken is meglátszik, de a 2016-os EB és a 2018-as VB szereplést nem veheti el tőlük senki.

Az Izland – Anglia csoportmeccset fogjuk most górcső alá venni.

Izland

Nekem szívem csücske Izland, hogy valami személyessel kezdjek. Maga az ország gyönyörű, tele olyan látnivalókkal, amit szerintem egyszer mindenkinek meg kell néznie, emellett pedig anno az egyik kedvenc futballistám Eidur Smari Gudjohnsen volt. Nem tudom, miért, gyerek voltam, de azt tudom, hogy gyerekfejjel rengeteget ültem a számítógép előtt és Bolton valamint Chelsea mezt kerestem, aminek hátán a kedvencem neve virít. Sehol nem kaptam…

Szomorú, hogy az izlandi sikertörténetekből a remek támadó már nem tudta kivenni a részét, hiszen pont akkor vonult vissza a profi futballtól.

És ez az izlandi csapat már nagyon más. Itt nincsenek már óriási sztárok, ez pedig kissé az eredményeken is meglátszik. EB selejtezős csoportjukban harmadik helyen végeztek Franciaország és Törökország mögött, így már csak pótselejtezőn vívhatják ki a részvételt a (remélhetőleg) nyáron megtartott tornán.

Rajtunk, magyarokon keresztül is vezethet az út számukra, előbb a románokat kell kiütniük, majd a magyar – bolgár nyertesét.

Nézzünk rá egy kicsit a keretre: A szélrózsa szinte minden irányából érkeztek játékosok, sőt, két olyan ember is a keret tagja, akinek csapata sincs.

Ettől függetlenül akadnak minőségi labdarúgók, ott van mindjárt kezdésnek Halldorsson, aki mind a 10 selejtezős mérkőzést végig védte. Árnason, a nagy öreg, aki még 37 évesen is a védelem egyik oszlopa vagy épp Arnor Sigurdsson, aki egyre komolyabban van foglalkoztatva mind a klubcsapatában, mind a válogatottban.

De említhetném még Sigthorssont, Bjarnasont vagy Gudmundssont, aki a legmagasabban jegyzett bajnokságból érkezik.Sigthorssonban – aki anno az Ajaxban lőtte a gólokat – sokkal több volt a karrierjében. Most az AIK-ban futballozik.

Figyelemre méltó eredményeket produkáltak az izlandiak, amelyeknek köszönhetően él még a remény, hogy kivívják az európa bajnoki részvételt.

Előző meccs eredménye
2016.06.27.Európa Bajnokság 2016
anglia
1:2
izland
Európa Bajnokság 2016
2004.06.05.Barátságos Mérkőzés
anglia
6:1
izland
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Anglia

Sokkal könnyebb dolgom van, amikor a Garreth Southgate által összeválogatott játékosokról kell írnom, ezen játékosok többsége nap mint nap szem előtt van.

Anno Southgate kinevezésének sokan nem örültek, mégis, mára mindenki elfogadta, hogy az egykori kiváló játékos irányítja a háromoroszlánosokat. Keretében azért vannak érdekes húzások, olyan játékosok is itt vannak, akikről első blikkre meg nem mondanám, hogy már ezen a szinten futballoznak, de Southgate láthatóan próbál újítani.

Telis tele fiatalokkal, ami nem feltétlenül rossz döntés, nekem kifejezetten szimpatikus. Dean Henderson (23, Manchester United), Trent Alexander-Arnold (21, Liverpool), Phil Foden (20, Manchester City), Mason Mount (21, Chelsea), Declan Rice (21, West Ham) és Mason Greenwood (18, Manchester United) is helyet kapott, mindannyian kezdő játékosnak számítanak, Henderson ugyan kölcsönben szerepelt, de az újonc Sheffield Utd. végig számított a szolgálataira.

A keretben összesen egy ember töltötte be a 30-at, ő pedig Kyle Walker. Róla még áprilisban cikkeztek a lapok, miután a koronavírus-járvány első hullámának közepette örömlányokat hívott saját lakásába. Több angol lap is arról cikkezett akkor, hogy Gareth Southgate-nél elvágta magát és soha nem lesz angol válogatott. Úgy tűnik, tévedtek.

Van viszont új balhé, ezúttal a Manchester United védője, Harry Maguire került az újságok címlapjára, miután Görögországban balhéba keveredett. Rendőrökkel verekedett, majd megpróbálta őket lefizetni. Ezzel automatikusan búcsút inthetett a válogatott meghívónak.

Belső védőkből viszont nincs hiány, így nem kell fájni Southgate fejének. Conor Coady a Wolvesban volt kezdő középhátvéd, de Joe Gomez és Michael Keane is tökéletesen tudja majd helyettesíteni a balhés Maguire-t.

A szélek adottak, Trent Alexander-Arnold fiatal kora ellenére már stabil kezdő, a másik oldalon pedig (Chilwell távollétében) Maitland-Niles bizonyíthat.

A középpálya és a csatársor viszont okozhat fejfájást, de nem a jó játékosok hiánya miatt. A széleken Jadon Sancho, Raheem Sterling, Phil Foden közül válogathat a mester, elől pedig ott a meglepetésember, Danny Ings, valamint a fiatal üstökös, Mason Greenwood. Meg persze Harry Kane, az ő helye megkérdőjelezhetetlen.

Van miből tehát válogatni…

Összefoglalás

2016-ban, Franciaországban mindenkit sokkolt, hogy Izland 2-1-re nyerni tudott. Ezúttal viszont nem gondolom, hogy lehet esélyük az angolok ellen, akik ezzel a megfiatalított kerettel is totálisan ütőképesek. Még akár az is előfordulhat, hogy egy komolyabb, sokgólos győzelmet aratnak az angolok, ez pedig a mi tippünknek is jól jönne. Az 1.3 körüli odds semmire nem jó. Max kiegészítésnek, ha kombiban játszunk, így ezt single-ben nem feltétlenül javaslom.

Az over 2,5 + angol győzelem már sokkal izgalmasabb, de eleve az over már egy 1.7 körüli oddsot ad.

Izlandnak annyi előnye van, hogy ők még januárban lenyomtak két barátságos meccset, míg az angolok novemberben voltak utoljára így együtt. A játékosok minőségbeli különbsége mellett viszont nem mehetünk el szó nélkül. Nem ez lenne az első eset, hogy Anglia kiütéssel nyer Izland ellen.

Szeretem Izlandot, de ez nem hiszem, hogy az ő meccsük lesz. Masszív csapat, csupaszív játékosokkal, nagy öregekkel, épp ezért futják majd szét őket az angolok, akik tele vannak fiatalokkal. A gólszámra megyek most rá: 2,5-nél több gól lesz a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső