Izland – Dánia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 09.
Izland
Teljesítmény:
N V V N N
  • Laugardalsvöllur
  • Október 11. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Dánia
Teljesítmény:
N D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem árt kivesézni aktuális ellenfelét a magyar válogatottnak. Egy lépés választ el bennünket a jövő nyáron rendezendő Európa Bajnokságtól, miután a bolgár válogatottat legyőztük Szófiában tegnap este. Izland pedig Románián jutott túl, hazai pályán verték őket 2-1-re, így az Izland – Dánia meccs számunkra nem csak sportfogadási szempontból lehet jó, fontos, hanem azért is, hogy feltérképezzük a szigetország futballistáit.

A Nemzetek Ligája találkozón inkább a vendégek számítanak favoritnak, az ő lábukat nem terhelte meg annyira a tegnapi nap, barátságos meccset játszottak a Feröer-szigetek ellen és nyertek is 4-0-ra, könnyed játékkal.

Mi történt az előző körben?

Nem volt olyan rég szeptember, de frissítsük fel az emlékezetünket azzal kapcsolatban, hogy mit is játszott a két csapat az előző fordulóban!

Izland

Ezúttal csak röviden térünk ki az egy hónappal ezelőtti találkozót, sokkal frissebb élményeik is vannak a játékosaiknak. Például az, hogy Romániát legyőzve a selejtező döntőjébe jutottak, ahol a magyar válogatott lesz az ellenfelük. A meccset a Puskás Arénában játsszák majd novemberben, a győztes pedig kvalifikálja magát a 2021-es EB-re.

Utolsó Nemzetek Ligája meccsük jól indult és szörnyen folytatódott. Fridjonsson szerencsés (vagy inkább kabaréba illő) góljával még az izlandiak vezettek, de a belgák gyorsan kapcsoltak, és sorra szerezték a találatokat. A vége így egy megalázó 5-1 lett, ami lehetett volna több is.

Tegnap este pedig hazai pályán fogadták Romániát, az EB selejtező elődöntőjében. Ugyebár itt egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, a nyertes fél pedig a bolgár – magyar győztesével küzdhet meg az EB-ért.

A meccs úgy indult, ahogy az várható volt: Kissé óvatos, ámde eltökélt játékkal – ez mindkét félre jellemző volt. A labdabirtoklás nagyjából kiegyenlített volt és pár kisebb román helyzetet követően a hazaiak megszerezték a vezetést 500 szurkolójuk előtt: Gylfi Sigurdsson kapott egy labdát a tizenhatosnál, háttal állt a kapunak, így egy picit helyezkedett, tolt a lasztin kettőt és védhetetlenül a rövid alsóba bombázott.

10 perccel később ismét az Everton játékosa talált a kapuba, de ezúttal lesről tette, így maradt az 1-0.

Nem sokáig, mert a 35. perc ismét egy izlandi gólt szállított: Finnbogason ugratta ki Sigurdssont, aki mellel átvette a labdát és okosan elcsavarta Tatarusanu mellett. Érdekes volt, de a román balbekk, Camora szinte meg sem próbálkozott azzal, hogy szerelje a csatárt.

A második félidőre próbált változtatni a román szövetségi kapitány, hármat is cserélt (nagyon érdekes, hogy Puscas és Keseru is csak a padon kezdett), majd a románok bele is húztak: Az 63. percben Maxim tizenegyesből szépített.

Izland minden áron tartotta az eredményt, a románok pedig hajtottak az egyenlítésért, de az utolsó negyedórában már semmi nem történt.

Így a magyarok ellenfele az izlandi válogatott lesz majd november 12-én.

Előző 5 meccs eredménye
2016.03.24.Barátságos Mérkőzés
dánia
2:1
izland
Barátságos Mérkőzés
2011.06.04.EB-Selejtező 2012
izland
0:2
dánia
EB-Selejtező 2012
2010.09.07.EB-Selejtező 2012
dánia
1:0
izland
EB-Selejtező 2012
2007.11.21.EB-Selejtező 2008
dánia
3:0
izland
EB-Selejtező 2008
2006.09.06.EB-Selejtező 2008
izland
0:2
dánia
EB-Selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dánia

Dánia sem kezdte túlságosan jól a Nemzetek Ligája csoportot, az első fordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget Belgiumtól (0-2), majd egy döndetlent sikerült összehozni Anglia ellen. Utóbbi mérkőzésen már voltak biztató jelek, sőt, a dánoknak volt nagyobb esélyük megnyerni a meccset, ha csak a helyzetek számát nézzük. Igaz, Harry Kane a hosszabbításban majdnem összehozott egy gólt a háromoroszlánosoknak, de Mathias Jörgensen a gólvonalról mentett.

A tegnapi napon pedig egy barátságos meccset játszottak Feröer ellen, az eredmény – ahogy az várható volt – sima hazai lett.

Végig a dánok támadtak, de helyzetig a 21. percig várni kellett. Ekkor Skov Olsen lőtt 13 méterről, a feröeri kapus, Gestsson valami hihetetlen bravúrral ütötte ki a labdát. Egy perccel később már összejött a gól Olsennek, de szerencséje volt. A tizenhatosról elengedett lapos lövés egy feröeri lábon irányt változtatott, így Gestsson esélytelen volt.

Innentől folyamatosak voltak a dán rohamok, a 24.-ben csak Braithwaite-en múlt a második, de kihagyta, majd Christian Eriksen tizenegyesből volt eredményes a 27. percben.

Újabb 5 perc elteltével jött a harmadik, Maehle szerezte a gólt, a félidő végén pedig Andreas Cornelius talált be.

A második félidő is a dánokról szólt, Feröer még csak kapura sem lőtt ebben a játékrészben. Inkább a cserék domináltak itt már, gól nem született, magabiztosan nyert Dánia.

Összefoglalás

Az izlandiak a saját meccsük utolsó húsz percében már nagyon lent voltak, benne volt a pakliban az, hogy Románia egyenlít. Nagyon elfáradtak a csapatok, és ebből indulok ki a vasárnapi meccsel kapcsolatban.

A dánok kényelmes focit játszottak, sok csere volt és amúgy sem kellett megizzadniuk. Az angolok ellen nyújtott teljesítményük pedig még inkább megerősít abban, hogy megnyerhetik ezt a Nemzetek Ligája találkozót.

Utolsó öt meccsüket egytől-egyig megnyerték, nagy tornán viszont még nem találkoztak, csak a selejtezőben.

Én bizonyára árgus szemekkel fogom nézni ezt a meccset, ahogy Marco Rossi is többször megnézi majd, ebben biztos vagyok.

Egy biztos: Az izlandiak a fő feladatukat tegnap elvégezték, nem hiszem, hogy akkora energiát tudnak fektetni a vasárnapi meccsbe. Épp ezért (is), Dánia győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső