Izland – Örményország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 06.
Izland
Teljesítmény:
V D V D N
  • Laugardalsvöllur
  • Október 08. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Örményország
Teljesítmény:
V D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön az Izland – Örményország találkozó, amely bár sokak szerint nem tartalmaz nagy esélyt, szerintünk ez nem így van. A 300 ezer lakosú Izland többször megmutatta már, mire képes, és bár ez a mostani selejtező sorozat nem az övék – és akkor még finoman fogalmaztunk -, de a meglepetés ott van bennük.

Főleg, hogy Örményország elkezdett visszaesni, és szerintünk ez a tendencia tovább folytatódik majd. Nem akarjuk a tippünket elspoilerezni a végéig, több dolgot is figyelembe fogunk venni a döntés előtt, de ha csak a két csapat erejét tekintem, ha figyelembe veszem a rutint, akkor Izlandnak most nagyobb esélye van.

Persze, ha az örmények úgy tudnak játszani, mint ahogy azt tették a kezdetekkor, akkor itt akár vendég győzelem is születhet.

Nézzük meg, hogy mit tudunk kihozni ebből a mérkőzésből, a tét most is ugyanaz: Nyerni és megtömni egy kicsit a pénztárcánkat.

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Izland

Sajnos – és ezt tényleg őszintén és bátran mondom – Izland már nem a régi. Én örömmel követtem a mérkőzéseiket, nagyon szimpatikus volt, hogy kiscsapatként húzogatták meg sokszor az oroszlán bajszát, elég csak a 2016-os Európa-bajnokságra gondolni.

Aztán az idősebb játékosok öregedni kezdtek, sokan már nem is játszanak a válogatottban, akik pedig maradtak… Ők sem lesznek fiatalok.

Sok válogatottat elér a generációváltás problémája, amiből a nagyok hamar ki tudnak lábalni, hiszen végtelen mennyiségű tehetség áll rendelkezésükre. De egyharmadnyi Budapest lakossága mire lehet elég? Egyelőre látjuk, hogy mire elég.

Az Európa-bajnokságtól mi ütöttük el az izlandiakat, az egész mérkőzésen szinte nyerő helyzetben voltak, de aztán Nego Loic és Szoboszlai Dominik döntött, nekünk kell ott lenni a kontinensviadalon.

A selejtezőt két vereséggel indították, kikaptak Németországtól – papírforma – és kikaptak Örményországtól is – nem papírforma -, Liechtensteint legalább verték – szintén papírforma. Majd jött a szeptemberi kör, ahol szintén három mérkőzést játszottak le. Romániától hazai pályán kaptak ki viszonylag simán, aztán Észak-Macedónia ellen 2-0-s hátrányból mentettek pontot, de a németek ellen ismét csúnya pofonba futottak bele.

Ami a keretet illeti: Az első, ami feltűnt, hogy két Gudjohnsen-fiú is a keretben van, a múltkor gólt szerző Andri Lucas mellett bátyja, Sveinn Aron is meghívót kapott.

Hiányzik továbbra is Gylfi Sigurdsson, aki félő, hogy többet nem húzza magára a válogatott mezt. Vagy bármelyik klub mezét. Nem szeretnék arra kitérni, hogy az Everton (volt?) játékosa mit tett, maradjunk annyiban, ha bebizonyosodik, akkor akár börtönévek is várhatnak rá. És jogosan.

Nincs még ott a keretben Kolbeinn Sigthorsson (sérülés miatt) sem, aki szintén fontos láncszeme volt ennek a válogatottnak, illetve nem találkozhatunk Kari Arnasonnal sem.

A teljes keret:

Kapusok: Patrik Sigurdur Gunnarsson, Rúnar Alex Rúnarsson, Elías Rafn Ólaffson

Védők: Jón Gudni Fjóluson, Ari Leifsson, Brynjar Ingi Bjarnason, Hjörtur Hermannsson, Ari Freyr Skúlason, Gudmundur Thorarinsson, Alfons Sampsted, Birkir Már Saevarsson, Thórir Jóhann Helgason, Isak Bergmann Jóhannesson

Középpályások: Birkir Bjarnason, Stefán Teitur Thórdarson, Andri Fannar Baldursson, Gudlaugur Victor Pálsson, Albert Gudmundsson, Jón Dagur Thorsteinsson

Támadók: Mikael Neville Anderson, Jóhann Berg Gudmundsson, Andri Lucas Gudjohnsen, Sveinn Aron Gudjohnsen, Vidar Örn Kjartansson, Elias Már Ómarsson

Előző meccs eredménye
2021.03.28.Világbajnokság 2018
örményország
2:0
izland
Világbajnokság 2018
2008.02.06.Barátságos Mérkőzés
örményország
0:2
izland
Barátságos Mérkőzés
1999.06.05.EB-selejtező 2000
izland
2:0
örményország
EB-selejtező 2000
1998.10.10.EB-selejtező 2000
örményország
0:0
izland
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Örményország

Az örmény válogatott helyzete egészen érdekes. Van egy világszinten elismert szövetségi kapitányuk Joaquin Caparros személyében, ez pedig a csapat teljesítményén is meglátszik. Pontosabban meglátszott. Nem lehet őket egy lapon említeni a nagyokkal, viszont olyan elemeket mutattak az elmúlt időszakban, mint mondjuk Izland, akikkel épp legközelebb játszanak.

Az örmény futball fejlődik, ez nem is vitás, gondoljunk csak az Alashkert FC-re, amely egy darabig a BL-ben menetelt, majd az Európa-ligából az Ekl-be került. Nem mondjuk, hogy világverő csapat, de örülnénk, ha ezt mondjuk a mi ezüstérmesünk az Európa Konferencia-liga csoportjába került volna. Mindannyian emlékszünk rá, milyen körülmények között esett ki a MOL Fehérvár FC? Igen, pont egy örmény csapat volt az ellenfél.

No, a kis kitérő után beszéljünk az eredményekről. Kezdeném azzal, hogy valóban látványosan fejlődik az örmény foci, a Nemzetek Ligájában „szintet léptek”, hiszen a C divízió kettes csoportját Észak-Macedónia, Grúzia és Észtország előtt nyerték meg, majd a vb-selejtezőket is remekül indították. Háromszor is győztek, ezen diadalok közül a legnagyobb szó az volt, hogy Romániát sikerült két vállra fektetni.

Aztán a teljesítmény azóta már nem annyira jó, utolsó öt meccsüket nem tudták megnyerni (ebben van két barátságos meccs is!). Szeptemberben 0-0-t játszottak Észak-Macedóniával, kikaptak 6-0-ra a németektől, illetve – és talán ez a legdurvább eredmény – 1-1-et játszottak Liechtensteinnel.

Ezért is állítjuk, hogy most egy kis hanyatlás következik…

A keretben a legnagyobb sztárok helyet kaptak, például Henrikh Mkhitaryan, Varazdat Haroyan vagy Sargis Adamyan.

A teljes keret:

Kapusok: David Yurchenko, Anatoli Ayvazov, Stanislav Buchnev

Védők: Varazdat Haroyan, André Valisir, Kamo Hovhannisyan, Jordy Ararat, Davit Terteryan, Zhirayr Margaryan, Taron Voskanyan, Hrayr Mkoyan

Középpályások: Henrikh Mkhitaryan, Eduard Spertsyan, Tigran Barseghyan, Khoren Bayramyan, Solomon Udo, Erik Vardanyan, Artak Grigoryan, Karen Muradyan, Alik Arakelyan, Artyom Avanesyan

Támadók: Sargis Adamyan, Lucas Zelarayan, Ishkhan Geloyan, Aleksandre Karapetian

Összefoglalás

Azt a hanyatlást, ami az örmény focit elérte nem csak mi látjuk, látja azt mindenki, köztük a fogadóirodák. Ezért is lehet, hogy a négypontos, utolsó előtti helyen álló Izlandot esélyesebbnek gondolják a bukik a második helyen álló örmények ellen.

Mi is ezt az álláspontot képviseljük. Bár a húzóemberek ott vannak a vendégeknél – Izlandon azért van hiányzó, legalább öt, aki beférne ebbe a csapatba – mégsem gondolnánk, hogy képesek lehetnek nyerni a Laugardalsvöllurban.

Hadilábon áll a gólszerzéssel a hazai csapat, de azért Örményország sem teheti ki a vitrinbe a teljesítményét ebből a szempontból. Épp ezért első tippünk az, hogy az eredmény két és fél gól alatti lesz, emellett pedig arra tippelünk, hogy az amúgy rutinosabb Izland hazai pályán elveri az örményeket. Bár próbáltam körüljárni, melyik csapatnak lehet nagyobb esélye, az alap elképzelésemet nem tudták ezek a tények megváltoztatni, inkább csak megerősíteni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső