Izland – Románia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 31.
Izland
Teljesítmény:
D N V N V
  • Laugardalsvöllur
  • Szeptember 02. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Románia
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó tippünk következik, holnap újra visszatérünk, és újra hozunk majd négy – remélhetőleg nyertes – tippet nektek. Az Izland – Románia találkozót már az előbbi tippben belengettük, az egyik legérdekesebb csütörtöki meccsnek tartjuk ezt a csatát. Persze szigorúan a Magyarország – Anglia mögött.

Merthogy csatáztak ők már. Csatáztak a Nemzetek Ligájában, ami végül is az Európa-bajnokság kapuját nyithatta volna meg valamelyik együttesnek. Az elődöntőben, egy mérkőzésen dőlt el, hogy ki jut tovább a fináléba. Az izlandiak remekül kezdtek, két góllal el is tudtak húzni, majd – mivel nem egy fiatal keretről van szó – egyre jobban fáradtak, amit a frissebb románok ki is tudtak használni, és a második félidő derekán szépítettek.

Hatalmas nyomás volt az északiakon, végül Románia legjobbjai nem tudtak begyötörni egy újabb gólt, Izland örülhetett.

De nem sokáig, mert a döntőben Magyarországgal kerültek szembe, és mindannyian emlékszünk Nego „Lajos” egyenlítésére, mindannyian emlékszünk Szoboszlai Dominik távoli bombájára, amivel kilőtt minket az EB-re. A többi meg már történelem. Amit mi írtunk, és nem Izland vagy Románia.

Ők most írhatnak történelmet, ha sikerrel veszik a vb-selejtezős akadályt.

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Izland

Az európai vb-selejtezők egyik legdurvább esete épp mostani főszereplőink csoportjában van, mintha egy párhuzamos valóságot látnánk. Németország csak a harmadik, Románia a negyedik, Izland pedig az ötödik. És kik állnak jelen pillanatban továbbjutást érő helyen? Örményország és Észak-Macedónia.

Nyilván ez később változni fog – vagyis minden valószínűség szerint változni fog -, de jelen pillanatban Izland egy győzelemmel és két vereséggel csak csoportja utolsó előtti helyén szerénykedik. Az izlandi aranygeneráció a kiöregedés szélén, az ifjak pedig egyelőre még nem tudtak arra a szintre elérni, mint az előttük levők. Hiszen egy alig 300.000 lakosú kis ország a 16’-os EB-re és a 18’-as VB is ki tudott jutni. Ami azért nem semmi.

Erre most szinte semmi esélyük nincs, ez a csoport nagyon erős, és még azok is felszívták magukat, akik eddig nem mutattak sokat. Igen, az örményekre gondolunk.

Izland válogatottja eddig csak a tökutolsó Liechtensteint tudta két vállra fektetni, ellenük 4-1-re nyertek Saevarsson, Bjarnason, Palsson és Sigurjonsson góljaival.

Előtte Örményország intézte el őket két góllal, a nyitófordulóban pedig a Nationalelf gurított nekik egy hármast.

A kerethirdetés hozott jó pár papírforma döntést, van pár fájó hiányzó, és persze jó pár meglepetés. A kellemesebb fajtából. Beválogatták Andri Lucas Gudjohnsent, akinek vezetékneve jó pár idősebb szurkolónak rémlik. Az egykori Chelsea és Barcelona játékos középső fiáról van szó, aki idén került fel az U19-ből a Real Madrid Castillába, ahol Raúl kezei alatt formálódhat tovább.

Az utánpótlás-válogatottban rendre szerepet kapó játékosnak most először nyílik esélye arra, hogy megmutathassa magát a nagyok között. És ezzel egy újabb Gudjohnsen lehet válogatott az édesapja Eidur, valamint nagyapja Arnór után.

A kellemetlen és fájó hiányzó Gylfi Sigurdsson, aki – kétség sem férhet hozzá – a legnagyobb név a csapatban. Azonban őt pár hónappal ezelőtt letartóztatták. Az okokat inkább hagyjuk, mindenki utána tud olvasni. Maradjunk annyiban, hogy nem szép dologgal vádolják az ellenünk is gólt szerző Everton játékost.

Íme a teljes keret:

Kapusok: Hannes Halldórsson, Patrik Gunnarsson, Rúnar Rúnarsson

Védők: Brynjar Bjarnason, Jón Fjóluson, Hjörtur Hermannsson, Kári Árnason, Ari Skúlason, Gudmundur Thorarinsson, Birkir Már Saevarsson, Alfons Sampsted

Középpályások: Andri Baldursson, Thórir Helgason, Ísak Jóhannesson, Birkir Bjarnason, Arnór Sigurdsson, Rúnar Sigurjónsson, Gudlaugur Pálsson, Albert Gudmundsson, Jón Thorsteinsson, Jóhann Gudmundsson, Mikail Anderson

Támadók: Mikael Ellertsson, Kolbeinn Sigthórsson, Andri Gudjohnsen

Előző meccs eredménye
2020.10.08.EB-selejtező 2020
izland
2:1
románia
EB-selejtező 2020
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Románia

Keleti szomszédaink helyzete sem túl rózsás, hiszen ők negyedik helyen állnak, ugyancsak két vereséget gyűjtöttek be egy győzelem mellett, így ez a találkozó náluk is nagyon sok mindenre ad majd választ. Hogy van-e keresnivalójuk a továbbjutásra esélyesek között vagy sem.

Ők a nyitókörben szerezték egyetlen győzelmüket, amikor az eb-résztvevő északmacedónok ellen hazai pályán játszottak. Nem volt könnyű szülés, mert hiába vezettek 2-0-ra is (Tanase és Mihaila góljaival) az északmacedón gárda Arijem Ademi és Aleksandar Trajkovski találatával három perc alatt egyenlítettek a hajrában. Ám jött a nagy legenda fia, Ianis Hagi, aki a 86. percben belőtte a hazaiak győztes gólját.

Ezt követte egy németek elleni 1-0-s vereség, ami még az abszolút vállalható kategória, végül pedig a hibátlan örményekkel találkoztak. 1-0 után fordítottak a ma már Galatasarayban futballozó Alexandru Cicaldau duplájával, és talán meg is nyerték volna a meccset, ha George Puscas buta módon nem állíttatja ki magát.

Az emberhátrányba kerülő románok végül két kései góllal elvesztették a mérkőzést.

A román csapatban lehetséges, hogy egy magyar bajnokságban játszó védőt is láthatunk, Adrian Rus ugyanis megkapta a meghívóját.

Mirel Radoi a következő játékosokat válogatta be:

Kapusok: Mihai Aioani, Florin Nita, Andrei Vlad

Védők: Vlad Chiriches, Mario Camora, Virgil Ghita, Cristian Manea, Ionut Nedelcearu, Andrei Ratiu, Adrian Rus, Alin Tosca

Középpályások: Alexandru Cicaldau, Ianis Hagi, Andrei Cordea, Dennis Man, Dragos Nedelcu, Darius Olaru, Dorin Rotariu, Nicolae Stanciu, Florin Tanase

Támadók: Denis Alibec, Denis Dragus, Jovan Markovic

Összefoglalás

Mindkét csapat sok fiatalt hívott be, és persze mindkét oldalon vannak hiányzók Izlandi oldalról Bödvarsson és Sigurdsson, a románoknál meg Florin Andone, aki nemrég épült fel egy súlyos sérülésből, még nem elég fitt ahhoz, hogy játszhasson.

Érzik az izlandiak is, hogy el kell kezdeni a fiatalítást, és abból a szempontból szerencséjük van, hogy szinte mindegyik ifjonc külföldön futballozik, ahol azért van lehetőség a fejlődésre. Nem leszólva persze az izlandi elsőosztályú bajnokságot…

Hazai pályán, a jég földjén mostanában nem igazán ment a csapatnak, bár a Nemzetek Ligája meccseken nem könnyű ellenfeleket sodort feléjük a sors. Például Belgiumot (1-2), Dániát (0-3) vagy Angliát (0-1). A dánok simán nyertek, de a belgák és az angolok azért megszenvedtek.

Kíváncsian várjuk, hogy az új generáció mire lesz majd képes, ahogy a románoknál is van néhány izgalmas játékos. Mondjuk Cicaldau, akiért hatmillió eurót sem sajnált a Galatasaray.

Magunk részéről egy hazai győzelemmel lennénk a legelégedettebbek, úgy érezzük, hogy ismét elbuknak majd a románok Izland ellen, ám nem gondolnánk, hogy könnyű dolguk lesz. Maneáékkal ritkán fordul elő, hogy nem tudnak kapuba találni, így hát van még egy tippünk: Mindkét fél hálóba talál majd az este folyamán.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső