Izrael – Dánia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 24.
Izrael
Teljesítmény:
N V N V V
  • Bloomfield Stadion
  • Március 25. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dánia
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai tippeket megpróbálom egy kicsit hamarabb közzétenni, mint tegnap, mert egyre jobban szorít bennünket az idő. Azért nem szabad csak úgy fejest ugrani egy-egy tippbe, szóval kell idő, amíg ti is megnézhetitek magatoknak ezeket a VB selejtezőket. Kezdjük a legkorábbival, az Izrael – Dánia találkozóval!

Izrael válogatottja akár a csoport meglepetéscsapata is lehet, elnézve a mostani keretük összeállítását. No, azért attól szerintem nem kell tartani, hogy majd a végelszámolásnál az élen lesznek, de okozhatnak kellemetlen perceket a többi csapatnak. A keretre természetesen egy kicsit lejjebb kitérek.

Ahogy a többi csapatnál, itt is kitérnék az előző selejtezőn, illetve a Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítményre. Nem fogok kertelni, az EB selejtezőn csalódást okoztak. A csoport utolsó előtti helyén végeztek, pedig nem volt ez egy őrjítően erős csoport. Lengyelország, Ausztria, Észak-Macedónia és Szlovénia is megelőzte őket, egyedül a lett csapatnál szereztek többet.

A Nemzetek Ligája már egy fokkal jobban sikerült, ebben a kvartettben egyértelműen ők voltak a leggyengébb láncszem, azonban a szlovákokat megelőzve sikerült elérniük, hogy legközelebb is a B divízióban szerepeljenek.

Ellenfelük az a dán válogatott, akiknek keretét látva megint csak csettinteni tud az ember, amerre néz ismerős arcokat talál. Nem is csoda, hogy a csoportjukban második helyen végeztek (egy ponttal maradtak le Svájctól), így ott lesznek a nyári EB-n. De ami igazán nagy szó, az a Nemzetek Ligája szereplésük volt. Ugyan Belgiumot nem tudták megelőzni, de ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a háromoroszlánosok, azaz Anglia, és meg is tudták őket előzni.

Emlékezetes meccseket játszottak Sterlingékkel, odahaza gólnélküli döntetlent (de már ott látszott, hogy megfoghatják Gareth Southgate együttesét), a Wembleyből viszont meglepetésre elhozták a három pontot. Ha az utolsó fordulóban legyőzték volna Lukakuékat, ők mentek volna az elődöntőbe… De nem így történt. Mindegy, ez így is nagyszerű eredmény számukra…

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Izrael

Ígértem, hogy ki fogunk térni majd a keretekre. Ez a pillanat most jött el. Az izraeli csapatban kevesebb ismerős arc van – már akinek, persze -, de az európai élfutballból többen képviseltetik magukat. A védelem legtöbb tagja a hazai bajnokságból, jellemzően a Maccabi Tel Avivból és a Hapoel Beer Shevából érkezett, két légiósuk Joel Abu Hanna és Eli Dasa. Előbbi az ukrán élvonalban, a Zoryában, utóbbi pedig a Vitesse-ben futballozik.

A középpályán már több olyan spíler van, akit mi is hétről hétre láthatunk. Például Manor Solomon, akit a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is láthattunk idén. Egyre komolyabb szerepet tölt be a Sahtar Doneck együttesében, középpályásként, szélsőként és befejező csatárként is bevethető.

Kétlem, hogy utóbbi pozícióban fognak számítani rá, az izraeli válogatott legerősebb csapatrésze egyértelműen a támadó szekció.

Munas Daburral kezdem, ő a Hoffenheimben futballozik, és alapembere az Európa Ligából nemrég kiesett csapatnak. Idén eddig 22 mérkőzésen játszott a bajnokságban, ezeken négy gólt szerzett, az Európa Ligában a legemlékezetesebb meccse a Molde ellen volt, ahol duplázott, rúgott egy meg nem adott gólt, valamint kihagyott egy tizenegyest.

De bátran említsük meg Eran Zehavit, aki a házi góllövőlista élén végzett, de összesítésben is az előkelő második helyen végzett. És persze ott van Shon Weismann, aki a La Ligában pallérozódik.

Előző meccs eredménye
2006.03.01.Barátságos Mérkőzés
izrael
0:1
dánia
Barátságos Mérkőzés
1999.11.17.EB Selejtező 2000
dánia
1:2
izrael
EB Selejtező 2000
1999.11.13.EB Selejtező 2000
izrael
2:1
dánia
EB Selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dánia

Folytassuk a sort a dán válogatottal! Kasper Hjulmand a keret összeállításakor igazán jól válogatott, szinte mindenki itt van, akinek helye van ebben a csapatban.

Itt nem tudnám kiemelni, hogy melyik a legerősebb csapatrész, mindenhol van egy (vagy több) nagyon erős játékos. A kapuban Kasper Schmeichel, minden bizonnyal Rönnow és Lössl előtt van a sorban.

A védelem oszlopa Simon Kjaer és Andreas Christensen, de meghívót kapott Jannik Vestergaard is. Daniel Wass és Joakim Moehle már a Nemzetek Ligája csapatban is stabil kezdők voltak, most sem várok mást.

A középpálya szintén elképesztő, kezdve Christian Eriksennel, folytatva Thomas Delaney-vel vagy Pierre Emile Hojbjerggel.

Elől pedig ott van Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite és Andreas Cornelius.

Hát, valóban nem tudom megmutatni ennek a csapatnak a gyenge pontját. Nincs neki…

Összefoglalás

Izrael hazai pályán jó pár csapat nótáját elhúzta a közelmúltban, de többségükben gyengébb képességű csapatokról beszélünk. Ami nagy szó, az Ausztria legyőzése, de őket sem lehet egy lapon említeni a dánokkal.

A két válogatott eddig két alkalommal csapott össze egymással, eddig még egyetlen alkalommal sem sikerült megverni Izraelnek Dániát. Vagy legalább egy döntetlent kihozni. A dán győzelem pedig mindkét alkalommal igencsak fölényes volt, egyszer 3-0-ra, egyszer pedig 5-0-ra nyertek az északiak. De ennek azért már jó pár éve…

A helyzet viszont azóta szemernyit sem változott, sőt még erősebb, még egységesebb lett a válogatott, a csapat magja a legjobb korban van, szerintem még nagy sikerek előtt áll a válogatott.

Izrael is egy generációváltás kezdetén áll, még a tapasztalt játékosok itt vannak, de már kopogtatnak a fiatal titánok. Solomon még csak 21 esztendős, Joel Abu Hanna 23, Neta Lavi 24…

Egyelőre Izrael nem ott tart, ahol a dánok. És elég valószínű, hogy soha nem is fog. Nem lebecsülni akarom őket, hiszen pont én mondtam, hogy okozhatnak meglepetést ebben a selejtezőben. De az nem a dánok ellen lesz. Határozottan a vendégek győzelmét várom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső