Jablonec – Celtic: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 04.
Jablonec
Teljesítmény:
V N N D V
  • Chance Arena
  • Augusztus 05. 17:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Celtic
Teljesítmény:
V V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még hat meccs, igyekszünk ma beszámolni az összes Európa-liga meccsről is, ha már a Bajnokok Ligájánál sikerült, miért ne tudnánk ezt megtenni az EL-lel is?! Időrendben haladunk, így következő állomásunk Jablonec nad Nisou, ahol a Jablonec – Celtic mérkőzést rendezik meg.

A csehek most szállnak be az Európa-liga küzdelmeibe, a Celtic pedig már ismerős lehet számunkra a Bajnokok Ligájából, ahol a skót ezüstérmesnek ismét nem sikerült beküzdenie magát a csoportkörbe. Tavaly a Ferencváros állította meg őket, idén meg a dán Midtjylland FC együttese. Ange Postecoglou érkezése tehát egyelőre nem váltotta meg a világot, noha, a dánok elleni visszavágón megvolt az esély a továbbjutás kiharcolására, hiszen hosszabbításig jutottak a felek, ám ott egyértelműen a hazaiak voltak a jobbak, és egy 94. perces góllal maguk javára fordították a párharcot.

Maradt az Európa-liga, ahogy tavaly is, de jobb eredményben bíznak McGregorék. Akkor egy kemény csoportba kerültek, ahol az AC Milan, a Lille és a Sparta Praha szerepelt, végül az utolsó helyen végeztek négy szerzett ponttal.

A Jablonec is szeretne tovább eljutni, mint tavaly, amikor a selejtező szakaszában a Dunaszerdahely együttesével futottak össze. A találkozónak volt magyar vonatkozása, hiszen Schafer András és Kalmár Zsolt – szinte – végigjátszották a találkozót. Kemény csata volt, 3-3-as rendes játékidőt követően 5-3-ra nyert a DAC a hosszabbításban.

Elég a múltidézésből, kezdjünk neki!

A csapatokról

A legtöbb csapatról van már minimális információnk és tapasztalatunk, de olyan együttes is van, akiről semmit nem tudunk. Most megpróbálunk mélyre ásni, hogy megismerjünk mindenkit.

Jablonec

Bizony, meg kell ismerni a cseh alanyunkat, mert idén velük még nem találkoztunk. Meg valljuk be, tavaly sem nagyon, hiszen – ahogy említettük – elég korán elbúcsúztak Európától, a cseh bajnokság pedig számunkra nem volt fókuszban. És amúgy idén sem lesz.

A 2020/2021-es idényt a Jablonec együttese a két prágai csapat mögött a harmadik helyen fejezte be. Egy kicsivel nagyobb szerencsével akár az ezüst is meglehetett volna, ám egy döntetlen és egy vereség a véghajrában megpecsételte a sorsukat.

Az együttest 2018. óta Petr Rada irányítja, a keret nagy része egyben van már egy ideje, minimális változtatásokat eszközöltek idén is. Talán legismertebb játékosuk, a cseh válogatott Ivan Schranz távozása érinti őket érzékenyen, ingyen távozott a Slavia Praha együtteséhez. Rajta kívül Zoran Petrovic, Jaroslav Perina hagyta el az együttest, a veterán Jakub Podany pedig szögre akasztotta a csukát.

Rada a védelem szélével nem lehetett elégedett, mert egy jobb-, és egy balbekket vásárolt a nyáron. Michal Surzyn és Jaroslav Zeleny is országon, illetve bajnokságon belülről érkezik. Ahogy a többiek is: David Houska (középső középpályás), Tomas Malinsky és Antonin Vanicek (középső középpályások).

Az idei bajnokságot nem kezdték túl jól: Két mérkőzés ment le a cseh 1. Ligából, az első meccsüket 1-0-ra nyerték az Ostrava ellen, de aztán kínos vereségbe futottak bele a Mlada Boleslav otthonában (3-0).

A tavalyi házi gólkirály, Martin Dolezal mindkét találkozót végigjátszotta, gólt ezúttal még nem tudott szerezni a 31 esztendős csatár, pedig rá szükség volna a jó szerepléshez.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Celtic

Úgy tűnik, folytatódik Ange Postecoglou vesszőfutása. Az ausztrál mester nem mondhatja azt, hogy simán mennek a dolgok Glasgowban, egyelőre több a nehézség, több a probléma. Most épp a skót Premiershipben érte őket meglepetés – a kellemetlen fajtából -, a Hearts az évadnyitón 2-1-re nyert a The Bhoys ellen, így tétmeccsen a mester még mindig nem tud felmutatni egyetlen árva győzelmet sem.

Hiszen a Midtjylland FC elleni BL-selejtezőn ült először a kispadon, az odavágó és a visszavágó is 1-1-gyel zárult, de a hosszabbításban ugyebár Raphael Onyedika gólja padlóra küldte a zöld-fehér csapatot.

Nem jó mostanság Celtic drukkernek lenni. Nem elég, hogy tavaly nem jött össze a BL, nem elég, hogy a Glasgow Rangers, a legfőbb rivális letaszította őket a trónról, hogy idén is kiestek a selejtezőkben, a csapat sem úgy tűnik, hogy erősödne.

Bár, Kristoffer Ajer pótlására Postecoglou megszerezte a Rubin Kazan 26 esztendős középső védőjét, Carl Starfeltet. Vele minden bizonnyal stabilizálódik a hátsó alakzat, bár a Hearts ellen csak kaptak két gólt… Hagyjunk időt neki és Bittonnak, hogy összeszokjanak.

Akkor lesz igazán nagy a gond, ha Odsonne Edouard is eligazol. Kérőkből nincs hiány ezúttal sem, kíváncsian várjuk, hogy a francia támadó marad-e, vagy elkötelezi magát a Crystal Palace vagy a Brighton mellett. Most ők a legújabb ostromlók…

Egyelőre nagyon nem megy a srácoknak, itt az idő kitörni, és visszatérni a helyes útra, mert ha így folytatják, az az egész szezonjukra hatással lesz, és nem pozitív értelemben…

Összefoglalás

Nem Starfelt az egyetlen új igazolás a Celtic Parkban, Joe Hart, a Tottenham egykori hálóőre is csatlakozott, hároméves szerződést írt alá, ám nem valószínű, hogy már csütörtökön pályára lép. Vasilis Barkas és Scott Bain közül fog kikerülni a győztes, igazából Postecoglout egyikük sem győzte meg, ezért is akart a mester mindenképp kapust igazolni. Csak aztán Mat Ryan kitáncolt…

Illetve van még egy új arc, az Everton és a Crystal Palace egykori játékosa, a 30 esztendős James McCarthy, aki új lendületet vihet a játékba, akár még vezérszerep is várhat rá, mert úgy tűnik, sem Ryan Christie, sem az ifjú Turnbull nem tudja ezt magára vállalni.

Ami jó hír, hogy Nir Bitton visszatérhet eltiltását követően, még az Anders Dreyer elleni „összecsapás miatt” állították ki a BL-ben. Idézőjeles volt az összecsapás szó, mert az izraelit egy mutatóujjal elkövetett lökésért (tényleg) állították ki, miután Dreyernek ez nagyon fájt. Bizonyára.

Aki viszont – minden valószínűség szerint – hiányozni fog, az a rutinos Leigh Griffiths, aki még mindig lábadozik sérüléséből.

A Jablonec csapatában hiányzóról nem tudunk semmilyen téren, nincs tavalyi eltiltás, és sérülteket sem említenek sehol, így Rada maradhat a szokásos 4-2-3-1-es felállásánál, ahol Martin Dolezal az egyedüli ék. Nem várunk meglepetést a hétvégi csapathoz képest.

Nincs top formában a Celtic, de a Jablonec olyan ellenfélnek tűnik, akit meg tudnak verni. Hogy Csehországban? Nem, abban mi már nem vagyunk biztosak. Ám, ha tudnak úgy futballozni, mint a Midtjylland elleni második mérkőzés rendes játékidejében, akkor van esély.

Gólzáport semmiképp nem várunk, az under 2,5 az egyik tippünk, valamint a másik eredmény, amit így kezdésnek valószínűnek tartunk, az a döntetlen. A Celtic számára a cél az lehet, hogy a vereséget elkerüljék, aztán majd a Celtic Parkban eldöntik a továbbjutást. Legalábbis, mi így gondolkodnánk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső