Jeonbuk – Suwon: Fogadási Tippek és K-League 1 Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 05.
Jeonbuk
Teljesítmény:
D V D D V
  • Jeonju World Cup Stadion
  • Május 08. 12:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Suwon
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fehéroroszország után új vizekre evezünk és Dél-Koreát vesszük célba, hiszen indul a K-League1! Ez azt jelenti, hogy mostantól kezdve a dél-koreai első osztályú bajnokikba is belevetjük magunkat, innen is számíthattok tippekre, hírekre és érdekességekre. Hogy mennyire fogja befolyásolni írásainkat az, hogy júniusban a topligák is újra elkezdődhetnek még nem tudni, de addig is bővül a kínálat, hiszen a Vysshaya nem mindenkinek vált a kedvencévé.

Első meccsünk, a Jeonbuk – Suwon mérkőzés lesz.

Ahogy az várható volt, itt is zárt kapuk mögött zajlanak majd a mérkőzések, az edzőkön és a szakmai stábon kötelező lesz a maszk viselete, valamint (és ez a legfurcsább) a játékosok nem beszélhetnek sem a játékvezetőkkel, sem az ellenfelekkel, sem pedig saját társaikkal.

Jeonbuk

A dél-koreai bajnokság jelenlegi címvédőjéről írunk először, akik hétszeres K-League bajnoknak mondhatják el magukat. Mióta 2018-ban a hivatalos elnevezés K-League 1-re változott, mindig ők végeztek a tabella élén.

A bajnoki címek mellett mást is ünnepelhettek, ugyanis a dél-koreai FA kupát háromszor, míg az Ázsiai Bajnokok Ligáját egyszer hódították el.

Edzőjük a portugál José Morais, aki hosszú éveken át volt José Mourinho stábjának tagja, az Internél, a Real Madridnál és a Chelsea-nél is a Special One-nal dolgozott együtt. Vezetőedzőként megjárta többek között az Antalyaspor, az AEK Athén és a Barnsley csapatát is, legutóbb az ukrán Karpatynál dolgozott.

Ami az átigazolásaikat illeti, egyik legjobbjuktól meg kellett válniuk, hiszen a brazil Ricardo Lopes Kínába, a Shanghai SIPG-be igazolt, így többek között Oscar, Hulk és Arnautovic csapattársa lett. Helyette érkezett viszont másik brazil játékos, Murilo Henrique a Novorizontino együttesét hagyta ott a dél-koreai kaland miatt.

Mellette összejött egy nagyobb fogás, a dél-afrikai Lars Veldwijk Hollandiából érkezett a Sparta Rotterdam csapatától. Veldwijk 55 meccsen 28 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába előző csapatában.

A tavalyi bajnokság egyébként rendkívül izgalmasra sikerült, hiszen a Jeonbuk és az Ulsan Hyundai 79-79 ponttal végzett, de jobb gólkülönbségének köszönhetően a Jeonbuk meg tudta védeni a címét. Az Ulsan az utolsó meccsén óriási meglepetésre 4-1-es vereséget szenvedett a Pohangtól, minden Jeonbuk szimpatizáns aznap egy kicsit Pohang-drukker is lett.

Az AFC csoportjukban nem állnak jól, két mérkőzést követően 1 pontot tudtak szerezni a Sidney FC ellen.

Egymás elleni meccseik:

Örökmérlegükre ránézve jelentős Jeonbuk fölényt láthatunk, hiszen a 49 mérkőzésükből 23-at ők nyertek. Mellette 11-szer a Suwon nyert, a maradék 15 találkozó döntetlennel ért véget. Utolsó meccsükre 2019 szeptemberében került sor, ekkor a címvédő 2-0-ra nyert. Saját stadionjában az Ázsiai BL csoportkörében szenvedtek vereséget a Suwontól, még 2018-ban, akkor a negyeddöntőben találkoztak, végül meglepetésre a Suwon búcsúztatta a jóval esélyesebbnek tartott Jeonbukot.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.28.K-League 1
jeonbuk
2:0
suwon
K-League 1
2019.06.23.K-League 1
jeonbuk
1:1
suwon
K-League 1
2019.03.09.K-League 1
suwon
0:4
jeonbuk
K-League 1
2018.10.28.K-League 1
jeonbuk
2:0
suwon
K-League 1
2018.09.23.K-League 1
suwon
0:0
jeonbuk
K-League 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Suwon

A Suwon Samsung Bluewings gárdája is szép trófeagyűjteménnyel büszkélkedhet, kétszer nyerték meg az AFC (azaz Ázsiai BL) küzdelmeit, a bajnokságot pedig négyszer. Hosszú, kupáktól mentes időszakot követően tavaly megnyerték a dél-koreai kupát, a bajnokságban viszont alulteljesítettek, csak a nyolcadik helyen végeztek.

A csapat mestere a volt dél-koreai válogatott védő, Lee Lim-saeng és ahogy írtam, már első szezonjában trófeához segítette az idén 25 esztendős csapatot. Legjobb játékosuk magasan Adam Taggart, a 26 éves ausztrál csatár, aki első szezonjában azonnal (társ)gólkirályi címet szerzett, összesen húsz alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Nem volt nagy játékosmozgás, összesen (a kölcsönből visszatérő játékosokat nem számolva) négyen csatlakoztak a csapathoz, közülük érdemes kiemelni a bosnyák Sulejman Krpicet, aki a Zeljeznicar színeiben 32 meccsen 28 gólt szerzett összesen. Ő és Taggart remek párost alkothatnak elől.

Az AFC-ben is megállt az élet, de két fordulót lejátszottak, itt nem szerepelt túlságosan jól a Suwon, hiszen két vereséggel az utolsó helyen áll.

Az első fordulóban megtippelni egy mérkőzés eredményét sosem könnyű, pláne ebben a helyzetben, amikor a feltételek, a szabályok elképesztően szigorúak, a felkészülés nem lehetett teljes, sokan kiestek a ritmusból. Azért megpróbálom és a két csapat eddigi meccseit, a tavalyi helyezést figyelembe véve a hazaiaknak szavazok bizalmat egy szűk győzelemmel. Tippem: 1-0; 2-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső