Juventus – AS Roma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 15.
Juventus
Teljesítmény:
N N N N D
  • Allianz Stadion
  • Október 17. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
AS Roma
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napra is jut egy rangadó, ezúttal Olaszországból hoztuk el a vasárnapi nap legérdekesebbnek ígérkező mérkőzését, a Juventus – AS Roma meccset. Az öreg hölgy nagyon nehezen lendült bele, pedig Massimiliano Allegri visszatérésétől mindenki azt várta, hogy a Juventus régi fényében tündököljön. A kezdés valóban nehéz volt és gyenge, ám az utóbbi időben a zebrák összeszedték magukat. A bajnokságban négy mérkőzés óta nem győzték le őket, ebből három győzelem született, míg a Bajnokok Ligájában magabiztosan vezetik csoportjukat hibátlan mérleggel, a legutóbb épp a BL címvédőjét, a Chelsea-t győzték le.

Az AS Roma José Mourinhoval a fedélzeten olyan helyen áll, ahol már régóta nem volt, most épp a negyedikek, de közel van a dobogó harmadik foka, ahová egy győzelemmel akár fel is léphetnének. De ehhez lesz pár szava a Juventusnak is.

Az utóbbi időben a Juve dominálta egymás elleni meccseiket, ötből hármat nyertek ők, egyet a fővárosiak, míg egy csata 2-2-es döntetlennel végződött. Ebben a cikkben megpróbáljuk azt kideríteni, hogy mire fogadjunk, ha egy kis pénzt szeretnénk keresni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Torino – Juventus: 0-1

G.: Locatelli

Városi rangadót sikerült nyernie Max Allegri csapatának. A Torino idén úgy tűnik, nem fogja könnyen adni magát, itt is csak egy kései góllal tudták legyűrni Sanabriáékat, de ezzel a győzelemmel is feljebb léptek a tabellán. A dobogó még messze, túl sokat rontottak Dybaláék az elején… De ne legyenek kétségeink, a cél nem csak a dobogó, hanem az első hely.

A kezdők:

Torino:

Milinkovic-Savic – Zima, Bremer, Rodriguez – Singo, Pobega, Mandragora, Aina – Lukic, Brekalo – Sanabria

Juventus:

Szczesny – Danilo, de Ligt, Chiellini, Alex Sandro – Bernardeschi, McKennie, Locatelli, Rabiot – Kean, Chiesa

A sérült Alvaro Morata helyén Moise Kean játszott, övé volt az első lehetőség. Egy az egyben verte meg védőjét, a tizenhatoson belülre ért – miközben azért Rodriguez szorongatta őt, így is lőni tudott… Csak épp keresztbe. Talán érdemesebb lett volna passzolni, középen Federico Chiesa jobb helyzetben volt.

Ezt követően Adrien Rabiot került helyzetbe, ő okosan passzolt lövés helyett, ám Weston McKennie fölé vágta a labdát.

Életjelet adott magáról a Torino is, Singo lövésénél még nem volt dolga Wojciech Szczesnynek, de Rolando Mandragora távoli bombájánál már a lengyelnek kellett védenie.

A második félidő elején újabb helyzetet alakított ki a Juve, a csereként beállt Juan Cuadrado beadására tökéletesen érkezett Alex Sandro, ám Vanja Milinkovic-Savic remek érzékkel nyúlt bele a fejesbe.

Később a kolumbiai is próbálkozott, ám a szerb kapus egy szép robinzonáddal ezt a lövést is hárítani tudta.

A találkozó a 86. percben dőlt el, ekkor Manuel Locatelli a 16-os vonalán készült lövésre, egyetlen bika sem lépett ki rá, így az Eb-győztes olasz a baloldali kapufa érintésével lőtt a hálóba.

A legvégén Dejan Kulusevski még lőtt egy kapufát, ez már nem osztott vagy szorzott, nyerni tudott zsinórban harmadszor is az öreg hölgy.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.06.Serie A
juventus
2:0
roma
Serie A
2020.09.27.Serie A
roma
2:2
juventus
Serie A
2020.08.01.Serie A
juventus
1:3
roma
Serie A
2020.01.22.Olasz Kupa
juventus
3:1
roma
Olasz Kupa
2020.01.12.Serie A
roma
1:2
juventus
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma – Empoli: 2-0

G.: Pellegrini, Mkhitaryan

Az újonc látogatott a Stadio Olimpicoba, hogy megpróbálja José Mourinho csapatától elvenni a három pontot. Próbálkozásuk nem járt sikerrel, a farkasok két góllal bizonyultak jobbnak. Nem ment ez olyan könnyen, de végül csak sikerült nyerniük Tammy Abrahaméknek.

A kezdők:

AS Roma:

Rui Patricio – Karsdorp, Mancini, Smalling, Vina – Veretout, Darboe – Zaniolo, Pellegrini, Mkhitaryan – Abraham

Empoli:

Vicario – Stojanovic, Romagnoli, Viti, Marchizza – Henderson, Ricci, Zurkowski – Bandinelli – Di Francesco, Pinamonti

Az esélyek ellenére az Empoli támadólag lépett fel, az első félidőben többször is veszélyt okoztak Rui Patricio kapuja előtt. Andrea Pinamonti kétszer is próbálkozott, a legközelebb egy sarkalás után járt a gólhoz, ami az oldalhálóban végezte.

A Roma ugyan többet birtokolta a labdát, ám Vicarionak sok dolga nem akadt. Még volt egy ígéretes Di Francesco lövés, amit Rui Patricio fogott meg, aztán Pinamontit sérülés miatt le kellett cserélni, ezután nem sokkal a farkasok megszerezték a vezetést Lorenzo Pellegrini révén.

A támadó középpályás teljesen üresen kapott labdát Henrikh Mkhitaryantól, majd 16-ról kissé furán, de a hálóba talált.

A második félidőben már egy támadóbb Romát láthattunk, Tammy Abraham bombáját Vicario a kapufára tudta ütni, de a kipattanóra érkezett Henrikh Mkhitaryan és bevágta a második római gólt.

Ettől a góltól az Empoli megtört, sorra, folyamatosan vezette a támadásokat a Roma, Tammy Abraham és Lorenzo Pellegrini is könnyedén betalálhatott volna újra, de vagy Vicario állította meg őket, vagy rosszul céloztak.

Abrahamnek nem volt szerencséje, a meccs utolsó izgalmasabb jelenetei közé tartozott, amikor Jordan Veretout szögletét csúsztatta kapura, ám a gólvonalon álló Stojanovic még menteni tudott.

Az elején egy kicsit megijedtek a farkasok drukkerei, ám Pinamonti lecserlését követően a vendégek támadásai egyre ritkultak, végül pedig már nem is voltak. Megérdemelten nyert a Roma.

Összefoglalás

Maurizio Sarrit úgy küldték el anno a Juventus kispadjáról, hogy bajnokok lettek, de a BL-ben nem villogtak. Andrea Pirlonak már a bajnoki cím sem jött össze, a BL-ben pedig ismét korán kiestek. Most Massimiliano Allegri rendkívül gyengén kezdte a bajnokságot, de legalább a BL-ben veretlenek ez idáig.

Bizonyára a legrangosabb kupa a prioritás, de közben a Serie A küzdelmeire is figyelni kell. Már most jelentős lemaradásban vannak az élbolyhoz képest, a Napoli – Inter – AC Milan hármas elhúzott a mezőnytől. Az AS Roma a negyedik helyen áll, négy ponttal gyűjtött többet, mint Keanék.

Négy kezdőjátékosra nem számíthat majd Allegri a hétvége során: Alvaro Morata, Paulo Dybala és Aaron Ramsey szeptember vége óta küzdenek kisebb-nagyobb sérüléssel, most pedig Adrien Rabiot csatlakozott hozzájuk, aki nemrégiben koronavírusos lett.

A francia pótlása megoldható, beszállhat helyette akár Kulusevski, akár Cuadrado de még Kaio Jorge is.

A Románál ismét megsérült Nicoló Zaniolo, remélhetőleg nem a térdeivel van gond, a fiatal középpályás mindkét lábában elszakadt már a szalag. Ahogy elszakadt Leonardo Spinazzola achillese is, még az Európa-bajnokságon történt az eset, az EB egyik felfedezettjének visszatérése decemberre-januárra tehető.

A harmadik sérült Chris Smalling, őt majd Roger Ibanez fogja pótolni valószínűleg.

Jó kis meccseket szokott játszani egymás ellen a két csapat, a legutóbbi 2-0-s torinói győzelem előtt volt egy rakás szoros meccsük, döntetlenek, egygólos sikerek… Ebben a négy meccsben az volt a közös, hogy mindkét együttes betalált. Ami most is remek opció lehet számunkra. Még akkor is, ha a Juvénál fontos hiányzók vannak, a Chiesa – Kean kettős nem rossz ajánlólevél a gólhoz. Ahogy a Tammy Abraham – Henrikh Mkhitaryan – Lorenzo Pellegrini hármas sem…

Az Allianzból a Roma mostanában csak egyszer tudta elhozni a három pontot, a Juventus rendre legyőzi a farkasokat saját környezetében.

Két tippünk van: Az egyik az, hogy mindkét fél betalál a másik kapujába, a másik pedig az, hogy Max Allegri fiainak győzelmi sorozata vasárnap is folytatódik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső