Juventus – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 08.
Juventus
Teljesítmény:
N N D N V
  • Allianz Stadium
  • Március 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
FC Porto
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ki gondolta volna, hogy a nyolcaddöntő első mérkőzései közül csak a Porto – Juve meccsen tud a hazai csapat nyerni? Pedig ez történt, hét idegenbeli siker, és egy hazai. A Juventus – FC Porto meccs visszavágóján így a zebrák hátrányból indulnak, de látva a mostani meccseiket nincsenek kétségeim afelől, hogy meg tudják fordítani a párharc állását.

A 2-1-es vereség egyáltalán nem a világvége, és látva, hogy a Juve milyen eredményeket produkál az elmúlt pár héten nem gondolnám, hogy ne sikerülhetne a következő körbe kvalifikálni magukat.

Persze, ez most nem teljesen fair részemről, hiszen ott lesz egy másik csapat is a pályán, akiket divat underdogként kezelni, de… Hát, tényleg azok. Jelenleg a Porto részéről már ez is nagy szó, hogy itt vannak, hogy előnnyel várhatják a folytatást, minden egyes újabb lejátszott meccs már az extra kategória.

Aztán lehetséges, hogy kedden tizenegy óra környékén bekopogtat hozzám a valóság, én ajtót nyitok és kapok egy irdatlan nagy sallert… Nézzük, mire számíthatunk ettől a találkozótól!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Portugáliában az előző körben!

FC Porto – Juventus

Nehéz rosszabb módon kezdeni egy-egy félidőt, mint azt a Juve tette az első és a második félidőben is. 63 másodpercre volt ugyanis szüksége a kezdő sípszó felharsanását követően a portugáloknak, hogy máris előnyhöz jussanak. Ez nagyban köszönhető volt a Juventus védelmének, azon belül is inkább Rodrigo Bentancurnak, aki egy kényelmes kapu előtti passzolgatás közepette röviden adta haza a labdát Wojciech Szczesnyhez, ezt pedig az arra kószáló Mehdi Taremi vette észre, és megelőzte a lengyel portást, mielőtt az elérte volna a passzt. Taremi először kezdett Bajnokok Ligája mérkőzésen, szépen megünnepelte…

Az első félidő hátralévő részében, azaz abban a bő 45 percben az történt, amire mindenki számított: Támadott a Juve, helyzeteket dolgoztak ki, ám Marchesin kapus eszén nem tudtak túljárni. Közel volt ehhez Adrian Rabiot, aki egy beadás után – védőjével a nyakán – háttal, ollózó mozdulattal húzta kapura a labdát, Marchesin szép vetődéssel tolta szögletre a lövést.

Lehetett érezni, hogy itt nem ez az egy Mehdi Taremi gól fog dönteni, érezhető volt, hogy a vendégek is betalálnak, a szünet után viszont megint az öltözőben maradtak az olaszok. Még az elsőnél is hamarabb talált be a Porto, ezúttal Moussa Marega, és még csak fél perc sem kellett hozzá. Egészen pontosan a kezdés utáni 19. másodpercben váltott egyesről kettesre a Porto neve mellett levő gólok száma…

A reményt Federico Chiesa hajrában született találata hozta vissza a zebrák számára, Rabiot baloldali passzát váltotta gólra a szélső. Egy ilyen rendszerben egyetlen idegenben lőtt gól is létfontosságú lehet.

Most először sikerült a portugáloknak levadászni a zebrákat, de még messze nem jutottak tovább…

Előző meccs eredménye
2021.02.17.Bajnokok Ligája
porto
2:1
juventus
Bajnokok Ligája
2017.03.14.Bajnokok Ligája
juventus
1:0
porto
Bajnokok Ligája
2017.02.22.Bajnokok Ligája
porto
0:2
juventus
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Porto elleni vereség óta a Juve négy bajnoki mérkőzést játszott le, amelyek közül hármat megnyert (Crotone, Spezia, Lazio), egy pedig döntetlennel ért véget (Verona). Az utolsó meccs a rómaiak ellen volt most hétvégén, és bár Simone Inzaghi csapata vezetett, a Juventus három góllal válaszolt Joaquin Correa korai találatára.

Még az első félidőben összejött az egyenlítés, a gólszerző Adrian Rabiot volt, a másodikban pedig három perc alatt kétszer büntetett Alvaro Morata. Első góljánál Federico Chiesa passzát váltotta gólra, majd három perccel később büntetőből volt eredményes.

A Juventus ezzel egy pontra megközelítette a tabella második helyén álló AC Milant, de ez az öröm csak egy napig tartott, mert Pioliék is nyerték aktuális meccsüket. A listavezető Inter ma este fog játszani az Atalanta ellen.

Tizenkét forduló van még vissza, van még esély a scudettóra, de nagy tételben nem mernék fogadni erre…

Ahogy a Porto bajnoki címére sem, Sergio Conceicao együttese tízpontos hátrányban van a Sporting mögött, és még van ugyan 12 forduló, de nem úgy tűnik, mintha a Sporting nagyon hibázni szeretne. 22 meccs alatt 18 alkalommal győztek, négyszer ikszeltek, és még nem kaptak ki. Ráadásul ezeken a meccseken mindössze 11 gólt kaptak, 44-et rúgtak… Elég impozáns teljesítmény, maradjunk annyiban…

Egyébként, a Porto a Gil Vicente otthonában diadalmaskodott, 2-0-ra verte a kiesés ellen menekülő ellenfelét. A gólokat Uribe és Sergio Oliveira szerezték.

Összefoglalás

Elkötelezett vagyok amellett, hogy ebből a párosításból a Juventus fog továbbjutni. Az egygólos hátrány gyakorlatilag semmi, akkor lenne igazán nagy gáz, ha most is úgy kezdenék az összecsapást, mint tették a Dragaoban… Egy kapott gól jelentősen megnehezítheti a dolgukat, és hát védelem terén nem igazán állnak a helyzet magaslatán, most épp Matthijs de Ligt sérült meg, szereplése erősen kérdéses, ahogy Giorgio Chiellini sem léphet pályára. Bonucci felépült, ahogy Cuadrado is, könnyen lehet, hogy a Lazio elleni meccshez hasonlóan Danilo lesz az egyik belső védő. Hogy ki lesz a másik, arról csak találgatni lehet…

Pirlo ugyan próbálkozott a háromvédős rendszerrel, de az nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Egyes portálok Ronaldot is a sérültek közé teszi, de a portugál pályára lépett a Lazio ellen. Igaz, csak csereként (Pirlo meg is indokolta a nyilvánvalót, hogy Ronaldo már elmúlt 36 éves, nem lehet a végtelenségig terhelni, akármilyen jó fizikai állapotban van), mindenesetre óriási veszteség lenne, ha nem tudná vállalni a játékot.

Paulo Dybalát kell még megemlíteni, az argentin már január közepe óta hiányzik, Rodrigo Bentancur pedig elkapta a koronavírust.

A Porto sérültjeiről vannak ellentmondásos információk, Pepe és Corona játékában nem bíznak egyesek, de a Transfermarkt szerint Meixedo és Mbemba nem játszhat csak.

Nem húzom az időt: Ha van Ronaldo, ha nincs, ha van de Ligt, ha nincs, ezt a meccset kötelező megnyerni a Juventusnak. Rájuk fogadok ezúttal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső