Juventus – Lazio: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 04.
Juventus
Teljesítmény:
N D N V V
  • Allianz Stadium
  • Március 06. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Lazio
Teljesítmény:
V V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Váltsunk országot, két angol tipp után következzen egy olasz rangadó, a Juventus – Lazio. Kicsit sokat használom a „rangadó” szót, de ez a hétvége tényleg a bomba meccsekről szól. Amiről még nem írtam (de fogok), az az Atletico Madrid – Real Madrid, valamint a Bayern München – Borussia Dortmund. Szóval jó kis meccsek várnak ránk ezen a hétvégén.

A Juventus a Verona elleni botlás után magára talált, és a Spezia együttesét már nagyon simán intézte el. Vagyis, dehogy simán, egy óra után még 0-0 volt az állás, aztán Pirlo cserélt kettőt…

A Lazio játékosainak lábában pedig nincs meccs, mert hiába utasította el a Torino halasztási kérelmét az olasz szövetség, a játékosok egyszerűen nem utaztak el Rómába. Minden valószínűség szerint a három pontot játék nélkül megkapja a Lazio, bár volt már olyan eset idén – pont a Juventus volt az ügy egyik főszereplője -, ahol elrendelték a találkozó lebonyolítását.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Juventus – Spezia

Bíztam abban, hogy a Juventus egy kissé tartalékol, ráadásul a meccsek sem jönnek mostanában annyira, szóval, arra tippeltem, hogy a Spezia elleni mérkőzésen nem lesz sok gól. És egy órán át igazam is volt.

Marchizzának volt egy helyzete az első félidőben, elé pottyant a labda, ő meg gondolkodás nélkül az oldalhálóba lőtt, a másik oldalon pedig Federico Chiesa és Cristiano Ronaldo szánta rá magát lövésre, előbbi méterekkel tüzelt mellé, a másik pedig a kapufát találta el. Dejan Kulusevski is helyzetbe került, de addig-addig várt, amíg a védője beérte és szerelte őt.

Egy óra telt le a meccsből, amikor Andrea Pirlo kettős cserét hajtott végre, Federico Bernardeschi és Alvaro Morata lépett pályára. Nagyszerű döntésnek bizonyult, mert Bernardeschi első labdaérintéséből gólpasszt adott Moratának, aki szintén akkor simogatta meg először a játékszert.

Sokáig ment a vita, hogy Bernardeschi lesen volt-e vagy sem, de végül a VAR jelezte a játékvezetőnek, hogy a gól szabályos volt.

Tíz perc múlva Federico Chiesa is hálóba lőtt, első ziccerét még védte a kapus, az olasz válogatott estében másodszor is próbálkozott, ekkor már sikerrel.

A találkozó legvégén pedig Cristiano Ronaldo villant, egy gyors kontra végén szerezte meg a Juve harmadik gólját.

Szépíteni tudott volna a Spezia, ha Andrej Galabonov belövi a tizenegyest, amit a csapata kapott. De nem tette, így maradt a 3-0.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.08.Serie A
lazio
1:1
juventus
Serie A
2020.07.20.Serie A
juventus
2:1
lazio
Serie A
2019.12.22.Olasz Szuperkupa
juventus
1:3
lazio
Olasz Szuperkupa
2019.12.07.Serie A
lazio
3:1
juventus
Serie A
2019.01.27.Serie A
lazio
1:2
juventus
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bologna – Lazio

Erről a meccsről fogok összefoglalót írni, mert bár a Lazionak kedden este a Torino ellen kellett volna pályára lépnie, de a bikáknál hét játékos és két stábtag is elkapta a koronavírust. Emiatt a pénteki, Sassuolo elleni meccsük már elmaradt, és kérték a szövetséget, hogy ezt is halasszák el, végül a döntéshozók elutasították a kérést. Senki nem jelezte a Torino részéről, hogy nem lesz meccs, de nem utaztak el az Olimpiai Stadionba. A Lazio így nagy valószínűséggel megkapja a három pontot, ami a Torino szempontjából nem a legjobb szituáció, de… Ez egy teljesen kellemetlen helyzet, és megértem mindkét fél reakcióját, akárhogy is alakul az ügy.

A Lazio számára jó lett volna, ha lejátsszák ezt a meccset, minden bizonnyal egy teljes kerettel felálló Torinot is meg tudnának verni, hát még egy tartalékost…

A Bologna ellen viszont nem ment a játék, pedig Milinkovics-Szavics szabadrúgása alig kerülte el a kaput az első félidő elején. Ezt követően még tizenegyest is rúghattak a vendégek, amit természetesen Ciro Immobile végzett el, de Skorupski kapus hárított. Ez megzavarta a fejeket, és két perc múlva már a Bologna vezetett. A jobboldalon folyt a játék, Orsolini passzolgatott a társakkal, majd befutott a tizenhatoson belülre, ahol kapta is a tanári labdát, és bár az ő lövését még Pepe Reina kivédte, a kipattanóra érkező Ibrahima Mbaye közelről megszerezte a vezetést.

A második félidő elején pedig még egyet rúgott Szinisa Mihajlovics együttese, Barrow labdáját Nicole Sansone kapásból lőtte be.

Skorupskinak sokat köszönhet csapata, még a második félidőben is volt egy hatalmas védése, de egyébként a Lazio játékosai a második negyvenöt perc alatt nem tették annyiszor próbára.

Összefoglalás

Emlékszem az őszi meccsükre, ahol Felipe Caicedo volt a hős, ő egyenlített a találkozó legvégén Rómában. Akkor – ha jók az emlékeim – nem igazán ment a Lazionak, mégis sikerült a Juve ellen elcsípni egyetlen pontocskát.

Most véleményem szerint sokkal nehezebb dolguk lesz. A Bajnokok Ligájából gyakorlatilag kiestek, de a bajnokságban még fontos dolguk lehet, oda kellene érni valamelyik kupát érő helyre. Most nem ott vannak, a hetedik hely nem jelent európai porondot.

A Juventus is döcög, de legalább a három pont jön általában, a játék hagy kívetnivalót maga után. Ráadásul nekik már félig a Porto elleni visszavágóra is gondolni kell.

Andrea Pirlo a Verona ellen három védővel próbálkozott, de a Spezia ellen már visszaváltott négyvédős rendszerre. Ez utóbbi jobban fekszik a csapatnak, minden bizonnyal Frabotta lesz szombaton a balbekk, esetleg Alex Sandro, középen pedig Demiral és de Ligt.

Nézzünk rá a sérültekre!

Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Arthur és Dybala az egyik, Radu, Luiz Felipe és Lazzarri a másik oldalon.

A BL meccs miatt vannak kétségeim a zebrák győzelmével kapcsolatban, de azért alapjáraton őket tartom esélyesnek. És nagyon nem mindegy, hogy ez a mérkőzés hogyan végződik, egy pontra megközelíthetnék a második helyen álló AC Milant.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső