Juventus – Olympique Lyon: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 05.
Juventus
Teljesítmény:
V V N V N
  • Allianz Stadium
  • Augusztus 07. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lyon
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Európa Liga után az első számú európai kupasorozat is folytatódik, a Bajnokok Ligájában négy meccset játszanak a hétvégén, kettőt pénteken, kettőt szombaton. Először a Juventus – Lyon mérkőzést vesszük alaposan szemügyre, ahol a franciák egygólos előnnyel érkeznek Torinóba.

Az odavágón nem termett sok babér Cristiano Ronaldoék számára, de míg a francia bajnokságot nem indították újra, addig a Juventus meccsben van, épp a múlt héten fejeződött be a Serie A, ahol Maurizio Sarri együttese megszerezte zsinórban kilencedik bajnoki címét.

Egygólos hátrányt ledolgozni pedig nem nagy kunszt ennek a Juvenak. Vagy mégis?

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Juventus

A Zebrákról tudunk többet írni, egész egyszerűen azért, mert velük több minden történt. Ahogy említettem, a Serie A nemrégiben ért véget, a Juventus pedig a vártnál könnyebben szerezte meg a Scudettot. Szoros volt az állás a felfüggesztés pillanatában, a Simone Inzaghi vezette, Ciro Immobile fémjelezte Lazio ugyanis árnyékként követte az Öreg Hölgyet. Azonban az újrakezdést követően a rómaiak hullámvölgybe kerültek, így sikerült a Juventusnak meglépnie. Hiába üldözte őket az Atalanta és az Inter is, végül négypontos előnnyel zárták a bajnokságot.

Az olasz kupa döntőjébe is bekerültek, ott azonban egy gólnélküli döntetlent követően tizenegyesekkel a Gennaro Gattuso irányította Napoli diadalmaskodott.

Utolsó meccsükön vereséget szenvedtek hazai pályán az AS Roma ellen, de kötelező megemlíteni, hogy a kezdőcsapatban számtalan fiatal tehetség kapott helyet, akik a szezon során kevés lehetőséghez jutottak, így ezt kár lenne mérvadó eredménynek tekinteni.

Az viszont mérvadó, hogy Cristiano Ronaldo még 35 évesen is rúgja a gólokat. A portugál idén 31 gólt termelt a bajnokságban, kevéssel lemaradva Immobile mögött. Mellette Paulo Dybala teljesítményére is elismerően csettinthetnek a Juve szurkolók, viszont Gonzalo Higuainnak nagyon nem ment ebben az évben (sem).

A következő évben tovább erősödhet a Juventus, miközben arról is pletykálnak, hogy Ronaldo még kipróbálná magát a PSG-ben. Kissé ellentmondásos, hogy a Twitteren épp megerősítette, hogy marad, de hát nála sosem lehet tudni…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.26.Champions League
lyon
1:0
juventus
Champions League
2016.11.02.Champions League
juventus
1:1
lyon
Champions League
2016.10.18.Champions League
lyon
0:1
juventus
Champions League
2014.04.10.Europa League
juventus
2:1
lyon
Europa League
2014.04.03.Europa League
lyon
0:1
juventus
Europa League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lyon

Rövid leszek, hiszen a Lyonnál a bajnokság már március végén befejeződött. A francia szövetség ugyanis a felfüggesztés után nem indította újra a Ligue 1 küzdelmeit. Ez igencsak fájó a Lyonnak, mivel így csak a hetedik helyen zártak, amely nem ér európai kupaindulást. Egyetlen esélyük van: Megnyerni a BL-t.

Lett volna másik lehetőség is, de azzal nem tudtak élni. A francia szuperkupa döntőjét július utolsó napján rendezték, az ellenfél a PSG csapata volt. 0-0-s rendes játékidőt követően tizenegyesek következtek, ott pedig Keylor Navas fogta Bertrand Traoré tizenegyesét. Más nem hibázott, így ezt a döntőt elbukta az Olympique.

A franciáknál érdemes megemlíteni Houssam Aouar nevét, aki az odavágón gólpasszal segítette győzelemhez csapatát. Nem véletlen, hogy már a Manchester City is bejelentkezett érte, Pep Guardiola benne látja David Silva utódját, ráadásul a spanyol mester „elképesztőnek” találja a fiatal francia középpályás játékát.

Az odavágó

Frissítsük fel emlékeinket, hogy is nyert 1-0-ra a Lyon hazai pályán:

Nagyjából egyetértenek a futballszurkolók abban, hogy a BL ezen szakaszában már nincsenek könnyű ellenfelek. Mégis, ezúttal egyértelműen a Juventust tartották esélyesebbnek, akik így tettek (mint például én), azok nagyon ráfáztak.

Az első félidő rendkívül kiegyenlített játékot hozott, de ha ez egy pontozásos sportág lenne, akkor a hazaiakat hozták volna ki győztesnek. A torinóiak elvétve jutottak el Lopes kapujáig, a legnagyobb veszélyt két Cristiano Ronaldo beadás jelentette.

A túloldalon viszont zajlott az élet, Aouar jóvoltából többször jutottak el Szczesny kapujáig, Ekambi révén pedig még kapufáig is jutottak.

Az első mérkőzést eldöntő gólra a 31. percben került sor. A remekül játszó Aouar cselezgetett egészen az alapvonalig, középre adott labdájára Tousart érkezett, aki belsővel a jobb felsőbe lőtt.

A második játékrészben aktívabbá váltak a vendégek, néhány távoli lövésen kívül azonban nem tudtak semmit felmutatni.

Összességében abszolút megérdemelt volt a hazaiak sikere, a visszavágón viszont biztosan nem erre a Juventusra számíthatnak Rudi Garciáék.

Összefoglalás

Nem erre a Juventusra, ezt biztosan merem állítani. Egy óriási különbség van a két gárda között. A hazaiak június óta futballoznak, míg a Lyon egyetlen tétmeccset játszott, azt is egy olyan csapat ellen, akik szintúgy nincsenek meccsben.

Ha a barátságos meccseket is idevesszük, abból azért akadt, júliusban öt alkalommal is pályára léptek, ez azonban nem ugyanaz, mint mondjuk egy éles bajnoki mérkőzés.

Sarri bizonyára szeretné, ha hamar megrúgnák az egyenlítő találatot, hogy tudják saját játékukat játszani. Ehhez szükség lesz a portugálra, aki talán utolsó meccseit játssza ebben a mezben.

Az pozitív változás Ronaldonál, hogy ahogy korosodik, úgy lesz egyre inkább csapatember, aki beáll a sorba és a csapat érdekeit nézi. Ezt pár éve lehetetlen volt elképzelni.

Nem sok jóra számítok a vendégek szempontjából, de így álltam az első meccshez is.

Azonban azt gondolom, hogy a Juventus jobb csapat, önbizalmuk az egekben, hazai pályán játszanak és ellenfelük egy rendes meccset játszott az elmúlt öt hónapban. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső