Juventus – Sassuolo: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 08.
Juventus
Teljesítmény:
N N V N D
  • Allianz Stadium
  • Január 10. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Sassuolo
Teljesítmény:
N V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai olasz kört a Juventus – Sassuolo mérkőzéssel zárjuk, és most megmondom őszintén, kevés esélyt látok arra, hogy a Sassuolo sikert érjen el. Még úgy is, hogy a Juventus ebben a szezonban bukdácsolt már párszor. Ők a listavezető Milant győzték le szerdán, és bár a Sassuolo is nyert a Genoa ellen, de elég vérszegény mérkőzésen, előtte meg egy ötöst kaptak az Atalantától. Ja, és Berardi sem lesz. Szóval megértem a Juvéra adott alacsony oddsokat…

És mégis, ez egyfajta rangadó, hiszen a negyedik és az ötödik helyezett játszik egymással. Fú, de furcsa volt leírni, hogy a Juventus csak a negyedik. Zsinórban kilenc bajnoki cím után már megszoktuk, hogy folyamatosan az élen vannak, de Andrea Pirlo vezetésével belefutottak egy csomó döntetlenbe, ami miatt hátrányban vannak riválisaikkal szemben. De talán a Milan elleni meccs megalapozott egy diadalmenetet, aminek következő állomása a Sassuolo elleni mérkőzés.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AC Milan – Juventus

Többen nem léphettek pályára ezen a nagyon fontos találkozón a koronavírus miatt, Cuadrado és Alex Sandro a vendégektől, Rebis és Krunic a hazaiaktól. És akkor még a sérültekről nem is beszéltem, bár ez inkább Pioli csapatát sújtotta.

Az első helyzet meg a Juvet sújtotta, Samu Castillejo lövését Szczesny védte a mérkőzés elején. A túloldalon a meccs hőse – bár ezt akkor még senki nem tudta -, Federico Chiesa villant, 15 méteres bombája a baloldali kapufáról pattant ki, Gigio Donnarumma földbe gyökerezett lábbal nézte, ahogy Fortuna kisegíti őt.

A 18. percben viszont már nem mentette meg, Chiesa meglőtte a találkozón első gólját, de itt ki kell emelni, hogy fantasztikus labdát kapott Paulo Dybalától. Gyönyörű gól volt, gyönyörű passz, annyira gyönyörű, hogy még Andrea Pirlo is MAJDNEM elmosolyodott. De csak majdnem.

A félidő lefújása előtt aztán a Milan egyenlített, Davide Calabria találata is nagyon szép volt, bár szerintem az akció maga szabálytalanságból indult. A játékvezető nem így látta, és az ő szava döntő.

A második félidőben Federico Chiesa újból gólt szerzett, ezúttal laposan 17 méterről lőtte ki a jobb alsót, sem Theo Hernández, sem Alessio Romagnoli nem támadta, senki meg sem próbálta őt megakadályozni a gólszerzésben.

A mindent eldöntő gólt Weston McKennie szerezte, miután Dejan Kulusevski megverte Theot a jobbszélen, középre passzolt estében, az amerikai meg eldöntötte a három pont sorsát.

Nem Theo Hernández meccse volt ez, igazából mindhárom gólban többé-kevésbé benne volt.

A Juventus tehát elvette a Milan veretlenségét, már egyetlen veretlen csapat sem maradt a top öt bajnokságban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.15.Serie A
sassuolo
3:3
juventus
Serie A
2019.12.01.Serie A
juventus
2:2
sassuolo
Serie A
2019.02.10.Serie A
sassuolo
0:3
juventus
Serie A
2018.09.16.Serie A
juventus
2:1
sassuolo
Serie A
2018.02.04.Serie A
juventus
7:0
sassuolo
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sassuolo – Genoa

Mi is számítottunk a Sassuolo győzelmére, de azért nem gondoltam volna, hogy szabályosan vért kell izzadnia a hazaiaknak ehhez. Pedig így történt, a kiesőhelyen álló Genoa megszorongatta a jó erőkből álló Sassuolot, akik a győztes gólt csak a meccs hajrájában tudták belőni. Bár belőtték, és győztek, és ez a lényeg.

Plusz, ez a győzelem vezéráldozattal járt, Domenico Berardit már az első félidőben sérülés miatt le kellett cserélni, a helyére Defrel állt be, aki nemrég épült fel. Caputoé volt egyébként az első helyzet, a válogatottba is meghívót kapó támadó elől Perin és Radovanovics együttes erővel mentett.

Volt veszély Consigli kapuja előtt is, Scamacca közeli próbálkozása a kapufáról jött ki. Az első félidő hátralévő részében még volt itt is-ott is egy kisebb helyzet, gól azonban a lefújásig nem született. Egyáltalán nem látszott azonban az, hogy az egyik egy élcsapat, a másik pedig a kiesés ellen harcol.

A szünetet követően aztán végül mégiscsak megszerezték a vezetést a hazaiak, Jeremie Boga kapott egy keresztlabdát Locatellitől, az elefántcsontparti megverte a védőjét, majd Perin mellett a hálóba lőtt.

Bő tíz perc múlva viszont már újra egyenlő volt az állás, Shomurodov egy szép fejesből szerzett gólt. A Sassuolo ezután ment előre, hogy meglegyen a három pont, Defrel közel járt a gólhoz – de csak kapufáig jutott -, a szintén csere Giacomo Raspadori viszont a 83. percben befejelte a győztes gólt. Nem volt ez könnyű meccs, láthatóan kissé szenved a Sassuolo.

Összefoglalás

Domenico Berardi kiválása hatalmas veszteség a zöld-feketéknek, őt minden bizonnyal Defrel vagy Traoré pótolhatja. Rajta kívül csak az a Romagna sérült, aki még ebben a szezonban egyetlen percet sem játszott.

A Juventusnál már említettem, hogy ketten elkapták a koronavírust, amennyiben negatív mintát adnak sem hiszem, hogy kezdőként pályára lépnének. Cuadraroról és Alex Sandroról van szó, Alvaro Morata pedig sérüléssel bajlódik. Nem gond, mert Paulo Dybala remekül pótolja, Ronaldo helye megkérdőjelezhetetlen, míg Federico Chiesa is egyre jobb formába kerül.

Dejan Kulusevskit picit hiányolom, de úgy tűnik, hogy Pirlo jobban bízik az Arthur – McKennie párosban, plusz ott van még Rabiot is, aki a védekezésért felelős.

Andrea Pirlo egyébként régóta vágyik egy klasszikus irányítóra, és most esélye nyílik megszerezni egy nagyszerű játékost, akinek a karrierje egy picit félresiklott. Isco Alarcón lenne ez a személy, aki mindenképp szeretné elhagyni a Real Madridot, hogy játékperceket szerezzen és Luis Enrique elvigye az Európa Bajnokságra. A Juventus tökéletes állomás lehet neki, pár spanyol lapnál pedig meg is szellőztették ezt a hírt.

Addig viszont abból kell főzni, ami van. És nincsenek itt rossz alapanyagok, szóval azt gondolom, hogy hamarosan már a dobogón láthatjuk a Juventust. Ezen a meccsen pedig több gól lesz a nevük mellett, mint ellenfelüknek. Még talán egy hendikepes hazai győzelmet is meg mernék kockáztatni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső