Kairat Almaty – Alashkert FC: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 04.
Kairat Almaty
Teljesítmény:
V V V N V
  • Almaty Ortalyk Stadium
  • Augusztus 05. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Alashkert FC
Teljesítmény:
V V V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megkezdik a küzdelmeket a másodikszámú európai kupában, az Európa-ligában is. Pontosabban, már meg is kezdték, tegnap a Neftchi Baku és a HJK Helsinki játszott egy igencsak élvezetes mérkőzést, az Azerbajdzsánban lejátszott első találkozón döntés nem született, gól viszont igen, nem is egy, a végeredmény 2-2 lett.

A holnapi napon hét „elődöntőt” fognak rendezni, délután négytől már izzíthatjuk a fogadóirodánkat, hogy valami remek tippet tegyünk meg. A tegnapi BL-kör egyébként nem sikerült rosszul, pár igen értékes találatunk volt, mellette egy-két meglepetés. De azokról a meccsekről majd később.

Két olyan csapattal kezdünk, akik úgymond átbuktak a Bajnokok Ligájából az Európa-ligába: Kairat Almaty – Alashkert FC találkozóval indítjuk a napot. Egyik együttesről sem mondhatjuk el, hogy jó formában vannak, három-három vereséget gyűjtöttek be az elmúlt időszakban, a Kairat pedig abszolút meglepetésre totálisan megsemmisült Belgrádban. De tény, nincs jobb helyzetben örmény ellenfele sem.

Innentől kezdve érdekes találkozóra van kilátás, beszéljük ki őket, aztán tippeljük meg, hogy mi lesz a mérkőzésen!

A csapatokról

A legtöbb csapatról van már minimális információnk és tapasztalatunk, de olyan együttes is van, akiről semmit nem tudunk. Most megpróbálunk mélyre ásni, hogy megismerjünk mindenkit.

Kairat Almaty

Ahogy említettük, a Kairat Almaty elég rossz formában van. Július közepe óta öt mérkőzést játszottak le, ezek közül csak egyetlen egyet tudtak megnyerni, a Crvena zvezda elleni összefoglalót, ott reménykeltő eredményt értek el, 2-1-re verték meg esélyesebbnek ítélt ellenfelüket José Kante és Macky Bagnack góljaival. Aztán a visszavágó minden, de szó szerint minden álmot szertefoszlatott. A szerb gárda ugyanis olyan erőteljesen kezdett, akkora akarás volt bennük, hogy a kazahoknak egy másodpercig sem volt esélyük. Nemhogy továbbjutni, de még a tisztes eredmény elérésére sem.

Hihetetlen volt az, mennyire hatékonyak a piros-fehérek, és hihetetlen volt, mekkora hibákat vétettek a kazahok: Összefutottak, passzhatákonyságukra szavak sincsenek, a védekezésük pedig… Botrányos volt. Vannak olyan meccsek, amikor az egyik félnek minden, a másiknak meg semmi nem jön össze, ez pedig tipikusan ilyen meccs volt.

Már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert a hazaiak, Katai duplája között Diony volt eredményes, a második félidőben pedig megpróbálták kiszolgálni a Rajko Miticbe kilátogató nézősereget, és ez sikerült is, 5-0 lett a vége, elpusztították a Kairat Almatyt.

Nem ez az egyetlen gond, valahol papírforma volt – még az első meccs után is -, hogy a Red Star megy tovább, de erre az eredményre talán senki nem számított. A gond még az általános formával van, ami nem kielégítő – és akkor most nagyon finoman fogalmaztam. Az elmúlt meccseken rengeteg gólt kap a csapat, a Crvena zvezda után a Turan ellen léptek pályára a kazah kupában, és bár rúgtak három gólt, még ez is kevés volt a győzelemhez, a hazaiak négyszer találtak kapuba.

Annyival vigasztalhatók a Kairat drukkerei, hogy a kupában láthatóan a legjobbak nem vesznek részt, az előbb említett találkozón José Kante, Mikanovic, Vagner Love vagy az örmény Hovhannisyan keretbe sem került. De azért ettől még csúnyán mutat…

Előző meccs eredménye
2015.07.23.Európa Liga
alashkert
2:1
kairat
Európa Liga
2015.07.16.Európa Liga
kairat
3:0
alashkert
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Alashkert FC

Nincs jobb formában az örmény Alashkert sem, ők is elbukták zsinórban három meccsüket. A Sheriff Tiraspol elleni hazai-, illetve idegenbeli meccset is vereséggel zárták, majd az örmény bajnokság nyitófordulójában az Ararat-Armenia nagyon simán, 3-0-ra intézte el őket saját stadionjukban.

Kezdjünk először a BL-meccsükkel!

A hazai találkozón abszolút egyenrangú ellenfele volt az esélyesebb moldávoknak az együttes, több helyzetet kialakítottak ők is, ám a befejezésekkel egyáltalán nem volt szerencséjük. Szenvedett a Tiraspol is, ám a különbséget Luvannor Henrique jelentette. A brazil – moldáv a meccs hajrájában irtó nagy gólt ragasztott Yurchenko kapujába, védhetetlen találat volt, és ezzel nagyjából el is dőlt, hogy az Alashkert kiesett.

Ám a visszavágót ők, vagyis az örmények kezdték jobban, és megszerezték a vezetést, amivel le is dolgozták a hátrányukat. Ám a Sheriff valóban jobb csapat, és ez be is bizonyosodott, 3-1 lett a vége. Ám nem lehet teljes mértékben elégedetlen az örmény szurkoló had, ez volt a papírforma.

A bajnokságban viszont címvédőként kikapni a nyitó fordulóban… Hát, az már kellemetlenebb. Attól az Ararat-Armeniától kaptak ki, akik a 2019/2020-as idényt megnyerték (meg a 2018/2019-est is), tavaly viszont elég mély gödörben voltak, és csak az ötödik helyet kaparintották meg. Egyébként a név alapján bevillanhat számunkra egy rossz emlékkép, de ez az Ararat nem egyenlő a Vidit kiejtő Ararattal.

Összefoglalás

Biztosan van rengeteg olyan Kairat Almaty, illetve Alashkert fan, akik emlékeznek még a két együttes első és utolsó összecsapására. 2015-ben ugyanígy a selejtező elődöntőjében találkoztak, és akkor mindkét mérkőzést a Kairat Almaty együttese nyerte meg. Miután egyébként kiejtették a Crvena zvezdát és az Aberdeen együttesét. Közel jártak a csodához, hogy csoportkörig jussanak, ám a Bordeaux a döntőben megakadályozta őket ebben a törekvésükben.

Most megint itt vannak, két lépésre az álomtól, és erre pont most kerülnek hullámvölgybe. Tényleg az a szerencséjük, hogy ellenfelük sem büszkélkedhet csúcsformával.

Míg a Kairat erősen tartalékolt a Turan ellen, addig az Alashkert szinte legjobb csapatával állt fel az Ararat-Armenia elleni rangadóra. Ott volt a pályán Embalo, Glisic, Khurtsidze, Grigoryan…

Kik lehetnek a nyerőemberek? Ha a vendégektől kell valakit kiemelni, az egyértelműen José Embalo, a portugál támadó, ő tavaly a lengyel harmadosztályban jutott 15 gólig. Egyébként egy igazi vándormadárról beszélünk, megjárta már Ciprust, Romániát, Izlandot, ezután kötött ki Lengyelországban. Tény és való, hogy új csapatában még nem sikerült betalálni, de remek felépítésű csatárról van szó.

Az örmények még bízhatnak Glisicben, Khurtsidzében és Hovsepyanban, bennük rejtőzik még potenciál, hogy kiemelkedjenek.

Nagyobb a választék a Kairat Almatynál!

Egy az egyben felsorolom a támadó triójukat: Vagner Love-ot, Artur Shushenachevet és Kamo Hovhannisyant. Nekik a tavalyi bajnokságban nagyon ment, ők lehetnek azok, akik eldönthetik a mérkőzést.

Tipp szempontjából az első és legegyértelműbb választás a hazai győzelem. Igen, igen, rossz formában a Kairat, kaptak egy hatalmas pofont, de ez kijózanítólag hathatott rájuk, szerintünk egyértelmű, hogy a kazahok nyerik az első mérkőzést. Méghozzá gólokkal, ez lenne a másik tippünk. Kicsit veszélyes – épp a formájuk miatt -, de szerintünk a két csapat ég és föld.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső