Kaposvár – Mezőkövesd: Fogadási Tippek és NB I. Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 05.
Kaposvár
Teljesítmény:
V V V V V
  • Rákóczi Stadion
  • Március 07. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kaposvár – Mezőkövesd meccset rendeznek az NB I. 24. fordulójában. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Lassan kijelenthetjük, hogy megvan a magyar első osztályú bajnokság első kiesője. A Kaposvár az eddig lejátszott 23 találkozóján összesen tíz pontot tudott megszerezni, ezzel a teljesítménnyel pedig természetesen az utolsó helyen állnak az NB I-ben. Három győzelem és egy döntetlen, 19 vereség. Elképesztő adat.

Pedig tavaly nyáron óriási volt az öröm, amikor a Zalaegerszeg mögött másodikként feljutottak az élvonalba, akkor valószínűleg senki nem gondolta, hogy ez egy keserű szezon lesz, sok viszontagsággal és gyors búcsúval.

Már egész hamar kiderült, hogy nem lesz sétagalopp az idény, ugyanis az első osztály küzdelmeit zsinórban négy vereséggel kezdték. Első győzelmüket a Debrecen ellen szerezték az ötödik fordulóban és érdekesség, hogy Vitelkiék mindkét Kaposvár elleni meccsüket elveszítették. Bár még nincs vége a szezonnak, de könnyen lehet, hogy ez egyedülálló teljesítmény lesz.

Persze, nem szeretném leírni a Rákóczit, de az egész szezonbeli teljesítményük a nullához közelít, utolsó nyolc meccsükön egyaránt vesztesként hagyták el a pályát.

A télen megpróbálták légiósokkal felfrissíteni a keretet. Érkezett két horvát, Antun Palic és Dinko Trebotic valamint a lett Igors Tarasovs, de előbbi kettő csak epizódszereplő, leginkább a Magyar Kupában játszottak.

Érdekesség, hogy távozott a tavalyi házi gólkirályuk, Beliczky Gergő a másodosztályú Siófokba igazolt. Tavaly 12 gólig jutott a csatár, idén azonban 13 meccsen egyszer sem talált a kapuba.

Legutóbbi meccsük februárban volt a Magyar Kupában, akkor a Mezőkövesd 3-1-re nyert Kaposváron. A gólokat Takács, Jurina és Berecz Zsombor szerezték vendég oldalról, míg a Rákóczi gólját Vachtler lőtte.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.19.Magyar Kupa
kaposvár
1:3
mezőkövesd
Magyar Kupa
2020.02.12.Magyar Kupa
mezőkövesd
2:1
kaposvár
Magyar Kupa
2019.11.23.OTP Bank Liga
mezőkövesd
2:0
kaposvár
OTP Bank Liga
2019.08.10.OTP Bank Liga
kaposvár
1:2
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2015.03.07.Merkantil Bank Liga
mezőkövesd
3:0
kaposvár
Merkantil Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Mezőkövesd üde színfoltja az idei első osztályú bajnokságnak. Kuttor Attila csapata nagy harcot vív az Európa Liga-selejtezőt érő harmadik helyért a szintén túlteljesítő Puskás Akadémiával. Tíz meccs van hátra az idei bajnokságból, előnyük három pont a felcsútiakkal szemben.

Csapatuk legjobbja idén egyértelműen Cseri Tamás. A középpályás az idei összes bajnokin pályára lépett, melyeken hat gólt szerzett, de nem ő a Mezőkövesd legeredményesebbje, hanem a grúz Budu Zivzivadze 7 góllal.

Cseriék két héttel ezelőtt hatalmas prédát ejtettek el, hiszen otthon le tudták győzni Szerhij Rebrov Ferencvárosát. No, nem arról van szó, hogy 90 perc védekezés mellett találtak egy gólt, nagyon nem. Az első félidőben szabályosan leiskolázták a Fradit, 35 perc után már 3-0-ra vezettek, könyörtelenül kihasználva Otigbáék minden egyes hibáját. A gólok is tetszetősek voltak, és a második félidőben hiába kapcsolt egy fokozattal feljebb a fővárosi alakulat, még a szépítés sem jött össze.

Azért is nagy szó ez a győzelem, mert a Fradi idén megjárta az EL csoportkörét és jelenleg úgy vezeti az OTP Bank Ligát három ponttal, hogy két meccsel kevesebbet játszott. Ráadásul a két csapat közötti költségvetés mérlege is enyhén szólva a Ferencváros felé billen.

Télen Kuttor négy játékost is szerződtetett: Érkezett a korábbi Slovan játékos, Guzmics Richárd, aki Magyarországon előtte csak a Haladásban futballozott, valamint Dino Besirovicot a Hajduk Split adta kölcsön, a bosnyák csatár Marin Jurina a Zenicától érkezett, Danylo Ryabenko pedig Örményországból tette át a székhelyét Magyarországra.

A két csapat legutóbbi öt találkozóján erőteljes mezőkövesdi fölény látható, mindegyik mérkőzésen legyőzték a zöld-fehér gárdát. Kaposvári győzelmet 2014-ben és 2013-ban találhatunk, de akkoriban mások voltak az erőviszonyok.

A Mezőkövesdnek rendkívül fontos lenne a győzelem, mert egy botlás is sokba kerülhet. A Puskás Akadémia a Fehérvárral játszik, így minden esélye megvan Guzmicséknak, hogy meglépjenek üldözőiktől.

Nehéz volna olyan forgatókönyvet találni, amiben a Kaposvár nyerhet. Matematikai esélyük ugyan még van a bentmaradásra, de erre vajmi kevés esély van, már az is csoda lenne, ha még pár ponttal megtoldanák az eddig összegyűjtötteket. Emiatt az én tippem: 0-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső