Kaposvár – Haladás: Fogadási Tippek és NB2 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 28.
Kaposvár
Teljesítmény:
V D D D D
  • Rákóczi Stadion
  • Augusztus 30. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Haladás
Teljesítmény:
N D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hetedik forduló következik a magyar másodosztályú bajnokság, azaz a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben. Ezúttal a Vasas – Debrecen meccs mellett a Kaposvár – Haladást választottam, mert két, nem is olyan régen még az NB1-ben vitézkedő csapat játszik egymással.

A Haladás tavaly előtt esett ki utolsóként az NB1-ből, tragikus, de pont a klub fennállásának 100. évfordulóján, míg a Kaposvárnak a tavalyi idény sikerült elég keserűre, csont nélkül pottyantak ki. Azóta sem megy a szekér, hiszen hat forduló elteltével még nyeretlenek, míg a Haladás a tavalyi rossz idényt követően (nem sokon múlt, hogy a patinás együttes a harmadosztályig zuhanjon) az élbolyban van, ez pedig leginkább Mátyus János érkezésének köszönhető.

Nézzük, a Kaposvár – Haladás meccsen mire számíthatunk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Szentlőrinc – Kaposvár

Elég eseménytelen első félidőt produkáltak a csapatok, mindössze egy-egy apró lehetőséget tudtunk feljegyezni. Gól azonban egyikből sem lett, ehhez a hazaiak álltak közelebb, de az éles szögből leadott lövés végül elkerülte a kaput. Gólt, gólokat a második félidő hozott.

Előbb a hazaiak találtak be Harsányi révén: A 48. percben Pogacsics még ki tudta ütni a Szentlőrinc játékosának távoli próbálkozását, azonban a kipattanóra érkezett Harsányi, 1-0.

Kereken két percig örülhetett a népes szentlőrinci közönség, mert Balázs Zsolt egy gyönyörű góllal egyenlített. A tizenhatos sarkáról leadott lövése a kapus feje fölött csapódott a kapuba.

Nem adta fel a Szentlőrinc, mentek előre a győzelemért, a vendégek viszont rettentően gyenge napot fogtak ki… Ismét.

A 73. percben sikerült újból vezetést szerezni, Kapronczai lapos lövése talált utat a kapuba, végül Sili döntötte el a meccset, aki a 84. percben becsúszva értékesített egy helyzetet, így pedig kialakult a 3-1-es végeredmény.

Nem lehetnek elégedettek Kaposváron, 4 döntetlen mellett 2 vereséget gyűjtöttek be ez idáig.

Előző 5 meccs eredménye
2019.07.19.Barátságos Mérkőzés
haladás
2:1
kaposvár
Barátságos Mérkőzés
2014.04.19.OTP Bank Liga
kaposvár
2:0
haladás
OTP Bank Liga
2013.10.05.OTP Bank Liga
haladás
4:1
kaposvár
OTP Bank Liga
2013.04.27.OTP Bank Liga
kaposvár
3:2
haladás
OTP Bank Liga
2012.10.06.OTP Bank Liga
haladás
0:0
kaposvár
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Haladás – Ajka

A hétközi forduló ellenére nagyon sok Haladás drukker látogatott ki a Rohonci útra, hogy kedvenceiket biztassák. Meg is érdemlik, hiszen bár minden létező elem ellenük van, a szívük viszi előre a zöld-fehéreket.

Mátyus János tavaly érkezett, amikor rettenetesen nagy bajban volt a Hali. Kiesést érő pozícióban voltak, de a karakán védő felrázta a csapatot és egy jó hajrának köszönhetően sikerült a bennmaradás. Mátyus egyébként elmondta, ha tudták volna, hogy hét forduló áll a rendelkezésükre, hogy kivívják a bennmaradást, akkor biztosan nem sikerült volna.

Az Ajka Kis Károly vezetésével a fordulót az élről kezdte, és ezen a találkozón is bebizonyították, hogy jó kis csapatot hoztak össze.

Az első lehetőség is előttük adódott, de Verpecz magabiztosan fogta Soltész lövését. Támadott tovább az Ajka és úgy tűnt, hogy az első félidő felénél tizenegyeshez jutnak, Kovács Nikolasz került a földre és a játékvezető valóban a sípjába fújt, de Kovácsnak adott sárgát műesés miatt.

Ébredezett a Hali és a félidő vége előtt két nagyobb helyzetük is volt: Előbb Tóth Dávid lövését védte lábbal Horváth Tamás, két perccel később pedig Csilus fejesét is kiütötte.

A félidő gól nélkül zárult, kiegyenlített volt a mérkőzés.

A fordulást követően egyetlen gól esett, ezt a szombathelyiek szerezték, méghozzá egy elég érdekes góllal: Medgyes futott el a jobbon, középre adott labdájára remekül érkezett Szalay, de rosszul találta el a játékszert, ami így a magasba szállt. Tóth Barna a lehulló labdába beletette a lábát, ami annyira meglepte Horváthot, hogy nem tudott már hárítani.

Az utolsó lehetőség az Ajka előtt adódott, de a szélről beadott labdáról lecsúszott Nagy Krisztián.

Nehezen, de nyert a Hali, ezzel pedig fellépett a tabella 5. helyére.

Összefoglalás

Óriási a baj van Waltner Róbertéknál, ezt pedig az önbizalomtól duzzadó Haladás kihasználhatja. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Mátyus János mekkora hatással van a játékosokra, akiket sikeresen tüzelt fel. Emellett a pályán levő rutinos játékosok rengeteget segítenek a fiatalok fejlődésében. Gondolok itt első sorban Devecserire, Mocsira, Csilusra és Schimmerre. Ami talán hiányzik a Haliból az egy gólerős, tapasztalt csatár, aki képes meccseket eldönteni, de ahogy olvasható, nem áll túl jól anyagilag a klub.

Idegenben egyébként ez lesz a Hali negyedik meccse, a Vasas elleni győzelem az utolsó pillanatban csúszott ki a kezükből, a Gyirmót elleni meccsen kikaptak, a nyitó fordulóban pedig kiütéses győzelmet arattak Siófokon.

A kaposváriak két döntetlent és egy vereséget produkáltak hazai pályán, ráadásul nem világverő alakulatok ellen: Nyíregyháza, Kazincbarcika, Csákvár. Mátyus ebben a szezonban elsődlegesen a védelmet akarta rendbe tenni, ez egyelőre úgy tűnik, sikerült. Most a következő, hogy a támadások is hatékonyak legyenek, az Illés Akadémián van azért muníció…

Én úgy hiszem, folytatni fogja a Hali a jó sorozatát és újabb győzelemmel gazdagodik vasárnap este, ha nem is gálameccset tartva, de jelen pillanatban nem is ez a prioritás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső