Kaposvár – Zalaegerszeg: Fogadási Tippek és NB I Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 27.
Kaposvár
Teljesítmény:
V V V V V
  • Rákóczi Stadion
  • Május 29. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két hónap után végre teljes fordulót rendeznek a magyar első osztályú bajnokságban. A Fradi elmaradt meccseit pótolta, így kijelenthetjük, hogy már folyik az NB1, de az első teljes fordulót ezen a hétvégén játsszák. Elsőként egy hamisítatlan kiesési rangadóval kezdünk pénteken, a sereghajtó Kaposvárhoz látogat az ugyancsak kiesőhelyen álló ZTE.

Kaposvár

A Kaposvár a tavalyi szezonban jutott fel a másodosztályból, akkor csak jelenlegi ellenfelük előzte meg őket. Kettejük között pont ugyanannyi volt a különbség, mint most az NB1-ben, 18 pont. És mivel a ZTE is kiesést jelentő pozícióban van, elmondható, hogy a Kaposvár ennél nehezebb helyzetben nem is lehetne. 25 mérkőzést játszottak le a csapatok ebben az idényben, Kaposváron három győzelemnek örülhettek, és 21 alkalommal vesztesen hagyták el a pályát, nem is meglepetés, hogy ők zárják a tabellát.

Waltner Róbert tudatosan már elkezdett készülni az NB2-re, ugyanis még márciusban az utolsó két bajnoki fordulóban csak magyar játékosok alkották a kezdőcsapatot. Mivel a másodosztályban nem játszhat légiós, Waltnerék már a jövő csapatát építik, akik megállják a helyüket majd egy ligával lejjebb is. Más kérdés, hogy ebben a szezonban is meg lehetne próbálni valamit, legalább küzdeni a bennmaradásért, még akkor is, ha ez irreális jelen pillanatban. Utolsó öt mérkőzésüket egyaránt elvesztették, gólt sem rúgtak, kaptak viszont 14-et.

Reménytelen eset az övék, így egy év után (majdnem) biztos a távozásuk a legjobbak közül, sportfogadási szempontból pedig megkönnyítik a dolgunk. A felkészülési időszakban kétszer vívtak meg a Paks ellen, mindkétszer 1-1-es döntetlen lett a mérkőzés vége. A kaposvári gólokat Nagy és Bévárdi szerezték.

Egymás elleni meccseik:

Az idei szezonban már kétszer összecsaptak a felek, mindkétszer a Zala megyeiek nyertek. Először 4-0-ra Kaposváron, majd 2-0-ra hazai pályán. Érdekesség, hogy tavaly viszont kétszer nyert a Kaposvár a ZTE ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.07.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
2:0
kaposvár
OTP Bank Liga
2019.08.24.OTP Bank Liga
kaposvár
0:4
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.02.24.Merkantil Bank Liga
kaposvár
1:0
zalaegerszeg
Merkantil Bank Liga
2018.08.29.Merkantil Bank Liga
zalaegerszeg
1:2
kaposvár
Merkantil Bank Liga
2015.05.31.Merkantil Bank Liga
kaposvár
2:3
zalaegerszeg
Merkantil Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zalaegerszeg

Ahogy fentebb már írtam, a ZTE is idén jutott fel az OTP Bank Ligába, de az ő teljesítményük azért jóval jobb, mint pénteki ellenfelüké. Bár kiesést jelentő pozícióban állnak, de közel, mindössze egy győzelemmel a hetedik helyig tudnák feltornázni magukat. Ehhez persze az előttük állóknak is lesz egy-két szava, de a lényeg, hogy egyáltalán nincs veszve minden Zalaegerszegen.

Más kérdés, hogy egyedüli csapatként csak az ő licencükkel volt probléma (meg az Újpestével, de ők a későbbiekben saját oldalukon jelezték, megkapták a jövő évi induláshoz szükséges engedélyeket), így nem biztos, hogy az élvonal tagjai lesznek Radóék.

Apropó, Radó! A fiatal támadó, aki Szombathelyen, a Haladásban játszotta első NB1-es meccsét, most az ősi riválisnál játszik és nem is rosszul. Miután a Fradinál nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerette volna, itt a Zeténél annál inkább kijött a lépés, jelenleg a góllövőlistán csak Davide Lanzafame előzi meg őt, Radó 10 gólig jutott eddig a bajnokságban.

És ha Radó teljesítménye nem lenne elég, egy olyan támadót is igazolni szeretnének, aki az elmúlt másfél év alatt 100 gólig jutott, igaz, alacsonyabb osztályokban. Valószínűleg azon az MK találkozón akadt meg Zimonyi Dávidon a ZTE képviselőinek a szeme, amin a fiatal támadó két gólt szerzett ellenük. Sallói szerint már folynak a tárgyalások, hamarosan valóban leigazolhatják Zimonyit.

Összefoglalás

Két hónap telt el bajnoki meccs nélkül, ez a játékosokon is látszódni fog, ahogy látszódott az MK elődöntőkben és a Fradi – Debrecen meccsen is. Mondjuk, ha minden találkozón ilyen bombagólok lennének, mint azon, nem szólnék egy szót sem.

A Kaposvár gyakorlatilag minden-mindegy alapon fog nekimenni a meccsnek, kísérletezni fognak, minél több fiatalt be akarnak építeni a csapatba. Ezzel egyrészt pénzt szereznek a csapatnak, másrészt rutint szereznek. Ki tudja, jövőre lehet, hogy már alapemberei lesznek a várhatóan NB2-es Kaposvárnak.

A Zetének viszont nagyon, de nagyon kell a pont, pontosabban pontok. Nem kell sokat előrébb lépniük, hogy kiharcolják az első osztályú tagságot, de ez tipikusan az a meccs, ahol előrébb léphetnek.

Így felesleges komolyabban bontogatni az esélyeket. Egyértelműen Bobálék győzelmét várom, akár több góllal is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső