Kisvárda – Gyirmót: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 05.
Kisvárda
Teljesítmény:
N N N V N
  • Várkerti Stadion
  • Augusztus 06. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Gyirmót
Teljesítmény:
D D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hét nagyjából a két európai kupáról és az olimpiáról szólt, azonban újra itt a hétvége, és jön ismét az OTP Bank Liga. Na meg a Ligue 1, a franciák is elkezdik, ki is néztünk onnan két tippet számotokra. De előbb a pénteki mérkőzésekkel indítunk, azaz a Kisvárda – Gyirmót találkozóval.

Nem a bizonyítványt szeretnénk magyarázni, de az NB1 első fordulói sokszor tényleg a horror-kategóriát jelentik sportfogadási szempontból, annyira gyorsan tudnak változni az erőviszonyok. Gondolta volna valaki, hogy a Kisvárda győzni tud a Groupama Arénában? Még úgy is a zöld-fehérek sikerére számítottunk, hogy tudtuk, Peter Stöger bizony rotálni fogja a csapatot. Azt eltaláltuk, a meccs kimenetelét meg nem.

Szerencsére a BL meccsek mostanában hoztak annyit a konyhára, hogy egy ilyen meg se kottyanjon a bankrollunknak, de azért mindig fáj, ha egy meglepetést nem tudunk kiszimatolni.

A Gyirmót együttese sem kezdett rosszul, hiszen hazai pályán játszottak 1-1-es döntetlent az MTK együttesével. Itt jól tippeltünk, hiszen 2,5 gól alá fogadtuk meg a meccset.

Egymás ellen mire jutnak? A Gyirmót hazai pályán mégiscsak könnyebb ellenfél, mint a Fradi idegenben, nem? Akkor borítékolható a hazai győzelem? Mindjárt kiderül, mi mire gondolunk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Ferencváros – Kisvárda

Története századik elsőosztályú mérkőzésére készült a Kisvárda, amely a nyáron vezetőedzőt váltott, Supka Attila munkáját a portugál Joao Janeiro folytatta. Előzetesen tehát arra számítottunk, hogy a Fradi a Slavia elleni mérkőzésre pihentet néhány játékost, de úgy voltunk vele, hogy így is illik otthon nyerni. Tavaly összejött a veretlen ősz, most viszont már az első körben kiderült, hogy nem tudják megismételni ezt a tettet a zöld-fehérek.

Valóban rotált az osztrák, Dibuszt Bogdán Ádám váltotta, a védelem baloldalán Csontos Dominik kapott szerepet, a középpályán Somália és Haratin üldögélt a kispadon (vagyis, előbbi még ott sem), de Myrto Uzuni és Ryan Mmaee sem játszott.

A vendégeknek nem volt hová tartalékolni, így Janeiro a legjobb csapatát küldhette pályára. És a Kisvárda megérezte, hogy itt, most lehet keresnivalójuk.

A 26. percben dolgoztatták meg először igazán Bogdán Ádámot, ekkor a cseh Jaroslav Navratil bombázott kapura, az EB-t megjárt hálóőr meg oldalra ütötte a labdát. A lövés és a védés is dicséretet érdemel. Ez volt az első összecsapása a két játékosnak, de nem az utolsó. Hamarosan odaérünk és kifejtem.

A félidő végén Oleksandr Zubkov próbálkozott, tőle nem szokatlan módon a tizenhatos sarkáról vállalkozott lövésre, de a célzással akadtak problémák.

Nem úgy Matheus Leoni esetében. A Kisvárda brazil balbekkje a második félidő legelső percében gyönyörű gólt ragasztott a Fradi kapujába. Pimaszul készítették le neki a labdát, majd kiszorított szögből, bal külsővel csavarta fel a játékszert a bal felsőbe. A két utcával odébb lakó pék a mai napig a receptért könyörög, akkora kifli volt a lövésben.

A közönségnek nyilván nem tetszett, ők nem ezért mentek ki a Groupamába, és még idegesebbek lettek, amikor Sammy Mmaee labdaeladása után Jaroslav Navratil és Bogdán Ádám ismét szembe kerültek egymással. Ezt a csatát a cseh támadó nyerte, okosan gurította el a lasztit Bogdán mellett, 0-2.

Stöger még – minden mindegy alapon – a pályára küldte legújabb csodafegyverét, Ryan Mmaee pedig öt perc múlva be is talált. Kellett ehhez a VAR és egy ennek a segítségével megítélt büntető, amit a belga-marokkói értékesített.

Az egyenlítés viszont nem jött össze, a tartalékos Fradi kikapott a szezon nyitómeccsén. De, mint tudjuk, a rossz főpróba jó előadáshoz vezet, ezt tegnap este a saját szemünkkel láthattuk.

Előző 5 meccs eredménye
2018.04.11.Merkantil Bank Liga
gyirmót
1:0
kisvárda
Merkantil Bank Liga
2017.08.19.Merkantil Bank Liga
kisvárda
3:0
gyirmót
Merkantil Bank Liga
2016.02.27.Merkantil Bank Liga
gyirmót
0:0
kisvárda
Merkantil Bank Liga
2015.08.08.Merkantil Bank Liga
kisvárda
0:1
gyirmót
Merkantil Bank Liga
2014.03.08.Merkantil Bank Liga
gyirmót
1:1
kisvárda
Merkantil Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Gyirmót – MTK

Felfordult az élet az MTK-nál, a mindig fiatal, magyar játékosokra építő együttes ezúttal csak két hazai játékossal operált, ami első blikkre valóban nagyon furcsa. Változnak az idők…

A meccsről sok rosszat nem lehet elmondani, a Gyirmót abszolút fel tudta venni a versenyt az esélyesebbnek gondolt MTK-val. A 2. percben azonnal gólt is szerezhettek volna a hazaiak, két támadó lódult kapu felé Palincsár nagy hibáját követően, ám Varga nem gondolta eléggé át a dolgokat, így passz helyett egy elég rossz lövéssel vetett véget a gólszerzési reményeknek.

A nyolcadik percben az MTK veszélyeztetett, de azért nagy ijedtségre nem volt ok, a távoli szabadrúgás kapu fölé szállt.

A 26. percben jött a következő helyzet, megint egy eladott labdából indult meg a Gyirmót, Herjeczky a jobbszélen hintába ültette Herrerát, majd a középre tartó labdába Tiago Ferreira tette bele a lábát, méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy a labda a hálóban landolt, öngól.

A félidő végén egyenlíthetett volna a vendég gárda, Palincsár azonban csak a kapufát találta el.

Tíz perc ment le a második játékrészből, amikor egyenlített az MTK: Dimitrov passzát a tavalyi házi gólkirály, Bojan Miovszki rendkívül elegánsan emelte be a kapus felett a hálóba.

A gólt követően mindkét együttes megnyerhette volna a találkozót, Hársfalvi és Mijatovic is több bravúrt mutatott be, a Gyirmót még kapufát is rúgott, Tiagot pedig a legvégén kiállította a játékvezető. Így ért véget a találkozó, remek kis mérkőzést játszottak a felek.

Összefoglalás

Egyelőre még vakon vagyunk, legalább annyira, mint a Gyirmót és az MTK játékosai – az egyik reflektor nem működött -, szóval ez még tényleg a tapogatózás időszaka.

Egyik együttes játékára sem lehetett panasz, a Kisvárda ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, a Gyirmót meg megmutatta, hogy nem ok nélkül előzték meg a Vasast.

Korábban az NB2-ben rendszeresen találkoztak, utolsó öt meccsük inkább győri fölényt hozott, a Kisvárda mindössze egyszer tudott nyerni.

Látva az első meccset, azt gondolnánk, hogy a péntek esti összecsapáson is magukat adják a játékosok, ami gólokat eredményezhet. Sok helyzete volt mindkét együttesnek, csak a befejezésekkel akadt probléma.

Véleményünk szerint működhet egy over 2,5, az is reálisnak tűnik, hogy mindkét együttes kapuba talál, ami pedig a meccs végeredményét illeti… Hát, nehéz. Hajlunk inkább a Kisvárda felé, már csak a bravúr miatt is, valamint azért, mert hazai pályán fogadják az ellenfelet.

Maradjunk az első két tippnél, az tűnik biztosabbnak. Tehát: Mindkét fél gólt szerez, illetve legalább 2,5 gól esik a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső