Kisvárda – Mezőkövesd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 08.
Kisvárda
Teljesítmény:
V N N V N
  • Várkerti Stadion
  • Június 09. 16:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Mezőkövesd
Teljesítmény:
V V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kuttoréknak mondhatni szerencséje van a szerencsétlenségben. Mióta újrakezdték a bajnokságot két vereséget gyűjtöttek be (és elvesztették a Magyar Kupa döntőjét), de az őket üldöző Puskás Akadémia sem szerepel jól, két meccs alatt egy pontot szereztek. A fordulók fogynak, de a Kövesd előnye nem, így meglehet az áhított harmadik hely. Persze, nem dőlhetnek hátra, nagyon sok vesztenivalójuk van, ha hamarosan nem szedik össze magukat és nem kezdenek el pontokat gyűjteni.

Ezúttal sem lesz könnyű meccsük, véleményem szerint nehezebb ellenfél vár rájuk, mint a hétvégén. Pedig a hétvégén vereséget szenvedtek…

Lássuk a Kisvárda – Mezőkövesd meccs beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

MOL Fehérvár FC – Kisvárda

Két meccset játszott a Kisvárda, mióta újraindult a bajnokság. Edzőt buktatva verték az Újpestet, majd jött a Vidi elleni meccs, ahol azért már egy kevésbé jó eredményre lehetett számítani.

Az első helyzet pedig a Várda előtt adódott a mérkőzés elején: Ene fejese a kapufáról kifelé pattant, onnan szedte össze Kovácsik kapus.

Átvette az irányítást a Vidi és Houri remek passzát Nego váltotta gólra. Houri eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de ez a gólpassz megmutatta, miért is hívják Bűvésznek.

Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, azonban mind Kovácsik, mind Dombó remekül állta a sarat, több bravúros védést is bemutattak a felek. Bár volt, hogy már Kovácsik sem tudott volna hárítani, de Viana hat méterről fölé durrantott.

A meccs egészen a 87. percig volt nyitott, ekkor ismét a gólpasszt adó játékost kell megdicsérni, aki ezúttal a Haladástól szerződtetett Bamgboye volt. Az ő labdáját váltotta gólra Nemanja Nikolic.

Nehéz szülés volt, de végül megérdemelten nyert a Vidi. Bódog Tamásék pedig átkozhatják a kihagyott ziccereket és balszerencséjüket. Kicsit több szerencse, kicsivel több koncentráció és ez a meccs teljesen máshogy is végződhetett volna.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.09.14.OTP Bank Liga
kisvárda
1:2
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.05.19.OTP Bank Liga
kisvárda
2:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.02.23.OTP Bank Liga
mezőkövesd
2:2
kisvárda
OTP Bank Liga
2018.10.20.OTP Bank Liga
kisvárda
1:2
mezőkövesd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mezőkövesd – Paks

Az elveszített kupadöntőt követő interjúban Kuttor Attila vezetőedző arról beszélt, hogy egy igazi győztes mentalitású csapat ilyenkor felkel a padlóról és küzd tovább a céljaiért. Ez most nem jött össze, a kiesés ellen küzdő Paks simán elvitte a három pontot Mezőkövesdről, és áldhatják szerencséjüket a sárga-kékek, ugyanis a mögöttük levő Puskás Akadémia is hibázik, így egyelőre nincs veszélyben a bronzérem (és az azzal járó európai kupaszereplés lehetősége), de hamar rendet kell tenni a fejekben, mert hamar gond lehet.

Itt is a vesztes csapat kapufájával indult a meccs, Budu Zivzivadze a kapus mellett el tudta gurítani a labdát, de rosszul célzott.

A Paks sem volt rest, Szappanosnak kellett nyújtóznia egy vendégszögletet követő fejes után, de az eredmény maradt a 0-0.

Összességében nem játszott rosszul a Mezőkövesd, de a kapu előtt rendre rosszul döntöttek, a túloldalon pedig Szappanost tették naggyá a Paks játékosai. Félidőben 0-0 volt az állás.

Fordulást követően egy gyorsan elvégzett szabadrúgás lett a Kövesd veszte, Böde ugyanis Könyvest ugratta ki, aki védője szorításában is pontosan célzott, ezzel a Paks megszerezte a vezetést.

És ha egy üzlet beindul: A paksi játékos meglőtte második gólját is a 64. percben, ezzel pedig már igen nagy bajban voltak Cseriék. Hiába próbálkoztak, a Paks hősiesen küzdött és tartotta az előnyét. Az általában nyugodt Kuttor is dühöngött a pálya szélén látva fiai játékát, kihagyott lehetőségeit.

A meccset követően elmondta, hogy ez a terhelés megviseli a játékosokat, ezért a gyengébb forma. No, de mi lesz, ha ők lesznek a harmadikok és mehetnek az EL-be?

Összefoglalás

Pár héttel ezelőtt sima vendéget mondtam volna, de a Mezőkövesd mostani vesszőfutását látva egyáltalán nem vagyok biztos ebben. A Kisvárda veresége ellenére tartom, hogy jó csapat, ráadásul nekik is közel van már a veszélyzóna, muszáj begyűjteni a lehető legtöbb pontot.

Bódog Tamás jó csapatot rakott össze, még úgy is, hogy legjobbjuk megszökött a csapattól (ugye, mindenki emlékszik a Grozavval történtekre?), Felipe kapus kálváriáját nem is említve.

Kérdés, hogy ki tud-e lábalni ebből a gödörből a sárga-kék együttes, mert az elbukott döntő után a harmadik helyet is bukhatják, így pedig bizonyára keserű szájízzel zárnák ezt az idényt Matyóföldön.

Kétszer találkoztak egyébként a szezonban, mindkétszer a Mezőkövesd együttese nyert (1-0 hazai pályán, 2-1 idegenben).

Összességében jobb csapatnak tartom a Kövesdet, de tény és való, hogy kisebb válság van náluk. Bódog pedig mindig nagy motivátor volt, szóval bőven van keresnivalója a Kisvárdának.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső