Kisvárda – MOL Fehérvár FC: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 26.
Kisvárda
Teljesítmény:
D N V D D
  • Várkerti Stadion
  • Január 27. 17:45
Nézd élőben itt:
Joker8
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazi erődemonstrációt tartott Újpesten Márton Gábor együttese. A továbbra is önmagát kereső lila-fehér együttes ugyanis öt gólt kapott a Viditől, igazi mészárlást rendezték Negoék. A Kisvárdától azt vártam, hogy a tavaszt jobban kezdik, mint ahogy az őszt befejezték, de csalódnom kellett, csak egy gólnélküli döntetlenre futotta a Mezőkövesd ellen. És ahhoz is hatalmas szerencse kellett, Neszterov ugyanis már most biztos, hogy benne lesz az év végi összeállításokban, körülbelül másfél méterről, üres kapura bombázott fölé…

Szóval, ha csak az első tavaszi fordulóból indulok ki, akkor a vendégek esélyesebbek. De ez valóban így van? Ennek próbálunk meg utánajárni ebben a cikkben, a végén pedig természetesen közzétesszük azt a tippet, ami szerintünk a legnagyobb valószínűséggel lehet nyertes.

Jöjjön a Kisvárda – MOL Fehérvár FC beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Kisvárda – Mezőkövesd

Ahhoz képest, hogy gól nem esett ezen a meccsen, azért van miről beszélni. Mindkét együttes előtt adódott lehetőség, méghozzá dögivel. A Kisvárda mondjuk az első félidőben nem sokat mutatott, szinte végig Dombó kapuja előtt folyt a játék, helyzet is csak a Mezőkövesd előtt adódott. Először Jurina veszélyeztetett, az alapvonalhoz közel elengedett lövése az oldalhálóban kötött ki, majd Cseri és Vutov próbálkozott távolról, de… Mondjuk úgy, hogy kevés sikerrel. Amennyiben még egy kaput tettünk volna az eredeti fölé, ezekből a lövésekből akkor sem lett volna gól.

A szünet után aztán magára talált a Várda, végre munkát adtak Szappanos Péternek is. A legveszélyesebb helyzet Simovic nevéhez fűződik, aki Bumba szöglete után tudott fejelni, a kövesdi hálóőr azonban kiütötte a labdát.

A másik oldalon is volt egy hatalmas lehetőség, a matyóföldiek szabadrúgáshoz jutottak, a beívelés után Katanec fejesét Dombó ütötte ki, Neszterov, a másik középső védő pedig egy-másfél méterről fölé lőtt. Pintér Attila szabályosan sokkot kapott ezt látva, de azért tegyük hozzá, ha a védő belövi ezt az ordító ziccert, akkor sem adták volna meg a gólt, tekintve, hogy Katanec fejesének pillanatában lesen tartózkodott. Mondjuk a partjelző kirúgást ítélt, kérdés, hogy gól esetén felemelte volna-e a zászlaját?!

A hosszabbításban még megszerezhette volna a Kövesd a győzelmet, Martic lövése nem is volt rossz, ám Dombó szögletre ütötte.

Nem volt rossz meccs, különösen a második félidő nem, de a gól egyik csapatnak sem jött össze…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.18.OTP Bank Liga
mol fehérvár
3:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2020.06.06.OTP Bank Liga
mol fehérvár
2:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.12.14.OTP Bank Liga
kisvárda
0:2
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.08.31.OTP Bank Liga
mol fehérvár
3:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.03.02.OTP Bank Liga
mol fehérvár
2:1
kisvárda
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – MOL Fehérvár FC

A Ferencváros a nyitómeccsen meglepetésre elveszítette veretlenségét, a sereghajtó Diósgyőr viccelte meg őket saját pályájukon, ez pedig esélyt jelentett a Márton Gábor vezette Videotonnak, hogy egy picikét zárkózni tudjanak az éllovasra. Nem is bíztak semmit a véletlenre, remek focival egy ötöst hintettek az edzőváltáson átesett Újpestnek. Ez volt az első mérkőzése a Predrag Rogant váltó német szakembernek, Michael Oenningnek a lila-fehérek kispadján… Jobb debütálást is láttam már életemben.

Nagyon gyengék voltak a hazaiak, a Vidi akkor jutott el kis túlzással Banai kapujához, amikor csak akart. Az első félidő a nigériai Funsho Bamgboyéról szólt, a Haladásban nevelkedett támadó középpályás két góllal vette ki a részét a fölényes győzelemből. A hatodik percben Budu Zivzivadze ugratta ki Funshot – kicsit lesgyanús volt a szitu -, aki beszaladt a tizenhatoson belülre, majd külsővel rúgta el a labdát Banai lábai között.

Három perccel később egyenlíthettek volna a hazaiak, de Junior Tallo gólhelyzetben lövés helyett passzolt, a lehetőség így tova reppent.

A második Vidi-gól előtt Hourit, vagyis a bűvészt kell megdicsérni, aki miután átverekedte magát egy újpesti védőn Zivzivadzét játszotta meg. A grúz lövését védte Banai, de a kipattanóra lecsapott Funsho, így már 2-0-ra mentek a vendégek.

A fordulás után jött a harmadik, majd a negyedik és az ötödik gól is, a hazaiak teljesen szétestek. Előbb Zivzivadze talált be (hasonlóan a második gólhoz, Banai előbb védett, de a kipattanót begyötörték), aztán Ivan Petrjak a beállását követően azonnal meglőtte a negyedik gólt (Zivzivadze káprázatos labdát adott társának), végül a szintén csere Nikolics Nemanja is hálóba lőtt.

Ha ilyen tavasz vár az Újpestre, akkor lehetnek gondok…

Összefoglalás

Hát, ezek alapján valóban a Vidi az esélyesebb, de nem csak egy forduló alapján kell megállapítani, hogy mi várható majd ezután. Fontos még a játékerő is, de abban is jobb Márton Gábor csapata. Egyre jobban kezd összeállni ez a Fehérvár, Houri amilyen nehezen lendült bele, most annál jobban megy neki, nekem tetszik, hogy Nikolicsnak nincs bérelt helye, Zivzivadzét is bátran játszatják. Funshonál sokszor elgondolkozom, lenne-e helye a válogatottban, hiszen már hosszú ideje Magyarországon él… De komolyabban nem vitattam ezt meg magammal, csak ötlet szintjén merült fel. Veszíteni nem tudnánk vele, ha honosítanánk…

Lássuk azt is, hogy ősszel milyen eredménnyel zártak a felek: 3-0-ra nyert hazai pályán a Vidi, Funsho duplázott, valamint Ivan Petrjak is betalált.

Nem számítok most ennyire sima meccsre, de tény, hogy a vendégeket favorizálom.

Olyan érzésem van, mintha a Kisvárda kezdene kipukkadni. Az őszt elég gyengén fejezték be, most a Mezőkövesd ellen sem voltak annyira hú, de meggyőzők, és hát a hazai mérlegük egyenesen pocsék (2-4-2).

Ha csak feleannyira jól játszanak Funshoék, mint az Újpest ellen, akkor nincs miről beszélni, nyerni fog a Vidi. És én ezt is fogadom meg…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső