Kisvárda – Paks: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 17.
Kisvárda
Teljesítmény:
N N N D V
  • Várkerti Stadion
  • November 20. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Paks
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ki gondolta volna, hogy két ilyen kiscsapat a dobogó második, illetve harmadik helyét fogja elfoglalni 10 fordulót követően? Szerintem senki. Mindketten a kiesés ellen küzdöttek a tavalyi szezonban, és bár ez még most is alakulhat hasonlóan, eddig jól alakul a szitu.

Főleg a Paks lehet büszke a teljesítményére, nagyon gyengén indították az idényt, Osztermájer Gábor vezetőedzőtől meg is váltak hamar, aztán jött Bognár György és csodát tett a csapattal. Pedig nincs kolbászból a kerítés, nincs többmilliárdos költségvetés, nincsenek sztárigazolások, csak olyan magyar srácok, akik teszik a dolgukat becsülettel.

A Kisvárda a másik utat választotta, ott a magyar játékosok vannak kisebbségben, de az eredmény náluk is lenyűgöző egyelőre. Supka Attila egy nehéz helyzetben levő Haladásból nem tudta kihozni a maximumot, de Kisvárdán neki áll a zászló.

Kettejük találkozója nagyon izgalmas lesz. Vagy egy uncsi 0-0. Na, ezt próbáljuk meg kideríteni, most foglalkozzunk a Kisvárda – Paks meccs beharangozójával.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Paks – Puskás Akadémia

Klasszikus mesterhármas 20 perc alatt? Hahn Jánosnak ez is megy, tömve van önbizalommal a paksiak támadója, aki igen termékeny ebben az idényben. Ez a 20 perc tökéletesen elegendő volt ahhoz, hogy lerendezzék a szenvedő Puskás Akadémia elleni meccset. Az M4 Sport kommentátora úgy köszöntötte a nézőket, hogy ebéd utáni desszert. Akkor még fogalma sem volt róla, hogy mennyire igaza van…

Az első helyzet nem a paksiaké volt, Knezevic fejelhetett teljesen üresen, de a múltkoriban nagyot hibázó Hegedűs védte a közeli fejest.

Aztán a 12. percben megszerezték a vezetést, Bognár István tekert középre egy szögletet, Tóth elindult a labdára, de megtorpant, a hosszún álldigáló Hahn pedig közelről a kapuba lőtte a játékszert.

A második találatnál az egész Puskás Akadémiának jár a leszidás, egy megpattanó lövésre azt hitték, hogy ki fog pattanni az alapvonalon, későn kapcsoltak, hogy ez nem így lesz. Addigra Hahn ott termett és az üres kapuba tessékelte a labdát, 2-0.

A 19. percben pedig már három volt a hazaiak előnye: Bertus ívelt középre egy szabadrúgást a jobboldalról, Hahn emelkedett a legmagasabbra és a kapu közepébe fejelt.

Nem álltak le a játékosok, újabb hét perc elteltével szépített a Puskás: Baluta, a román légiós iramodott meg egy labdával, senki nem lépett ki rá, így 16 méterről elcsavarta a labdát Hegedűs mellett.

Ezek voltak az első félidő történései, de a másodikban is láthattak a nézők pár találatot. Elsőként Hahn János negyedik gólját, ami közvetlenül a kezdő sípszó után történt, a 49. perc eseménye volt ez a találat.

Három perc múlva megint Tóthnak kellett kiszednie a labdát a hálóból, Bognár István rúgta meg a Paks ötödik találatát. Kivégzés, mészárlás, erre nincs más szó.

Az utolsó tíz percre sem maradtunk gól nélkül, a hazaiak a 81.-ben szerezték meg hatodik góljukat, ez volt véleményem szerint a meccs legszebb találata: Haraszti nagy passza után Ádám Martin talált be.

Szépítésre még futotta a Puskás erejéből, Mance góljával alakult ki a végeredmény, 6-2.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.29.OTP Bank Liga
kisvárda
2:0
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.11.09.OTP Bank Liga
paksi fc
1:1
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.08.03.OTP Bank Liga
kisvárda
1:0
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.05.11.OTP Bank Liga
paksi fc
1:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.02.16.OTP Bank Liga
kisvárda
0:0
paksi fc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zalaegerszeg – Kisvárda

Nem gondoltam volna, hogy a zalai megyeszékhelyről a Kisvárda el tudja hozni a három pontot, de Supka Attila és csapata rám cáfoltak. A vendégek keretében 4, azaz négy (IV, hogy meglegyen római számokkal is) magyar játékos volt, évek óta fölényben a légiósok.

Egy góllal indítunk, a 10. percben az alapvonal felé cselező Bumbát totál értelmetlenül rúgta fel Szépe, jöhetett máris egy büntető. A brazil Viana végezte el, balra lőtt, Demjén jobbra vetődött. Viana annyira örült ennek a gólnak, hogy egy sárga lapért cserébe levette a mezét. Ennek pedig később jelentősége lesz…

Az első félidőben még egy Lesjak fejest jegyezhettünk fel, annyira nem volt izgi a meccs, mint a fenti. A fordulást követően a vendégek megduplázták az előnyüket, Navratil elé pattant egy lövés – nem kis szerencse kellett ehhez – a szélső pedig Demjén lábai között talált kapuba.

Hamarosan jött a szépítés, Koszta kapott kiváló labdát, kapásból lőtt Dombó kapujának jobb felső sarkába, 1-2. Majd a 66. percben óriási esélyt kaptak a hazaiak: Viana könyökölte le Lesjakot, a játékvezető felmutatta neki a második sárga lapot. Szívesen kifejteném, hogy ha edző lennék, mit kapna tőlem a brazil, de sem edző nem vagyok, sem a véleményemre nem vagytok kíváncsiak ez ügyben. Felelőtlen volt, maradjunk ennyiben.

Az óriási esélyt nem sikerült kihasználni, igazából helyzetekig sem jutottak el a hazaiak, nemhogy gólig. Maradt az 1-2.

Összefoglalás

Viana eltiltás miatt biztosan nem szerepelhet, ezzel pedig saját magát és csapatát hozta nehéz helyzetbe.

Még az év elején azt mondtam, hogy az egyik leggyengébbnek a Kisvárdát, a legjobban igazoló csapatnak pedig a Paksot tartom. Az egyik bejött. Remekül összeálltak a tolnaiak, és mondom még egyszer: Nagyon szeretem, ha egy csapatnál csak magyar játékosok vannak a pályán.

Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a Kisvárdát nem szeretem, csak mert légiósokkal vannak megtömve. Meg amúgy is, kit érdekel, hogy én kit szeretek?

Nem túl bő a történelmük, ami a közös meccseiket illeti, de egy valami nagyon feltűnő: A Paksnak idegenben még nem sikerült nyernie, ahogy a Kisvárdának sem.

Ez lehet az első alkalom, hogy Bognár György együttese nyerni tud idegenben. És erre jó esélyük van. Egyszerűen tényleg példás, ahogy a Paks játszik, míg a jó helyezés ellenére a Kisvárdát nem tartom erős együttesnek. Viana hiányzásával tovább gyengülnek, így reményeim szerint vendéggyőzelmet láthatunk szombaton.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső