Köln – Düsseldorf: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 21.
Köln
Teljesítmény:
D V N N N
  • RheinEnergieStadion
  • Május 24. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Fortuna Düsseldorf
Teljesítmény:
D D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap koraeste rendezik a 27. forduló zárómeccsét, mely a Köln – Düsseldorf találkozó lesz. A hazaiak egy már megnyert találkozót engedtek ki a kezük közül, míg a Düsseldorf gárdájának nevéből ki kellene venni a Fortuna szót, mert az istenasszony nem igazán állt melléjük a Paderborn ellen.

Hogy melyik csapatnak fontosabb ez a mérkőzés? Egyértelműen a vendégeknek, de vajon el tudják-e hozni az újonc otthonából a három pontot?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Mainz

Nem elég, hogy zárt kapuk mögött, nézők nélkül kellett megrendezni a Mainz elleni hazai bajnokit, de az egészségügyi szigorítások miatt még maga IX. Hennes sem vehetett részt a mérkőzésen. A játékosok frusztrációja viszont nem látszódott meg kabalájuk hiánya miatt, helyette inkább gyorsan rúgtak egy gólt. A Schalkétól érkező Mark Uth 180 fokos fordulatot vett, mióta a Köln mezét magára húzta, ezúttal is ő volt a főszereplő: Kapott egy remek labdát, amit gyönyörű mozdulattal varázsolt maga elé, betört a tizenhatoson belülre és kihúzták a lábát.

Azért biztos, ami biztos a VAR-szobában ülő kollégák jópárszor visszanézték az egyértelmű esetet, mire zöld utat adtak a tizenegyes elvégzésére. Ha már kiharcolta, be is lövi – gondolhatta Uth és nem tévedett, belőtte. Ezzel 1-0-ra vezetett a Köln már az első tíz percben.

Rögtön a gól után jöhetett volna az egyenlítés, Onisiwo cselezgetett a tizenhatosnál, betört és még estében középre tudta adni a labdát, amire érkezett Boetius, de lövése mellé szállt.

Az első félidőben még egy kölni kísérlet volt, de Kainz távoli lövése ha kevéssel is, de elkerülte a kaput.

A fordulás után is veszélyben volt mindkét kapu, de a Kölnnek sikerült az újbóli gólszerzés, és ami nem ment lábbal, az sikerült fejjel Kainznak: Dominick Drexler beadását fejelte gyönyörűen a kapuba.

A múlt héten rendezett első és másodosztályú fordulóban sok feltámadásnak voltunk szemtanúi, ezen a meccsen sem maradhatott el a fordulat. A 61. percben Awoniyi szépített, majd Kunde Malong meglőtte a forduló legszebb gólját, miután a középpálya közepétől a tizenegyespontig négy kölni védőt csapott be, hogy aztán a kapuba gurítson, nagyon szép találat volt.

A végén még elbillenhetett volna a mérleg nyelve mindkét csapat irányába, de a sors azt akarta, hogy egyik csapat se nyerjen. Mert egyikük sem érdemelt vereséget.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.03.Bundesliga
düsseldorf
2:0
köln
Bundesliga
2013.12.22.Bundesliga 2
düsseldorf
2:3
köln
Bundesliga 2
2013.07.28.Bundesliga 2
köln
1:1
düsseldorf
Bundesliga 2
2008.07.16.Barátságos Mérkőzés
düsseldorf
0:0
köln
Barátságos Mérkőzés
1999.04.23.Bundesliga 2
düsseldorf
2:1
köln
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fortuna Düsseldorf – Paderborn

Ahogy a bevezetőben is írtam, a Düsseldorf nevében a Fortuna név eléggé oda nem illő, már ami a hétvégi, Paderborn elleni meccset illeti. Szegény düsseldorfiak minden lehetséges módon megpróbálták bevenni a vendégek kapuját, de a kapufa nem állt melléjük. Nem egyszer, nem is kétszer, de háromszor találták el a kapufát és a labda onnan persze nem befelé pattant. A Paderborn egy épkézláb támadás nélkül zárta le a meccset, így arról sokat nem lehet elmondani, hogy a Düsseldorf védelme hogyan muzsikál.

A meccs 0-0 lett, nagy esélyt szalasztott el a Fortuna, hiszen közelebb zárkózhatott volna a Mainzhoz. Jelenleg pedig osztályozós helyen vannak, de sorsuk még nem dőlt el.

Összefoglalás

Tíz pont a különbség a két csapat között, mégsem mondanám, hogy sima hazai lesz a meccs vége. A Kölnön látszik, hogy hajlamosak kiengedni, a Mainz is kábé a semmiből állt fel ellenük. Tény, hogy csekély esélyük van arra, hogy esetleg odaérjenek a hatodik helyre, fő céljükat már elérték: Biztosan bent fognak maradni a Bundesligában.

A Düsseldorfnak ez pedig egy újabb döntő, de nem ad túl sok okot a bizakodásra, hogy nem tudtak legalább egy gólt bekotorni a tökutolsónak. Vannak ilyen meccsek, ez tény, de a lehető legrosszabbkor jött ki így a lépés.

A Kecskék hazai pályán a 2020-as évben csak a Bayern München ellen kaptak ki, ez jó jel lehet, a Düsseldorf idegenbeli teljesítménye a harmadik legrosszabb a mezőnyben, kétszer tudtak győzni, négy döntetlen, a többi vereség.

Valószínűleg tanultak a hibájukból Kölnben és minden bizonnyal IX. Hennes sem volt elégedett, úgyhogy ki kell engesztelni őméltóságát. A Düsseldorf múltheti meccséből és a szezonbeli idegenbeli mutatóiból kiindulva meglesz rá a lehetőségük, egyértelműen kölni győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső