Köln – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 13.
Köln
Teljesítmény:
V V N D V
  • RheinEnergieSTADION
  • Január 16. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
V N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Butaság volt azt hinnem, hogy majd a Borussia Dortmund elleni sikerrel megindul a kölniek szekere. Azóta még ugyan egy győzelmet szereztek (a Mainz ellen), de aztán ismét visszatértek „jó szokásukhoz” és jöttek a vereségek. Legutóbb Sallai Rolandék intézték el őket, méghozzá nagyon csúnyán, 5-0 lett a végeredmény. Egyébként a magyar válogatott szélsője is gólt szerzett. A másik oldalon pedig ott a Hertha, akik bár hihetetlen összegeket költöttek az elmúlt években, mégsem akar összejönni az átütő siker, sőt ez már eléggé a vállalhatatlan kategória. Mármint, ilyen kerettel.

A Köln – Hertha BSC találkozó így egyelőre nem is olyan egyértelmű, mint azt az ember gondolná. Próbáljuk meg kideríteni a legjobb megoldást erre a meccsre!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Freiburg – Köln

Nagyon furcsa gólokat kapott az első félidőben a Köln, bár számítani lehetett rá, hogy itt akár egy komolyabb vereség is összejöhet, Grifoék az utóbbi hat bajnokijukon veretlenek tudtak maradni.

Ermedin Demirovic, a bosnyák támadó szerzett vezetést a 11. percben, miután átemelte a kifutó Timo Hornt, végül pedig fejjel értékesítette a ziccert. Ímmel-ámmal támadták csak a csatárt, így nem volt nehéz dolga.

Ugyanez volt a a szitu a félidő végén is, amikor Nicolas Hofler meglőtte a második hazai gólt. Erőszakosan, de szabályosan szerelte védőjét, majd jó sokáig gondolkozott, vajon hová is lője a labdát. Végül a jobb alsó mellett döntött, Horn pedig tehetetlen volt. Az egész gólban az volt a furcsa, hogy hiába állt Hofler balján és jobbján is egy védő, körülbelül másfél-két méterre, egyiküknek sem jutott eszébe, hogy megtámadják a gólhelyzetben levő ellenfelet… Lehet, hogy nem ért volna oda egyikük sem, de azért, ha én edző lennék, nem nézném boldogan, ahogy a játékosaim a micsodájukat vakarják védekezés helyett.

A folytatásban sem lett jobb a helyzet, Sallai Roland az 59. percben szerezte meg a Freiburg harmadik gólját, Demirovic alapvonalról visszatett labdáját vágta a rövidbe öt méterről. Egyébként a gól után pár perccel Sallait edzője lecserélte.

Philipp Lienhart nevéhez fűződik a negyedik találat, Demirovic fejelt egy szöglet után, az ötösön belül várakozó Lienhart pedig még belestukkolt a labdába, biztos, ami biztos.

És volt idő egy ötödik gólra is, a Sallait váltó Lucas Holer állította be a végeredményt.

Nem volt egy pillanatig sem esélye a Kölnnek, nem tudom, mi lesz velük tavasszal, de semmi jóra nem számítok.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.22.Bundesliga
hertha
0:5
köln
Bundesliga
2019.09.29.Bundesliga
köln
0:4
hertha
Bundesliga
2018.04.14.Bundesliga
hertha
2:1
köln
Bundesliga
2018.01.06.Barátságos Mérkőzés
köln
4:1
hertha
Barátságos Mérkőzés
2017.11.26.Bundesliga
köln
0:2
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arminia Bielefeld – Hertha BSC

Szörnyű első félidőt egy sokkal jobb követett. Olyannyira eseménytelen volt az első negyvenöt perc a találkozón, hogy szinte nincs semmi, amit ide tudnánk írni. Olyan esemény, ami valóban megéri, hogy „papírra vessük” egyetlen egy volt: Maximilian Mittelstadt távoli lövését vetődve, de könnyedén fogta Stefan Ortega, a hazaiak kapusa.

A második félidő – ahogy írtam – szerencsére jobb minőségű volt, de ez leginkább a hazai játékosok érdeme volt, akik nekiálltak futballozni és támadni. Sergio Cordova volt az első, aki kapura lőtt, de az oldalhálóban kötött ki a labda, majd Ritsu Doan, a japán légiós lőtt éles szögből, ezt Schwolow ütötte ki. A meccs egyetlen gólja a 63. percben esett, és elég nagy vitát váltott ki, hogy Yabo szabálytalankodott-e Pekarikkal szemben, vagy sem. A jobbhátvéd felugrott egy labdáért, Reinhold Yabo pedig kibillentette őt egy picit az egyensúlyából, ezt követően pedig a saját hátán megpattanó labdát bombázta be. Ha el lehet mondani, én szerintem lefújtam volna, látva az ismétlést. Ami egyébként most már a játékvezető rendelkezésére is áll.

A gólt követően Doan még rúgott egy kapufát, amivel minden kérdést lezárhatott volna, pár centi vagy talán milliméter hiányzott a gólhoz. De így is sikerült megszerezni a három pontot, amivel a Bielefeld elmozdult a kiesőhelyről. A második félidei teljesítmény alapján nem érdemelt még egy ikszet sem a Hertha, Labbadia újra kezdhet aggódni a csapata és saját jövője miatt.

Összefoglalás

Nagyon nehéz eldönteni, hogy két rossz formában levő csapat közül ki tud kijönni a gödörből. Erre most nagyobb esélyt látok a Herthánál, egész egyszerűen csak a keretük erőssége miatt, ami nettó hülyeség. Már bocsánat. Úgy értem, hogy teljesen mindegy, milyen erőkből áll egy csapat. Ha nem így lenne, akkor a Bayern München mondjuk sosem kerülne hullámvölgybe.

A Kölnre nehéz félszezon vár, ezzel a teljesítménnyel lényegében a saját sírjukat ássák, de még nincs minden veszve, hiszen emlékezhetünk, volt egy jó szériájuk, csak az épp rövid volt.

Nagyon hiányzik egy jó befejező csatár, egy olyan, mint Jhon Córdoba, aki immáron a Hertha csapatát erősíti, és sérülése után jól szállt vissza, egyből gólt szerzett. Már csak emiatt is pikáns lehet a szombati meccs.

Van is ilyen kaliberű csatár a Kölnnél, csak december óta sérült, ő lenne Sebastian Andersson, mellette pedig Florian Kainz sérült még.

A Herthánál már nagyobb a gond ilyen téren, Dilrosun és Boyata után erős sérüléshullám kezdődött a Herthánál, Matheus Cunhával kezdve, őt követte Jessic Ngankam, akit a Bielefeld ellen negyedórányi játék után le is kellett cserélni, aztán Plattenhardt is a hírek szerint sérült, plusz két olyan játékos, akik azért nem nevezhetők fontos láncszemnek: Eduard Löwen és Dárdai Márton.

Nincs irigylésre méltó helyzetben tehát a Hertha, de még így is jobb játékerőt képviselnek.

A borzalmas hazai mérleg is rátesz egy lapáttal a döntésemre, a Köln 2 döntetlennel és 6 vereséggel áll hazai pályán, mindössze nyolc gólt rúgtak nyolc meccs alatt, 18-at kaptak, ez sem elhanyagolható.

Szóval, a tippem még így is vendég győzelem, de ahhoz mérföldekkel jobb teljesítményre lesz szükség, a Bielefeld elleni játékkal itt sem mennek majd semmire.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső