Köln – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 14.
Köln
Teljesítmény:
N D N N N
  • RheinEnergieSTADION
  • Augusztus 15. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
N N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Köln az a csapat, amelyik a tavalyi szezonban jó párszor megtréfált bennünket. Egyszer azonban minden rossz sorozatnak vége szakad, így nem hagyjuk ki a Köln – Hertha BSC mérkőzést. Két olyan együttesről beszélünk, akiknek a tavalyi szezonja inkább keserűséget és rengeteg csalódást, no meg izgalmat hozott. Végül nehezen, de bent tudtak maradni az első osztályban.

De hogyan?!

A Hertha BSC ismét a megmentőhöz, azaz Dárdai Pálhoz fordult, aki eleinte egy kicsit húzta a száját, nagyon nehezen engedte el akkori munkáját, ám végül – ahogy mindig – most is a csapatot rakta az első helyre. Vérrel és verítékkel sikerült megoldani a feladatot, úgy, hogy közben még a koronavírus is közbeszólt.

Ami pedig a Kölnt illeti, nos, ők osztályozóra kellett, hogy „fanyalodjanak”, a szurkolók pedig tajtékzottak a Kiel elleni első mérkőzés után. Saját pályájukon tudott nyerni a Holstein. A visszavágó aztán nagyon simán alakult, a kecskék végül 5-1-re nyertek. És ha már a kecske szóba került: Sajnos IX. Hennes, a klub kabalaállata a tavasz folyamán elpusztult. Béke poraira.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Köln

Vékony jégen táncolt tehát Friedhelm Funkel együttese – illetve, most már nem az ő együttese. A mester utolsó cselekedete az volt, hogy benttartotta az együttest a Bundesligában, majd kinevezték a helyére Steffen Baumgartot, aki korábban négy éven keresztül a másodosztályú Paderborn együttesét igazgatta.

Az új seprű pedig jól seper, ezúttal is ez volt a helyzet. Baumgart érkezése után négy játékos (Marco Höger, Julian Krahl, Lasse Sobiech, Dominick Drexler) ingyen távozott más klubokhoz, Max Meyert pedig szintén elengedték, neki a mai napig nincs csapata. Nem ők az egyedüli távozók: Két legnagyobb tehetségétől megvált a Köln, Sebastiaan Bornauw a Wolfsburg játékosa lett, míg Ismael Jakobs a Monacoé. Már nem készül a csapattal Birger Verstraete sem, őt a Royal Antwerp igazolta le.

Pénzt még nem költöttek igazolásokra, ám négy embert így is megszereztek: Mark Uth anno már játszott itt, sőt igazából innen indult a karrierje, a Schalkétól tért vissza, Dejan Ljubicicet a Rapid Wientől szerezték meg, Timo Hübers a Hannover mezét cserélte le a Kölnére, míg Marvin Schwabe a dán Bröndbyből tért haza.

Visszatért még kölcsönből Anthony Modeste, akire idén kulcsszerep várhat a csapatban.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.15.Bundesliga
hertha
0:0
köln
Bundesliga
2021.01.16.Bundesliga
köln
0:0
hertha
Bundesliga
2020.02.22.Bundesliga
hertha
0:5
köln
Bundesliga
2019.09.29.Bundesliga
köln
0:4
hertha
Bundesliga
2018.04.14.Bundesliga
hertha
2:1
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC

Az már a dicső bentmaradás kiharcolása után hamar kiderült, hogy továbbra is Dárdai Pál fogja irányítani a fővárosiakat, viszont a Dárfai-effektus minden téren elérte a csapatot. Magyarul mondva: A pénzcsapot elzárták. Amikor az egykori szövetségi kapitányt először nevezték ki, nem volt pénz, jött Labbadia és költöttek, mintha nem lenne holnap, több mint százmillió eurót. Most ismét jött Dárdai, most ismét nincs pénz. Pali erre annyit mondott: „Már megszoktam, megoldom így is”. Hiszünk neki.

A tavalyi évhez képest nagyot változott a keret, kereken 10 játékos távozott. Sami Khedira 34 évesen visszavonult, Matteo Guendouzi és Nemanja Radonjic visszatértek klubjukhoz, Jessic Ngankam, Eduard Löwen, Omar Alderete és Arne Maier kölcsönbe távozott, Matthew Leckie hazatért Ausztráliába, a tehetséges balbekk, Luca Netz eligazolt a Borussia Mönchengladbach együttesébe, míg a kolumbiai Jhon Córdobát az orosz Krasnodar vette meg.

Ebből kéne építkezni, Dárdainak pedig négy játékost azért sikerült a klubhoz csábítani. Az egykori kedvenc, a 34 éves Kevin-Prince Boateng így ingyen tért vissza, ő eddig az egykori olasz államfő, Silvio Berlusconi együtteséből, a Monzából érkezett, illetve sikerült megszerezni – ugyancsak ingyen – a Monacot elhagyó Sztavan Joveticset.

Két spílerért pénzt is kiadtak, Marco Richter 7 millióba került, az Augsburgtól jött, míg Suat Serdar, a török-német belső középpályás a kieső Schalkét hagyta el. Ő egyébként nyolcmillió euróba került.

Volt még egy kósz pletyka, miszerint a Bordeaux támadóját, a dél-koreai Ui-Jo Hwangot megvásárolják, ám erre egyre kevesebb esély mutatkozik.

A távozók ellenére, illetve a kevés új igazolás ellenére tartjuk, és már tartottuk tavaly is, hogy a Hertha BSC-nek nem a kiesés ellen kellene küzdenie. Remek labdarúgók alkotják az együttest, vegyük például Dodi Lukebakiot, Matheus Cunhát, Krzysztof Piateket, Vladimir Daridát, Javairo Dilrosunt, Lucas Tousart-t, Peter Pekarikot vagy Dedryck Boyatát… Mi őket a tabella közepére tudnánk belőni, valahol a 9-10. hely környékén.

Összefoglalás

A Herthánál Rune Jarstein még mindig nem jött össze, nála komoly szövődményei voltak a koronavírusnak, ráment a szívére, ebből gyógyulgat most a kapus. Így Alexander Schwolow-val fog kezdődni a berliniek kezdője.

Az újak közül Joveticset, Boatenget és Suat Serdart is a kezdőbe várjuk, kíváncsiak leszünk, hogy a montenegrói hogyan tud majd együtt dolgozni Lukebakioval. Mert szerintünk ő lesz a párja elől. Krzysztof Piatek bokája még nem egészséges, és bár visszatért Davie Selke kölcsönből, őt nem tennénk a kezdőbe, ha Dárdai Pál helyében lennénk.

A másik oldalon a Modeste – Uth kettős támadhat, bár ebbe még beleszólhat Jan Thielmann is.

Náluk Jannes Horn (tehát nem a kapusról, Timoról van szó), Kingsley Schindler és Sava-Arangel Cestic.

A tavalyi szezonban nem kényeztettek minket el a játékosok, Kölnben és Berlinben is 0-0-ra végződött a bajnoki mérkőzésük. Előtte meg saját pályájukon semmisítették meg az ellenfelüket, a 2019/2020-as idény kölni meccsén a Hertha nyert 4-0-ra, utána meg Berlinben a kecskék 5-0-ra…

Az oddsokat illetően a bukik is tanácstalannak tűnnek. Közel azonos az odds a két csapatra, 2.50 körül lehet megtalálni a Köln győzelmét, 2.70-2.80 pedig a Hertha sikere.

Kupameccsüket mindketten szűkösen nyerték, Dárdaiék 1-0-ra győzték le a Meppen együttesét (német harmadosztály), míg a Köln tizenegyesekkel tudta felülmúlni a Jenát (német negyedosztály).

Sok gólra nem számítunk, a Köln rúgta a harmadik legkevesebb gólt a tavalyi szezonban, és nem mondhatni, hogy sokat erősödtek volna ezen a téren. Ezzel persze nem akartam megsérteni sem Modeste-et, sem pedig Mark Uthot.

Szerintünk Dárdai tudja a siker receptjét Kölnben, és ha csak egy góllal is, de végül jobbak lesznek a Kölnnél. A tippünk 0-1, tehát 2,5 gól alatti gólszámot, valamint vendégsikert fogadunk meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső