Köln – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 14.
Köln
Teljesítmény:
V N N N V
  • RheinEnergieStadion
  • Május 17. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
D N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap a német első osztályú bajnokság 26. fordulójában pályára lép az egyik újonc, az 1. FC Köln, akik Szalai Ádám csapatával, a Mainz-cal játszanak majd. A hazaiak a találkozó esélyesei a fogadóirodák szerint, de a Mainz csak pár ponttal előzi meg a Düsseldorfot, nekik már osztályozót kellene játszani jelen állás szerint. Nézzük, mi várható a Köln – Mainz találkozón!

Köln

Évek óta nem fordult elő az, ami most vasárnap Kölnben lesz: A csapat kabalaállata nélkül lép pályára. Bizony, 12 éve történt meg utoljára, hogy kabalakecskéjük nem lesz ott a stadionban. IX. Hennes távolléte igazolt, a koronavírus-járvány miatt hozták meg ezt a döntést a klub elöljárói.

Jó ómen ez, hiszen amikor legutóbb ilyen történt, akkor két győzelmet ünnepelhettek a kölniek.

Kétlem azonban, hogy Hennes távolléte összeroppantaná a kölni játékosokat, akik újonc létükre a középmezőnyben tanyáznak.

A tavalyi bajnokságot megnyerték, így automatikusan a Bundesligába kerültek és úgy tűnik, ott is ragadnak, és valljuk be, ott is a helyük.

Remek kis csapat, amely még ennél is többre hivatott véleményem szerint és ezt a következő években meg is fogják mutatni, ha az átigazolási szezonban odateszik magukat és a hiányposztokra megfelelő minőségű játékosokat igazolnak.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.25.Bundesliga
mainz
3:1
köln
Bundesliga
2018.04.07.Bundesliga
köln
1:1
mainz
Bundesliga
2017.11.18.Bundesliga
mainz
1:0
köln
Bundesliga
2017.05.20.Bundesliga
köln
2:0
mainz
Bundesliga
2017.01.22.Bundesliga
mainz
0:0
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Támadóikra nem lehet panasz, bár a tavalyi szezonban Terodde és Modeste is jobban teljesített, bár akkor a másodosztályban szerepeltek. Terodde 3 gólja viszont idén kevés, ezért januárban megszerezték a Schalkétól Mark Uthot, aki 7 meccsen 4 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. És persze ott van Jhon Cordoba, aki a tavalyi szintet hozza, idén is már 10 gólnál jár, amivel vezeti a házi góllövőlistát.

A középpálya is erősítésre szorult, ezt Elvis Rexhbecajjal oldották meg, védelmükben pedig Hector Jonast és Jorge Mere-t lehet kiemelni. Utóbbi nem stabil kezdő, de nagy jövő áll előtte.

Mielőtt a bajnokság leállt volna, a Köln épp egy hárommeccses veretlenségi szériát „rontott el”, kikaptak 2-1-re a Mönchengladbachtól, ami nem újdonság és nem is meglepetés, tekintve, hol állnak a zöldek a tabellán. Az előtte levő 3 meccsen viszont belehúztak, 10-2-es gólkülönbséget tudtak felmutatni. Markus Gisdol mester egyedül Czichosra nem számíthat, a védő viszont már február vége óta a maródiak listáján szerepel.

Mainz

Szalai Ádám 2010-ben került először Mainzba, majd három éven keresztül játszott a csapatban. Megjárta aztán a Schalkét, a Hannovert és a Hoffenheimet, hogy aztán az idei szezon elején újra a piros mezt húzhassa magára. Eddig 20 alkalommal lépett pályára a szezonban, főként csereként, 1 gólt szerzett, ami azért elmarad korábbi években mutatott teljesítményétől.

Beierlorzer fiainak nem áll túl jól a szénája, négypontnyira vannak a Düsseldorftól, akik már osztályozót érő helyen állnak, ezt pedig mindenképp elkerülnék, hiszen tavaly az Union is osztályozó után került fel a Stuttgart kárára. Hiába volt esélyesebb a Vfl, két meccs alatt bármi megtörténhet, ahogy meg is történt. Maradjunk annyiban: Az osztályozó nem egy életbiztosítás.

A csapatban Robert Quaison tartja a lelket, 12 gólt szerzett középpályásként, szinte biztos, hogy jövőre már nem a Mainznál kezdi meg a felkészülést egy ilyen idény után.

Tetézi a problémákat, hogy Robin Zentner a csapat kezdő kapusa március elején súlyosan megsérült, így az eddig négy meccsen pályára lépő 22 éves Florian Mülleren a világ szeme, neki kell a hátralévő meccseken megóvni a mainziak kapuját.

Nem fogok köntörfalazni: Egyértelmű hazai győzelemre számítok. A kapusát vesztett, amúgy is sok gólt kapó Mainz látogat ahhoz a Kölnhöz, akik hazai pályán szerezték góljaik több mint felét. Cordoba és Uth (vagy igazából bármelyik csatár) villanhat, több gólos hazai sikerre számítok. Lesz is miért törleszteni, hiszen az őszi meccsen meglepetésre a Mainz nyert hazai pályán. Ezúttal fordítva lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső