Köln – Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 30.
Köln
Teljesítmény:
V V N V D
  • RheinEnergieSTADION
  • Október 03. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
D V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tavalyi évben a Köln újoncként szerepelt a Bundesligában és egy remek őszi szezont egy pocsék tavaszival folytattak. Idén nem az őszi, hanem a tavaszi formájukat vették elő, jelenleg két vereséggel a tabella 16. helyén búslakodnak.

Nem lehetnek boldogok a Borussia Mönchengladbach játékosai és szurkolói sem, ők is nyeretlenek még az idei Bundesliga szezonban, épp a Kölnt előzik meg, egyetlen pontocskával szereztek többet, mint a mostani ellenfelük. Kis matekkal kiszámolható, hogy ebben az esetben a Gladbachnak egy pontja van.

Az egymás elleni mérkőzésükön a vendégek számítanak esélyesnek és nagyon kellene egy győzelem ahhoz, hogy a tavalyi negyedik helyezett meg tudjon indulni felfelé.

Lássuk, mire számíthatunk a Köln – Borussia Mönchengladbach meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Arminia Bielefeld

A Köln az újonc Arminia Bielefelddel nézett szembe a legutóbbi játéknapon, és bár rosszul indultak, azért ők számítottak favoritnak. Még úgy is, hogy az első fordulóban a Bielefeld pontot csent az Eintracht Frankfurttól.

Egy nem túl eseménydús első félidőt láthatott az a 4500 ember, aki kilátogatott a Schüco Arénába, mindössze egy-egy lehetőséget tudtunk feljegyezni ebből a játékrészből.

A hazaiak oldaláról egy távoli bombát, amely bár nagy valószínűséggel alapból fölé ment volna, de Horn azért biztos, ami biztos alapon kipaskolta, a másik oldalon pedig egy pontrúgás után szerezhettek volna gólt a vendégek, de Czichos annyira meglepődött, hogy elé került a labda, hogy nem is tudott vele mit kezdeni, Ortega zsákmánya lett a játékszer, a helyzet pedig odalett.

A második játékrész sem bővelkedett izgalmakban, egy furcsa gólt azért láthattak a nézők, és ennek nagyon is tudtak örülni, hiszen kedvenceik szerezték. Ortega hosszú kirúgásával a csereként pályára lépő Edmundsson iramodott meg, és bár nagyon kisodródott – valamint Horn is ott állt az ötös sarkán – kapura lőtt. Horn azonban nem védte eléggé a rövid sarkot, így rajta megpattanva valahogy mégis a kapuban kötött ki a labda.

Furcsa gól volt, nem mondom egy szóval sem, hogy nincs benne a kölni kapus keze ebben. Onnan egyszerűen nem lehet gólt kapni.

Ez az egy találat elegendő volt a három pont begyűjtéséhez, a Köln pedig ismét nem mutatott sokat. Sőt, keveset sem.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.11.Bundesliga
gladbach
2:1
köln
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
köln
0:1
gladbach
Bundesliga
2018.01.14.Bundesliga
köln
2:1
gladbach
Bundesliga
2017.08.20.Bundesliga
gladbach
1:0
köln
Bundesliga
2017.04.08.Bundesliga
köln
2:3
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Union Berlin

Egy sor játékosra nem számíthatott Marco Rose vezetőedző a fővárosiak ellen, többek között Victor Lazaro, Andreas Poulsen, Denis Zakaria és Breel Embolo sem lehetett ott a pályán, bekerült viszont a kezdőbe a Marcus Thuram – Alassane Plea kettős, akik tavaly a hátukon vitték az együttest, a Dortmund ellen viszont csak a padon kezdtek.

Plea már egy gyönyörű szólóval jelezte a mestere számára, hogy neki igenis a kezdőben van a helye, mint kés a vajon, úgy jutott át a berlini védelmen, de aztán Lutheba lőtte a ziccert, így nem született gól.

Hamar jött a válasz egy kapufa formájában, a Liverpooltól kölcsönkapott Taiwo Awoniyi találta el a felsőlécet. Egy kis kavarodás után ismételni is tudott a nigériai, de éles szögből leadott lövése keresztbe elgurult a kapu előtt.

A meccsen a Gladbachnál volt többet a labda, helyzetből is volt szép számmal (Plea később fejjel is veszélyeztetett, de ezt a csatát is a kapus nyerte), de gól az bizony nem jött össze.

Nem úgy a fordulást követően, amikor Marcus Thuram fejelhetett. Az 56. percben Hofmann szögletét bólintotta be a francia csatár és sokáig úgy tűnt, meglesz az első bajnoki győzelem.

Hogy nem így lett, arról a berliniek védője, Schlotterbeck gondoskodott a 80. percben. Ugyanúgy egy szögletet követően volt eredményes, mint Thuram, fejese olyan ívben csapódott lefelé, hogy az alapvonalon menteni igyekvő védő már csak beljebb tudta segíteni a labdát.

Az 1-1-es döntetlennel egyáltalán nem lehet elégedett Marco Rose, ezt meg kellett volna nyerni.

Összefoglalás

Mondani sem kell, hogy nincs jó formában a Köln, látszik az eredményeiken is. Ráadásul nem csak a pontok miatt aggódhatnak a szurkolók, a mutatott játék sem az igazi.

Tény és való, hogy elment az egyik legjobbjuk, Jhon Córdoba, de egy játékosra nem lehet építeni egy egész csapatot, pláne, ha igazolni is tudtak helyette. Sebastian Andersson jó vétel lehet, de kérdés, hogy képes lesz-e pótolni a kolumbiait. Mindenesetre, tavaly csak egyel több gólt szerzett az Union Berlinben Andersson…

A Gladbachnál már érezhető volt a javulás, de a helyzetkihasználásuk még mindig gyenge. Míg tavaly általában klasszikus 4-4-2-t játszottak, legutóbb egy 4-2-3-1-es formációt próbált ki Rose, amely esetén Thuramnak hátrébb kell lépnie. Ez pedig azért nem jó, mert a francia nagyon érzi a kaput, kicsit pazarlásnak érzem az ő hátrébbra vont szerepét.

Egymás elleni meccseiket javarészt a Gladbach nyeri, jelenleg 24-9 az állás, emellett összehoztak 7 döntetlent is.

Illene megnyerni ezt a meccset a vendégeknek, nem mutat jól az a helyezés, még akkor sem, ha csak most indult a bajnokság. A Köln elleni mérkőzés pedig remek alkalom ahhoz, hogy megszerezzék az első győzelmüket. Vendég győzelmet tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső