Köln – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 03.
Köln
Teljesítmény:
N V V D V
  • RheinEnergieSTADION
  • December 05. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez ma egy ilyen nap, többségében a német első osztályú bajnokságból választottam meccseket, most épp a Köln – Wolfsburg meccset. A múltkoriban vétettem egy apró hibát, ugyanis nem a Wolfsburg az egyetlen veretlen csapat a Bundesligában, ott van még a Bayer Leverkusen is. Bocsi emiatt. Abban viszont nem tévedtem, hogy a Farkasok veretlenek, és legutóbbi meccsükön is sikerült begyűjteni a három pontot egy hihetetlenül jó meccsen a Werder ellen.

A Köln pedig egy valóságos csodát hajtott végre: Megverte a Borussia Dortmund csapatát a Signal Iduna Parkban. A meccs hőse pedig egy középpályás, Skhiri, aki két gólt helyezett el Roman Bürki kapujában. Ezzel pedig megtört a jég, a kölniek megszerezték első győzelmüket.

Jöhet a következő?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Dortmund – Köln

Jól kezdtek a hazaiak, Jadon Sancho kis híján megszerezte a vezetést, de a felsőléc közbe szólt. Nem úgy a másik oldalon, ott nem akadályozta meg semmi Ellyes Skhirit, Wolf szöglete után közelről szerzett gólt. Nem igazán volt eseménydús a meccs, a kezdőként pályára lépő játékosok nem brillíroztak, furcsa is volt ennyire inaktívnak látni a Dortmundot.

A fordulás után meg még nagyobb bajba kerültek, ugyanis ismét a Köln jöhetett szöglettel, és hát ebből is gól született. Ezt is Wolf ívelte be, a hosszú sarkon ácsorgó Skhirinek szerencséje volt, amiért eljutott hozzá a labda, de ha már így történt, akkor élt a lehetőséggel, előbb átvette, majd bebelsőzte a játékszert.

Favre ezt nem nézhette tétlenül, kicsit átalakította a csapatot és három cserével próbált frissíteni. Bejött Moukoko, Reyna és Hazard. A szépítő gólt ez a hármas hozta össze 10 perccel később, Moukoko passzolt Reynának, ő Hazard-nak, ő meg a hálóba lőtt. Előtte Moukokonak még volt egy ígéretes lövése, de túlságosan széles lett a lövés.

A meccslabda pedig Haaland lábában maradt, a norvég támadó tőle szokatlan módon négy méterről nem tudott a hálóba találni.

A Köln ezzel egy nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg és most épp bentmaradást érő helyen van.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.18.Bundesliga
köln
3:1
wolfsburg
Bundesliga
2019.08.17.Bundesliga
wolfsburg
2:1
köln
Bundesliga
2018.05.12.Bundesliga
wolfsburg
4:1
köln
Bundesliga
2017.12.16.Bundesliga
köln
1:0
wolfsburg
Bundesliga
2017.02.04.Bundesliga
köln
1:0
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – Werder Bremen

Ahogy említettem, a Wolfsburg az idei szezonban még nem talált legyőzőre, ezt a remek sorozatukat pedig a Werder Bremen ellen folytatták egy felettébb izgalmas meccsen. Minden úgy kezdődött, hogy Bittencourt góljával a vendégek vezetést szereztek. Egyébként sem rossz csapat idén a Werder, ebben pedig Bittencourt speciel főszerepet játszik.

Szóval, a gól: Osako szedte el a labdát a Wolfsburg kapujának közelében, középre passzolt az érkező Bittencourt-nak, aki a léc alá bombázott.

Sokáig nem örülhettek a vendégek, mert jött Bote Baku és nem egészen tíz perccel később már egyenlített is.

És ilyen, amikor egy üzlet beindul, mert Baku gólja után három perccel már a hazaiaknál volt az előny. Brekalo cselezgetett a tizenhatoson belül, majd ívelt, egyenesen Brooks fejére, a védő meg a jobb sarokba bólintott. Szép gól volt és Brekalot is dicsérni kell, amiért két-három ember között is meg tudta tartani a labdát.

Nem volt még vége a gólesőnek, a félidő hajrájában egy percen belül kétszer is megrezzent a háló. Egyszer itt, egyszer ott. A 36. percben Möhwald fejelt egy elképesztően szép gólt, majd egy perccel később Wout Weghorst is megérkezett a meccsbe, ismét a hazaiak vezettek.

Ez volt az első félidő, és a második játékrész is tartogatott még szép dolgokat.

Először is egy egyenlítést, Brooks ugyanabba a kapuba talált be, mint ahová az első félidőben, csakhogy azóta történt egy térfélcsere, 3-3 lett így az állás.

A 76. percben megint Wout Weghorst szerzett gólt, és négy perccel később a vendégek egyik gólszerzője, Möhwald a kiállítás sorsára jutott, így nagyot csökkentek a vendégek esélyei egy újabb egyenlítésre. Ez nem is következett be, sőt, kaptak még egy gólt, Bialek a hosszabbításban pontot tett a három pont kérdésére.

Az egyik legjobb meccs ez volt az elmúlt fordulóban…

Összefoglalás

Remekül kapta el a rajtot a Wolfsburg, még annak ellenére is, hogy ennyi iksz áll a nevük mellett. Nem kaptak még ki, ez mindent elárul róluk. Igaz, a Werder majdnem megtréfálta őket, ott Weghorstra meg a kiállításra is nagy szükség volt. A lényeg azonban az újabb győzelem. Amiből most már négy van nekik. Nem mellesleg, az egyik legjobban működő védelem is náluk van, a Leipzig után ők kapták a második legkevesebb gólt.

A Köln meg az egyik legtöbbet…

Amikor ez a két csapat egymás ellen lép pályára, nem ritka, hogy potyognak a gólok. Legutbbi bajnokijukat a Köln nyerte 3-1-re, sőt, az elmúlt három kölni meccset egyaránt a hazaiak nyerték. Bizonyára kicsit visszaszerezték az önbizalmukat, de kérdés, hogy ennyi elég-e a Wolfsburg ellen?

Szerintem nem.

Szerintem ezt a meccset behúzzák a vendégek, de most mégsem a kimenetelre tippelek, hanem a gólok számára. Lehet, hogy a Köln korábban jól védekezett, de ez erre a szezonra nem igaz. Az viszont igaz, hogy a Wolfsburg remekül támad. 2,5 gólnál többet remélek, és emellett legalább egy Weghorst gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső