Koszovó – Spanyolország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 07.
Koszovó
Teljesítmény:
D N N V N
  • Fadil Vokrri Stadium
  • Szeptember 08. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Spanyolország
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Spanyolország saját magának teszi nehézzé ezt a selejtező sorozatot. Oké, jelenleg kár károgni, mert az élen állnak, de nézzünk egy kicsit jobban rá arra a táblázatra. A vörös fúria mögött egy pont lemaradással ott van Svédország, akik 2, azaz KETTŐ mérkőzéssel játszottak kevesebbet. Minden bizonnyal ebből előzés lesz, legkésőbb októberben, rendkívül fontos Luis Enrique legénységének számára, hogy több botlásuk ne legyen.

A történelem során eddig egyszer játszottak Koszovó együttesével, és emlékeim szerint nem volt az annyira sima meccs, még ha a végeredmény alapján annak is tűnhet. Ráadásul most idegenben kell megmérkőzniük velük.

Koszovó márciusban két vereséggel kezdett, a szeptemberi meccsek alkalmával viszont eddig négy pontot gyűjtöttek. Megverték Grúziát, illetve ikszeltek Görögország ellen. Egyik sem egy papírforma eredmény, maradjunk annyiban.

Az Európa-bajnokságon elődöntős Spanyolország holnap este nagy bajba sodorhatja magát, ha nem tud nyerni. De egyáltalán létezhet-e bármilyen más kimenetel, mint a spanyol győzelem? Egyelőre szerintünk nem, de láttunk már karón varjút…

A Koszovó – Spanyolország mérkőzéssel folytatjuk.

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Koszovó – Görögország: 1-1

G.: Muriqi ill. Douvikas

Koszovó a Grúzia elleni 1-0-s győzelem után hazai pályán fogadta Görögország együttesét, és bár sok esélyt nem adtak sem a győzelmükre, sem pedig egy döntetlenre, Muriqiék kiharcolták az egy pontot, amivel történelmet írtak.

A kezdők:

Koszovó:

Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Halimi, Dresevic, Berisha – Kastrati, Muriqi, Rashica

Görögország:

Vlachodimos – Androutsos, Mavropanos, Tzavellas, Tsimikas – Bakasetas, Bouchalakis, Siopis – Douvikas, Pavlidis, Giannoulis

A koszovói kezdőben számtalan olyan játékos nevével találkozhattunk, akik topbajnokságokban játszanak. Például Rrahmani, aki a Napoliban, Berisha, aki a Reimsben, Muriqi, aki a Lazioban vagy Rashica, aki nyáron csatlakozott a Norwich Cityhez.

Az Újpest játékosa, Lirim Kastrati viszont csak a kispadon foglalt helyet, és ott is maradt a lefújásig.

A meccs első félideje sok izgalmat nem hozott, tekintve, hogy a csapatok el sem találták a kaput 45 percig. Akkor viszont a vendégek kétszer is. Történt, hogy egy felívelt szabadrúgást Muric, a koszovói kapus nem fogott, hanem a mezőnybe bokszolt, ami nagy hiba volt, Bouchalakis ugyanis átvette és kapura lőhetett. A kapu üresen tátongott, Muric 15 méterre állt a kapujától, ám a görög középpályás mégis inkább laposan lőtt – bár valószínűleg nem így akarta. A megkaparintott labdát Muric gondolkodás nélkül előrevágta, ahol a görögök ismét begyűjtötték, és Bakasetas egy remek ütempasszal hozta gólhelyzetbe társát, Anastasios Douvikast, aki higgadtan lőtte ki a rövid alsót.

Innentől kezdve viszont Koszovóé volt a meccs, a görögök behúzták a kéziféket a második félidőre. Vagy Koszovó nem hagyta őket játszani, ilyen szempontból mindegy, a lényeg ugyanis az, hogy a hazaiak hatalmas nyomás alá helyezték vendégeiket, és ennek eredménye is lett: A 92. percben jártunk, egy utolsó próbálkozást tettek a kékmezesek az egyenlítő gól megszerzésére. A csereként beállt Bytyqi beívelése nem tűnt jónak, ám a hosszún érkező Hadergjonaj még az alapvonalról valahogy középre fejelt, ahol érkezett Vedat Muriqi, és a két görög védő mellett közelről befejelte a koszovóiak gólját.

Ez pedig azt jelentette, hogy a kiscsapat – amit például a spanyolok nem is ismernek el független országként – megszerezte első hazai pontját világbajnoki selejtezőn.

Előző meccs eredménye
2021.03.31.VB-selejtező 2022
spanyolország
3:1
koszovó
VB-selejtező 2022
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spanyolország – Grúzia: 4-0

G.: Gaya, Soler, Ferrán Torres, Sarabia

Luis Enrique több helyen is változtatott a svéd kezdőhöz képest: Kikerült Jordi Alba, Busquets, Koke, Morata és Gerard Moreno is, a helyükre José Gayát, Marcos Llorrentét, Rodrit, Abel Ruizt és Pablo Sarabiát nevezte a mester.

A kezdők:

Spanyolország:

Unai Simon – Azpilicueta, Garcia, Laporte, Gaya – Soler, Rodri, Llorrente – Sarabia, Abel Ruiz, Ferrán Torres

Grúzia:

Loria – Chabradze, Kashia, Giorbelidze, Azarov – Aburjania, Kankava – Zaria, Lochoshvili, Mamuchashvili – Davitashvili

Az Albát váltó Valencia játékos, José Gaya góljával szereztek vezetést a spanyolok. Egy szögletet középre fejeltek ki a vendégek, pont középre, ahol az érkező balbekk kapásból lőtt. Amúgy sem lett volna rossz lövés, de az utolsó ember, Kashia beletette a lábát, így védhetetlenné vált, 1-0.

Debütáló mérkőzésén gólt szerzett Carlos Soler, gondolta, akkor folytatja ezt a remek hagyományt. A 25. percben Marcos Llorrente szaladt el a jobboldalon, lapos beadása a menteni igyekvő védő lába alatt elcsúszott, így lett tökéletes az érkező Solernek, aki a léc alá bombázott.

A 33. percben Gaya ismét a hálóba lőtt, de ezt les címén nem adták meg, viszont Ferrán Torres találatát a 41.-ben igen. A Manchester City támadójának gyengécske lövése Loria keze mellett elcsusszant. Nagy hiba volt…

A negyedik – egyben utolsó – gólra pedig a 63. percben került sor. Egy vendég szögletet fejeltek ki a védők, majd kiugratták Pablo Sarabiát, aki érezte, hogy beéri védője, emiatt a mellette érkező Gayához passzolt. Ő egy-két csel után újra a Sporting kölcsönjátékosát hozta játékba, akiről a védők teljesen megfeledkeztek, 4-0.

A spanyol közönség tombolt, de sokan nem tudták még elfelejteni a Svédország elleni vereséget.

Összefoglalás

Mivel a spanyolok már öt mérkőzésen túl vannak, Svédország meg csak háromszor játszott, így komolyan gondoltuk, hogy a vörös fúria számára több hibázási lehetőség nincs már.

Az jó hír Luis Enrique számára, hogy Carlos Soler személyében talált egy megbízható játékost, aki a középpályán és a kapu előtt is jó teljesítményt nyújtott, viszont befejező csatár tekintetében továbbra is gondban van.

Lehet, hogy ez Koszovó ellen nem fog látszani, de később, erősebb csapatok ellen igen.

A remekül teljesítő José Gaya kikerült a keretből sérülés miatt, a helyére a Tottenham védőjét, Sergio Reguilónt hívták be, de minden bizonnyal Jordi Alba kerül a kezdőbe.

Aymeric Laporte szereplését tekintve is vannak kétségek, mivel a grúzok ellen a félidőben lecserélték. Raúl Albiol lehet a helyettese.

Csoda lenne, ha Soler és Sarabia nem ragadna a kezdőben, viszont abban is biztosak vagyunk, hogy Koke és Busquets visszatér.

A hazaiaknál Elbasan Rashani sérült, míg Besar Halimi, valamint a Legiás Lirim Kastrati eltiltottak. Bersant Celina és Visar Bekaj szintén nem szerepelhetnek.

Tippünk most egyszerű lesz, mint az ásónyél: Bár a spanyol csapat képes bakizni hátul, jó pár értelmetlen gólt láttunk a hátsó alakzatuktól, nem gondolnánk, hogy Koszovó legjobbjai betalálhatnak ellenük. Az odds kifejezetten jó, jelenleg 1.50 körül mozog.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső