Lazio – AS Roma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 13.
Lazio
Teljesítmény:
N N D V N
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Január 15. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
AS Roma
Teljesítmény:
D N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jaj, micsoda jó kis mérkőzéssel nyitjuk a szerdai napot! Ez nem más, mint az olasz fővárosi rangadó, a Lazio – AS Roma, ami mindig nagy népszerűségnek örvend, még akkor is, ha teszem fel, az egyik – vagy mindkét – csapat gyengén muzsikál. De most nincs erről szó, az AS Roma épp a dobogó harmadik helyét foglalja el, jó formában vannak és legutóbb az Inter ellen játszottak egy nagyon fordulatos döntetlent, míg a Lazio magához képest valóban gyengébb, a tavalyi szárnyalás után ez az idény nem úgy megy egyelőre Simone Inzaghi fiainak.

Ők az elmúlt meccsükön idegenben verték a Parma együttesét, ami azért nem akkora szó, meg sem közelíti a csapat azt a szintet, amit tavaly. Nem is csoda, hogy Fabio Liveranit a klub az Atalanta elleni 3-0-s vereség után menesztette, és visszahívta a korábbi sikerkovácsot, Roberto D’Aversát. Ez a cikk azonban most nem a Parmáról szól, az eredményt meg úgyis látni fogjátok, szóval maradjunk a mi meccsünknél!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Parma – Lazio

Szóval, Roberto D’Aversa visszatért, hogy újra csodát tegyen, mint mikor a harmadosztályból indulva a Serie A-ban kötöttek ki. Ez az este azonban nem úgy alakult, hogy azt a Parma szurkolói szerették volna, Ciro Immobile és csapattársai két góllal jobbnak bizonyultak.

Először viszont a hazaiak kerültek helyzetbe, egy baloldali beadás után Andreas Cornelius fejesét hatalmas bravúrral védte Pepe Reina. A túloldalon is volt egy nagy védés, Caicedo került helyzetbe, pedig ketten húzták-vonták, az ecuadori még estében lőni tudott, de Reinához hasonlóan Sepét sem lehetett könnyen átverni.

Az első félidőben még egy Caicedo fejet jegyezhettünk fel, itt viszont nem volt szükség Sepe szolgálataira, a csatár kevéssel a jobb kapufa mellé bólintott.

A második játékrészben egyre jobban felőrölte a római csapat ellenfelét, helyzetek sokaságát dolgozták ki, miközben a Parma semmit nem mutatott. Még úgy sem, hogy Gervinho újra a pályán volt…

Előbb Ciro Immobile tolta el a kapus mellett a labdát hosszan, így nem született az akcióból gól, majd Acerbi öt méterre a kaputól, akrobatikus mozdulattal lőtt, kevéssel mellé.

Végül aztán egy jobboldali akció után megszületett a vendégek gólja, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy megérdemelt volt: Az 55. percben Lazzarri szaladt el a jobbszélen, laposan középre passzolt, ahol az érkező Luis Alberto okosan, a bal alsóba gurított.

A brazil később duplázhatott volna, ám Immobile labdáját mellé csavarta. Végül azért csak összejött a Lazio számára egy újabb gól, ezt Felipe Caicedo szerezte, de ki kell emelni Szergej Milinkovics-Szavics játékát is, aki előbb Immobiléval kényszerítőzött, majd Sepe fölött átpörgette a labdát Caicedonak, neki meg csak az üres kapuba kellett lőnie.

Ez most biztató játék volt, de ne feledjük: A Parma atomjaira hullott, D’Aversának újból nagyot kell mennie, ha bent akarja tartani a csapatát az első osztályban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.26.Serie A
roma
1:1
lazio
Serie A
2019.09.01.Serie A
lazio
1:1
roma
Serie A
2019.03.02.Serie A
lazio
3:0
roma
Serie A
2018.09.29.Serie A
roma
3:1
lazio
Serie A
2018.04.15.Serie A
lazio
0:0
roma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma – Inter

Zsinórban öt döntetlennél jártak a felek, ami az egymás elleni meccseiket illeti. A tippünkben én is említettem, hogy ezt a lehetőséget sem szabad elvetni, végül egy biztonságosabb – ám kevesebb profittal járó – fogadás mellett döntöttem: Mindkét fél szerez gólt.

Ez pedig már a második félidő legelején teljesült, innentől kezdve pedig nyugodtan szemlélhettem a találkozót. Később aztán picit mérges voltam magamra, amiért egy kisebb összeggel nem próbálkoztam meg a döntetlennel is, de nem szabad mohónak lenni.

Az Inter kezdett jobban, az újra kezdőbe kerülő Romelu Lukaku közeli fejesénél csak Pau Lopez állhatta útját a gólnak. Meg is tette a spanyol hálóőr, hihetetlen bravúrt bemutatva tolta szögletre a belga fejesét.

A Roma első helyzetéből viszont gólt szerzett, Dzeko – Mkhitaryan – Lorenzo Pellegrini volt a labda útja, utóbbi szánta rá magát egy lövésre, és milyen jól tette, a játékszer a jobb alsóban kötött ki. Egyébként a lövés megpattant Bastoni lábán, enélkül Handanovic simán védett volna.

A szünet utáni pillanatokat nagyon megnyomták a vendégek, előbb Lukaku fejelt mellé, majd Lautaro Martinez közeli próbálkozását védte ismét eszméletlen bravúrral Pau Lopez, de Milan Skriniar 56. perces fejesénél már ő sem tudott mit tenni. Nyolc perccel később Achraf Hakimi góljával pedig már az Inter vezetett: Brozovic tette ki a jobbszélre a labdát, a marokkói átvette, tolt rajta egyet, majd nagyon pontosan kipókhálózta a jobb felsőt. Még a felsőléc is a szélső segítségére volt.

A hajrára a Roma átvette az irányítást, és végül a 86. percben sikerült is egyenlítenie, Gonzalo Villar Del Fraile beadására Gianluca Mancini emelkedett, és a hosszúba csúsztatott.

Ezzel ismét kialakult az az eredmény, ami tavaly júliusban.

Összefoglalás

Kezdjük azzal, hogy zárt kapuk mögött játszanak a csapatok, igazából most nincs hazai, vagy idegenbeli gárda, mindketten otthon érezhetik magukat, mindkettejüknek a Stadio Olimpico az otthona. Nézhetünk hazai, ill. idegenbeli statisztikát, de esetünkben ezt most feleslegesnek érzem.

A római derbiken két éve nem tudtak „győztest hirdetni”, legutóbbi két meccsük 1-1-es döntetlennel végződött. 2016-ban sikerült egyébként az a Romának, hogy a Lazio pályaválasztásakor is nyerni tudtak, akkor 0-2 lett a végeredmény.

A nagycsapatok ellen a Lazio ebben a szezonban nem teljesített rosszul, habár egyiküket sem tudta megverni. Kikapott a Milantól, ikszelt az Interrel és a Juventusszal is.

Sérültek vannak mindkét oldalon, Strakosha és Correa a legnagyobb hiányzó a Lazionál, Pedro pedig az AS Románál. Mindkettejüket tudják pótolni, szóval annyira a szurkolóknak nem kell megijedni.

Egy fővárosi derbi mindig különleges, ez most sem lesz másként. De most erősebbnek érzem a Romát. Jó lehet az is, hogy mindkét csapat szerez gólt, de azt gondolom, hogy a farkasok most nyerni tudnak legnagyobb riválisuk ellen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső