Lazio – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 04.
Lazio
Teljesítmény:
D V N D V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Január 06. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
D N D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A francia meccsek után – ahogy ígértem – irány az olasz első osztályú bajnokság, még három meccs érkezik innen, a Serie A-ban szerdán teljes fordulót bonyolítanak le. Ahogy tették azt tegnap is, és születtek nagyon érdekes eredmények. Egy biztosan, de arról majd egy másik cikkben esik szó. Mi most a Lazio – Fiorentina mérkőzést vizsgáljuk meg, két nagymúltú csapat találkozóját, ahol az egyikük tavaly még a bajnoki címre hajtott, a másik pedig évek óta a középmezőny nihiljében tengődik.

Simone Inzaghit már sokszor dicsértem, amiért – elnézést a szóhasználatért – leselejtezett játékosokból alkotott ütőképes csapatot, olyan játékosokból, akik máshol megbuktak, nem kellettek és a süllyesztőbe kerülhettek volna. Inzaghi azonban potenciált látott bennük és neki lett igaza. Más kérdés, hogy ez idén nem látszik, a Lazio is a középmezőnyben tanyázik.

A Fiorentina meg… A 15. helyen állnak most, ez sokat elárul a szezonjukról.

Essünk neki a meccsnek gyorsan!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Genoa – Lazio

Idén sincs jó szezonja a Genoának, most épp kiesőhelyen tanyáznak, így elvárható volt a Laziotól, hogy elhozza a három pontot. Hiába alakítottak ki azonban számtalan helyzetet, hiába szerezték meg ők a vezetést, a végén mégis szomorúan bandukoltak le a pályáról, mert a hazaiak egyenlíteni tudtak, így csak egy pontot sikerült szerezni. Ez pedig csalódás.

Jól indult pedig, Milinkovics-Szavics hátára ugrott rá Zapata a tizenhatos vonalán, és itt a kulcsszó: A vonalán. Először a játékvezető szabadrúgást ítélt, aztán a VAR segítségével ezt büntetőre módosította, hiszen a vonal már a tizenhatos részét képezi. Ciro Immobile nemrég büntetőt hibázott, de senki nem kérdőjelezhette meg, hogy újfent ő végzi majd el, és így is lett. Perin jobbra vetődött, Immobile pedig balra rúgta a tizit.

Az első félidőben még két gólszerzési lehetőség adódott a rómaiak előtt, Radu távoli csavarását kiszedte Perin, Immobile bombája meg centikkel ment mellé.

A fordulás után Luis Alberto szerezhette volna meg a második Lazio gólt, de ő is rosszul célzott, aztán az 58. percben jött a feketeleves, szinte a semmiből Destro révén egyenlített a Genoa.

Sőt, az utolsó helyzet is a hazaiaké volt, a gólpasszt adó üzbég, Somurodov egy nagyszerű csel után lőhetett, épp a jobb kapufa mellé.

Nem sikerült a tengernyi helyzet ellenére győzni, a Lazio most csak a 9. helyen van.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.27.Serie A
lazio
2:1
fiorentina
Serie A
2019.10.27.Serie A
fiorentina
1:2
lazio
Serie A
2019.03.10.Serie A
fiorentina
1:1
lazio
Serie A
2018.10.07.Serie A
lazio
1:0
fiorentina
Serie A
2018.04.18.Serie A
fiorentina
3:4
lazio
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Bologna

Nem vagyok könnyű helyzetben, a két csapat 0-0-s döntetlent játszott tegnap délután, egy gólnélküli meccsről pedig sokszor nem hálás feladat összefoglalót írni. Azért megpróbálkozom vele…

Franck Ribery kapufája az első, amit meg lehet említeni, a veterán szélső balról húzott befelé, majd kisodródott szögből középre adott, De Silvestri testén megpattant a labda, onnan meg a kapufára. Az esetből persze nem született gól, mert akkor nem 0-0-ra végződött volna a mérkőzés.

Egy kisszöglet után Orsolini bombázott épp kapu mellé, aztán egy nagy Pezzella hiba után Palacio lódulhatott meg a kapu felé, de Dragowski útját állta. Az első félidő utolsó kiemelendő jelenete Barrow és Dragowski csatája volt, előbbi lőtt, utóbbi hárított.

A szünet után csak Fiorentina helyzetek voltak, Borja Valero járt legközelebb a gólhoz, de az ő lövése sem talált kaput, majd így járt kétszer is Castrovilli. A végeredmény tehát 0-0, az első félidő kiegyenlített játékot hozott, több nagyobb helyzettel, míg a másodikban távoli lövésekkel operált a Fiorentina, a Bologna pedig komolyabb lehetőségig nem jutott el.

Összefoglalás

Hazai pályán nem túl meggyőző a Lazio, bár utolsó Stadio Olimpicoban lejátszott meccsükön rangadót nyertek, a Napolit verték 2-0-ra, de ezt leszámítva is csak egy győzelmük van két döntetlen és három vereség mellett. Tavaly épp a hazai pálya hozta a pontok többségét, ennek köszönhetően végeztek a negyedik helyen, ebben a szezonban már most több vereséget számlálnak, mint az egész tavalyi szezonban.

Az új igazolások közül Muriqi nagyon nem vált be eddig, a legutóbbi bajnokin is bő tíz percet kapott, a sérülések is hátráltatták, egyelőre nem megy a beilleszkedés, mintha nagy lenne a kabát a koszovóinak. Nem lennék meglepve, ha – a télen nem is, de – a nyáron távozna.

Correa sérülése sem jött jól, az argentin remek formában volt eddig, de persze ott van Ciro Immobile, akire lehet számítani.

A rangadókon rendre jól szerepel a Lazio, de ez most azért nem nevezhető annak, maximum a két csapat múltja miatt.

A Fiorentina a Serie A idei döntetlenkirálya, idegenben pocsék a mérlegük, négyszer is vereséggel távoztak, egyszer tudtak nyerni, maradék két meccsük végződött döntetlennel.

Látszik egyébként a gólok számában, hogy Federico Chiesa távozott, a szélsők és csatárok egyelőre nem tudják ugyanazt a szintet hozni, a nemrég igazolt José Maria Callejon meg talán tudna színt vinni a játékba 33 éves kora ellenére, de őt meg nem igazán játszatják, utolsó két meccsét egyaránt a kispadon ülte végig.

Korábbi meccseikből kiindulva elvárható a Lazio győzelem, mindenesetre nagy csatára számítok, kevés góllal. Ha csak a játékerőt és a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, akkor egy egy maximum kétgólos Lazio siker várható a meccsen, én pedig ezúttal hiszek a statisztikának.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső