Lazio – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 26.
Lazio
Teljesítmény:
V D N V N
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Október 27. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
N V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Napoli és az AC Milan után – akik jelentősen elhúztak a bajnokság egyharmadánál – elég sűrű a mezőny, a nyolcadik helyen álló Lazio egy győzelemmel akár a negyedik helyre felkapaszkodhat, míg az előttük egy hellyel álló Fiorentina a dobogó legalsó fokára is felléphet.

A violák alaposan bekezdtek ebben a szezonban, de egyelőre úgy néz ki, a döntetlent messziről elkerülik. Vagy nyernek, vagy kikapnak. Öt győzelmük van és négy vereségük, míg a mögöttük levő fővárosiak 4-2-3-as mérleget tudnak felmutatni.

A meglepetéseket idén a Sarri csapat szállítja. Képesek a címvédő Intert 3-1-re megverni, hogy aztán rá egy hétre 4-1-re kapjanak ki a Veronától. Hektikus teljesítmény, annyi szent.

Ennek a botlásnak köszönhetően tudott előzni az Italiano legénység, akik 3-0-ra, nagyon könnyen verték a Cagliarit. Kellett ez a siker, hiszen Vlahovicék az ezt megelőző körben váratlan helyen botlottak, a Venezia verte 1-0-ra őket.

Jellemzően szoros mérkőzéseket játszanak egymás ellen a felek, általában egy gól a különbség köztük. Egy izgalmas, fordulatoktól sem mentes mérkőzést el tudnánk fogadni. Melynek végén persze nyerünk is.

A mai utolsó Serie A-s mérkőzésünk, a Lazio – Fiorentina következik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Verona – Lazio: 4-1

G.: Simeone (4) ill. Immobile

Fantasztikus meccset tudhat maga mögött Giovanni Simeone, aki egymaga verte meg a Lazio együttesét mesternégyest szerezve. Az Atletico Madrid edzőjének fia remekül indított Olaszországban, ezt követte egy kis visszaesés, ez a négyes segíthet abban, hogy állandósítsa jó teljesítményét az argentin.

A kezdők:

Verona:

Montipo – Dawidowicz, Günter, Casale – Faraoni, Ilic, Veloso, Lazovic – Barak, Caprari – Simeone

Lazio:

Reina – Marusic, Patric, Radu, Hysaj – Milinkovic-Savic, L. Leiva, Akpa Akpro – Anderson, Immobile, Pedro

Bal lábbal kelhettek ki az ágyból a római játékosok, már a kezdő sípszó után látszott, hogy piszok nehéz 90 perc vár rájuk. A Verona már a mérkőzés elejétől kezdve irányított, vezették a formás támadásokat. Az első helyzet – Antonin Barak révén – még kimaradt, de aztán beindult Giovanni Simeone. A támadó a 30. percben kapott Capraritól egy fantasztikus labdát, amelyet okosan pörgetett el Pepe Reina mellett, ezzel 1-0-ra vezettek a hazaiak.

Hat perccel később újra Simeone csapott le, bődületes nagy gólt ragasztott a kapu bal oldalába, a távolság körülbelül 16-17 méter volt, Reina mozdulni sem tudott a bombára.

Közvetlenül a második félidő elején visszajöttek a remények, egy perccel az indulás után Ciro Immobile szépített. A gólban vastagon benne volt Montipo, aki – ezt nem lehet szépíteni – szimplán bevédte a nem túl combos lövést.

De erre is volt válasza a Veronának: A 62. percben a remekül játszó Gianluca Caprari ismét forintos labdát adott Simeonénak, aki ezzel már mesterhármasnál járt.

Próbált zárkózni a Lazio, Sergej Milinkovic-Savic majdnem be is talált, ám fejesét a felsőléc blokkolta. Két perccel később újra egy korner okozott bonyodalmat, ezúttal Patric fejelhetett, Montipo szép vetődéssel tolta ki a labdát.

Telt-múlt az idő, és a Lazionak nem sikerült bevenni a kaput, visszavonhatatlanul közeledett a következő bajnoki vereségük. Erre még rátett egy lapáttal Giovanni Simeone, a hosszabbításban használta ki, hogy az ellenfél kitámad, Davide Faraoni mesterien tekert az argentin fejére, Pepe Reina pedig ismét kiszolgáltatott helyzetben volt.

Nehéz mit mondani erre a mérkőzésre, Simeone fantasztikus volt, de tegyük hozzá: Hagyták a védők is, hogy fantasztikus lehessen…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.08.Serie A
fiorentina
2:0
lazio
Serie A
2021.01.06.Serie A
lazio
2:1
fiorentina
Serie A
2020.06.27.Serie A
lazio
2:1
fiorentina
Serie A
2019.10.27.Serie A
fiorentina
1:2
lazio
Serie A
2019.03.10.Serie A
fiorentina
1:1
lazio
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Cagliari: 3-0

G.: Biraghi, González, Vlahovic

A Cagliari helyzete elég reménytelennek tűnik. Tavaly is játszottak a tűzzel, edzőt is cseréltek, de Walter Mazzarri sem tud csodát tenni. Jelenleg az utolsó előtti helyen állnak, csak a Salernitanát előzik meg. Ha így megy tovább, őszre már el fog dőlni a sorsuk, mi nem igazán látjuk, hogy a csapat idén megúszhatja a kiesést.

A kezdők:

Fiorentina:

Terracciano – Venuti, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Bonaventura, Torreira, Maleh – Saponara, Vlahovic, González

Cagliari:

Cragno – Zappa, Ceppitelli, Carboni, Caceres – Nandez, Marin, Deiola, Lykogiannis – Baldé, Joao Pedro

A találkozó igazából már az első félidőben eldőlt, a szünetre úgy vonultak a lila mezben játszó hazai játékosok, hogy kétgólos előny tudatában voltak. A Cagliari veszélyeztetett először, már, ha Nandez lövését lehet veszélyeztetésnek hívni. A szélső távolról lőtt kapura, középre is ment, erő sem volt benne túl sok, így Terracciano simán fogta.

A másik oldalon, a 21. percben viszont zörrent a háló, Cristian Biraghi, a Fiorentina csapatkapitánya talált a hálóba tizenegyesből, mivel Keita Baldé kezezett előtte.

A 38. percben egy gyönyörű jelenetnek voltak szemtanúi a szurkolók, Riccardo Saponara kapott labdát a tizenhatos bal csücskénél, tolt egyet a lasztin, majd kapura csavart. A játékszer a bal felső felé tartott, Cragno kapus nem is vetődött, ám a kapufa megmentette őt a góltól. Saponara is tudta, hogy nagyon közel járt a gólhoz, a lövés után térdre rogyva fogta a fejét. Megértem…

De a második hazai találatra nem kellett sokat várni, Nicolás Iván Gonzélez passzolt közelről a hálóba. És dicsérjük meg ismét Riccardo Saponarát, aki 100 százalékos ziccerben is inkább a 120 százalékot választotta. Le a kalappal az önzetlensége előtt!

A harmadik gól is megér egy misét, ezt Dusan Vlahovic szerezte a mérkőzés 49. percében. Ebből a találatból is látszott, hogy a szerb mennyire komplex játékos. Életveszélyes a tizenhatoson belül, jól fejel, magas, erőszakos… És hát a szabadrúgásoknál sem kutya… Ezúttal ballal csavart 23 méterről tökéletesen a bal felsőbe.

A harmadik gól után végképp megtört a Cagliari és a Fiorentina is visszavett. Még egy jó Vlahovic szabadrúgást láthattak a nézők, pár cserét, egy kis mezőnyjátékot meg egy fekete ruhás fickót, aki három nagyot sípolt. Két vereség után újra győzni tudtak a firenzeiek.

Összefoglalás

Egyes egyedül Mattia Zaccagnira nem számíthat Maurizio Sarri mester, a védelem is kiegészült, így az eddig nem rosszul teljesítő Patric újra a kispadon találhatja magát. Visszatér eltiltása után Francesco Acerbi, valamint Felipe is ott lesz, a széleken pedig Hysaj és Marusic játéka a legvalószínűbb.

A középpályán Basic és Milinkovic-Savic fix kezdő, a harmadik személy Cataldi vagy Lucas Leiva lehet. A támadó hármasuk pedig a szezon kezdete óta változatlan: Pedro – Immobile – F. Anderson.

A másik oldalon nem lesz pályán a kezdő kapus, a lengyel Bartlomiej Dragowski, mellette Erick Pulgar hiányzik majd sérülés miatt. Saponara a legutóbb mutatott játéka után egyértelmű, hogy a kezdőben marad, az egész csapatban maximum egy változtatásra gondolunk, Duncan játszhat Maler helyett.

Az utóbbi évek meccsei mindig a hazai csapatnak kedveztek, a Fiorentina tavaly 2-0-ra verte a Laziot, azt megelőzően a rómaiak kétszer diadalmaskodtak 2-1-re a Stadio Olimpicoban.

A firenzei támadók elképesztően veszélyesek, legyen szó Vlahovicról vagy Gonzálezről, középen Bonaventura és Saponara is okozhat galibát. A Fiorentina végre a felsőházban van, ez pedig főként ezeknek a játékosoknak köszönhető. És ezek a játékosok a Lazio ellen is oda fogják tenni magukat. Hogy nyerni tudnak-e? A Lazio idei teljesítményét látva ez nincs kizárva, viszont reményeink szerint legalább egy gólra jók lesznek, ahogy a hazaiak is. Így a tippünk az, hogy mindkét csapat gólt szerez majd a mérkőzésen, ahogy azt a legutóbbi öt meccsükből négyen meg is tették.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső