Lazio – Genoa: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 30.
Lazio
Teljesítmény:
N V N N N
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Május 02. 12:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Genoa
Teljesítmény:
N D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai nap egy kissé rövidke lesz, de igyekszem holnap pótolni a hiányosságokat. Terveim szerint négy mérkőzés kerül fel ma a blogra, és további négy a holnapi napon. De aztán majd… Tudjátok, ember tervez, Isten végez.

Kezdjük a mai csokrot egy olasz bajnokival. A Lazio – Genoa találkozót választottam ki, egy könnyed kis kezdés, afféle bemelegítés gyanánt. Milinkovic-Savicék két nagy rangadón vannak túl, felemás eredménnyel. A Napoli nagyon megverte őket (5-2 lett a vége), míg az AC Milant ők verték meg nagyon (az meg 3-0-val ért véget).

Továbbra is harcban vannak a dobogóért, van egy elmaradt meccsük, amit majd a Torino ellen pótolnak, és ha az megvan, akkor már csak két pontra lesz a Juventus – Napoli – AC Milan trió. Csakhogy még egy kis izgalmat csempésszenek az amúgy is kiélezett élbolyba. Úgysincs elég…

A Genoa közben a középmezőny közepén helyezkedik el, minden valószínűség szerint nem lesznek már kiesési gondjaik, de azért nem fogják teljes mértékben elengedni a meccset.

Na, álljunk is neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lazio – AC Milan

Várható volt, sokan mondták is, hogy nem olyan hosszú a piros-feketék kispadja, hogy az egész szezont bírják. Először az Inter előzött, most meg már az Atalanta is. A Juventus és a Napoli pedig ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint Pioliék. Az egész szezont a dobogón töltő Milan már csak az ötödik. És még akár a Lazio is megtréfálhatja őket.

Hiszen nyertek legutóbb, méghozzá elég meggyőző teljesítménnyel.

Villámrajtot vettek a fővárosiak, Hakan Calhanoglu jó lövéssel indult a meccs, de abból nem lett gól. Szemben Joaquin Correa gurításával… Mesteri összjáték végén az argentinnak még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy finoman elhúzza a labdát Donnarumma mellett, onnantól meg már csak a hálóba kellett pöcizni.

Maradtak támadásban a hazaiak, és Ciro Immobile közel állt a második gólhoz, de Gigio Donnarummát ezúttal nem lehetett kijátszani.

Nem mondom, egyenlítési esély akadt megint a piros-feketék előtt, Hakan Calhanoglu viszont túl sokat várt, beérték a védők, és így már a nagy lehetőség odalett, Pepe Reina védte a török középpályás lövését.

A félidő utolsó jelenete egy lesgól volt, Manuel Lazzarit ugratták ki, a kapuba is tudott lőni, de már az indításnál látszott, hogy ezt nem fogják megadni.

A szünet után a Milan megint az öltözőben maradt. Most nem 2, hanem 6 perccel a kezdés után kaptak gólt, és ismét Correa mattolta őket. A mesterhármas nem jött össze a csatárnak, de egy harmadik Lazio gól még benne volt a meccsben. Ezt a gólkirály-jelölt, Ciro Immobile szerezte a találkozó hajrájában, pár perccel a rendes játékidő vége előtt.

Könnyen lehet, hogy Pioliék le fognak maradni a Bajnokok Ligájáról… Úgy, hogy a bajnokság egészét a legjobb háromban töltötték…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.03.Serie A
genoa
1:1
lazio
Serie A
2020.02.23.Serie A
genoa
2:3
lazio
Serie A
2019.09.29.Serie A
lazio
4:0
genoa
Serie A
2019.02.17.Serie A
genoa
2:1
lazio
Serie A
2018.09.23.Serie A
lazio
4:1
genoa
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Genoa – Spezia

Sosem értettem, hogy a Genoa hogy küzdhet folyamatosan a kiesés ellen, amikor ilyen erős keretük van? Lehet, hogy ez csak számomra meglepő, és most érdekesen olvassátok a képernyőt, de… Tele vannak jobbnál jobb játékosokkal, és mégis szinte minden évük mostanában erről szól.

Talán most nem fog, a 36 pontjuk ad egy kis biztonságot, de teljesen hátra még nem dőlhetnek. Viszont sokat segített nekik, hogy a Spezia együttesét legyűrték. Két csereember hozta meg a sikert, mert a Mattia Destro – Goran Pandev kettős nem tudta kicselezni az újonc védelmét és kapusát.

Pedig próbálkoztak tisztességgel, Destro, Zappacosta és Goran Pandev is, sőt utóbbi gólt is szerzett, csak az előtte történt szabálytalanság miatt megvonták az észak-macedón találatát.

Akit aztán a második félidőben le is cseréltek, és Gianluca Scamacca lépett a pályára. A fiatal támadónak pedig öt percre volt szüksége a vezetés megszerzéséhez. Igaz, könnyű dolga volt, talán még nekem is ment volna az, hogy négy méterről az üres kapuba passzoljak. De hát, ott kellett lenni.

A gól után egyből jött Eldor Shomurodov is, és az üzbég játékos a forduló egyik legszebb gólját szerezte a 86. percben. Egy hosszú indítást csípett meg, majd lendületből, okosan, mégis erősen felcsavarta a labdát a bal felsőbe.

A Speziának sok köze ehhez a meccshez nem volt, teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak.

Összefoglalás

Annyira azért nem lehetnek nyugodtak Pandevék, öt pontra van tőlük a Benevento, ők meg már kiesőhelyen állnak. Nagy valószínűséggel – szinte biztosan – már csak egy hely kiadó a Serie B-be vezető buszon, a Crotone már felszállt, és nem is száll le, a Parmának meg már a csomagjai fent vannak, hamarosan a játékosok is fel fognak szállni. Hogy ilyen költői legyek.

És hogy kié lesz a harmadik hely? Az még öt fordulóval a vége előtt megjósolhatatlan. Lehet a Benevento, lehet a Cagliari, de még akár a Fiorentina vagy a Genoa is. Kemény lesz…

Már idén, az év kezdésekor összefutott a két együttes, akkor nem bírtak egymással, Immobile góljára Destro felelt.

Volt idő, amikor a Genoa győzni járt a Stadio Olimpicoba, zsinórban négyszer is elverték a Laziot. Viszont az utóbbi idő inkább a fővárosiaknak kedvez, öt meccsből négyet behúztak.

A nagy öreg, Goran Pandev hiányozni fog eltiltása miatt, de látva, hogy mire képes Shomurodov és Scamacca, vagy akár Destro, annyira nem fog hiányozni. Francesco Acerbi a túloldalon szintén eltiltott, valamint Luiz Felipe, Gonzalo Escalanta és Felipe Caicedo sem léphet pályára, ők sérülés miatt.

Acerbit majd Wesley Hoedt pótolja, más változás pedig nem indokolt. Több portál is Scamaccát várja kezdőbe az észak-macedón helyett, én pedig készséggel elhiszem ezt nekik.

No, egy rövid tipp a végére: Hazai győzelmet várok. Innen már nem szabad hibázni, és ha így tesznek Simone Inzaghi legényei, akkor minimum Európa Liga résztvevők lesznek…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső