Lazio – Juventus: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 18.
Lazio
Teljesítmény:
N D D N V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • November 20. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Juventus
Teljesítmény:
N N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy csipet Serie A-val bolondítjuk meg a mai napot, a Lazio – Juventus találkozó érkezik, majd később – de még ma – a Fiorentina – AC Milan meccset is górcső alá vesszük. Viszonylag régen beszéltünk az olasz elsőosztályú bajnokságról, ami hiba, mert nagyon is izgalmasan alakul a verseny a taljánoknál. A Juventus szekere nehezen indult be, és arról sem vagyunk százszázalékosan meggyőződve, hogy az a szekér már teljes gőzzel hasít előre. Vannak kisebb-nagyobb bukkanók, ráadásul az ellenfelek sem nagyon akarnak hibázni, így a zebrák hátránya már tizennégy pont az élen álló Napolival szemben. Nem mostanság láthattunk olyat, hogy Paulo Dybaláék ennyire hátul állnak, szerencséjükre azért a dobogó közel van, egy-két rangadó megnyerése után feljebb kerülhetnek.

Ilyen lesz a Lazio elleni mérkőzés, Maurizio Sarri együttese 21 ponttal az ötödik, egy győzelemnyire a Juventus. Apropó Sarri mester. Neki biztos pikáns lesz a szombat esti összecsapás, a Lazio előtt irányította ő az öreg hölgyet is. Nem túl nagy sikerrel, legalábbis a Juve szintjén nem tartották kiemelkedőnek a teljesítményét. A bajnokságot megnyerte, de a Bajnokok Ligájából hamar, és váratlanul hullott ki. Nem is volt maradása. Itt az idő édes bosszút állni a sérelmekért?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lazio – Salernitana: 3-0

G.: Immobile, Pedro, Luis Alberto

Még csak a bajnokság harmadánál járunk, de az talán már most kijelenthető, hogy a Salernitana – és a Cagliari – csapatától a szezon végén búcsúzni fogunk. Nem Serie A-s szint egyik csapat sem, ezt pedig hétről-hétre bizonyítják. Most a fővárosban szenvedtek nagyon sima vereséget, a Lazio játszi könnyedséggel jutott túl az újoncon. Pedroék ezzel a győzelemmel az ötödik helyen állnak, az első két hely messze, de a dobogó harmadik foka elérhető távolságon belül…

A kezdők:

Lazio:

Reina – Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marusic – Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto – Anderson, Immobile, Pedro

Salernitana:

Belec – Zortea, Gyömbér, Strandberg, Ranieri – Schiavone, Di Tacchio, Obi – Ribery – Bonazzoli, Simy

A biancocelesti már az első félidőben jelezte az ellenfelének, hogy ők bizony csak és kizárólag a győzelmet tartják elfogadhatónak, már ekkor ellentmondást nem tűrően játszottak, a Salernitanának egyetlen helyzete sem volt, míg a hazaiak csak ebben a 45 percben 11-szer próbálkoztak meg kapura lövéssel.

Az első félórában is nagy volt a nyomás, de ezt az időszakot még megúszták a vendégek kapott gól nélkül. Pedig volt lehetősége Danilo Cataldinak, Luis Albertonak és Ciro Immobilénak is. A gólkirály-aspiráns volt az, aki megtörte a jeget, a 31. percben zörrent először a kiscsapat hálója. Sergej Milinkovic-Savic tört be ekkor a tizenhatoson belülre, levitte a labdát egészen az alapvonalig, középre ívelt – amibe Pedro még fejjel belekapott -, a támadó pedig szépen bólintott a kapu bal sarkába.

Megtörte a gól a vendégeket, öt perccel később újabbat kaptak. Ezt Pedro szerezte, és a találat a szlovák Gyömbér Norbert jóvoltából születhetett meg. Egy ártatlanul hátrapasszolt labdát veszített el a belső védő, Pedro volt szemfüles, majd rutinosan csavarta be a kapuba a második Lazio gólt.

Sokan gondolták, hogy ezzel el is dőlt a meccs, de a vendégek nem adták fel. A fordulás után a csereember, Milan Djuric fejelt kapufát, majd a csapatkapitány, Franck Ribery lövésénél szintén a léc segítette ki Pepe Reinát.

Ettől a két helyzettől fellelkesültek a Salernitana játékosai, így a Lazio tudott a kontrákra építeni. Egyre feljebb merészkedtek a vendégek, ezt pedig a 69. percben ki tudták használni a rómaiak. Felipe Anderson adott remek keresztlabdát Luis Albertonak, a spanyol átvette a játékszert, majd varázslatosan tekerte azt el a bal alsóba, hiába állt előtte Gyömbér, a lábait nem zárta össze a szlovák, és ez lett a veszte.

Akár 4-0 is lehetett volna, mert Ciro Immobile a végén még lőtt egy kapufát. A végeredménnyel nem lehetnek elégedetlenek a hazaiak, de akár bajba is kerülhettek volna, ha az ellenfélnek csak egy kicsit több a szerencséje.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.06.Serie A
juventus
3:1
lazio
Serie A
2020.11.08.Serie A
lazio
1:1
juventus
Serie A
2020.07.20.Serie A
juventus
2:1
lazio
Serie A
2019.12.22.Olasz Szuperkupa
juventus
1:3
lazio
Olasz Szuperkupa
2019.12.07.Serie A
lazio
3:1
juventus
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – Fiorentina: 1-0

G.: Cuadrado

Nehéz mérkőzésre számítottak a zebrák szurkolói, tippjük pedig bejött, a Fiorentina rendkívül kellemetlen ellenfélnek bizonyult. A csapat, amelyik képtelen döntetlent játszani egy utolsó perces góllal kapott ki, ezzel pedig a Juve pontszámban beérte őket.

A kezdők:

Juventus:

Perin – Danilo, de Ligt, Rugani, Alex Sandro – Chiesa, McKennie, Locatelli, Rabiot – Dybala, Morata

Fiorentina:

Terracciano – Odriozola, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Bonaventura, Torreira, Castrovilli – Callejon, Vlahovic, Saponara

Terracciano kapus tett róla, hogy már a meccs elején legyen izgalom, egy mezei kirúgást úgy végzett el, hogy eltalálta Álvaro Moratát. Szerencséjére a labda nem a kapu felé szállt, de a közönség azért felhördült, és tapssal jutalmazták a spanyol támadó akarását.

Morata egyébként nagyon akart a találkozón, percekkel később névrokonát és egykori csapattársát, Álvaro Odriozolát szerelte le erőszakosan, elhúzta a labdát Terracciano mellett is, de kisodródott, így nem lőhetett kapura. Lekészítette inkább Paulo Dybala elé, aki kilőtte a labdát az űrbe.

Ébredeztek a violák, Odriozola egy remek egyéni megmozdulás végén adott középre, ahol a labdát Riccardo Saponara bombázta fölé. Nagy helyzet volt, a támadónak nem sikerült leszorítani eléggé a lövést.

A félidő hátralévő részében inkább a violák támadtak, komolyabb helyzetük nem volt, bár lehetett volna, ha Dusan Vlahovic jobban fejel…

A fordulás után egy gyönyörű Morata lövést láthattunk, miután a spanyol megverte egy esernyőcsellel a védőjét kapásból lőtt, centikkel ment mellé a labda.

Ezt követően a Fiorentina csapata megfogyatkozott, mert Nikola Milenkovic az ellenfél térfelén állította meg szabálytalanul Federico Chiesát. Nagy butaság volt, sárga lapot ért, abból meg már volt a szerbnek egy…

Minden erejével az egy pontot őrizték a vendégek innentől kezdve, és úgy tűnt, sikerrel is fognak járni. Különösen Federico Chiesa ment nagyot a hajrában, előbb egy sistergős bomba után találta el a felsőlécet, majd Terraccianonak kellett védenie a kapáslövését.

A meccs egyetlen gólja a hosszabbításban született, Juan Cuadrado szerezte. A kolumbiai szélső a tizenhatoson belül, a jobboldalon cselezgetett, meghúzta a cselt az alapvonal felé, majd lőtt. Sokan – köztük a kapus is – azt gondolta, hogy erőből középre lövi, hátha valamelyik társ belebotlik, de Cuadrado kapura lőtt. Terracciano nyakig benne van ebben a találatban, onnan egyszerűen nem szabad ezen a szinten gólt kapni.

Necces meccs volt a Juve számára, de a nyomás végül meghozta gyümölcsét…

Összefoglalás

Gondban lesz Maurizio Sarri, amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, és három játékosa sem tudja vállalni a játékot. A legnagyobb hiányzó egyértelműen Ciro Immobile, a napokban a Twitterre feltöltött kép tanúsága szerint a támadó meglátogatta a Lazio orvosi szobáját. Mellette még kérdéses Manuel Lazzarri és Adam Marusic játéka is.

Három komoly hiányzó, három – mondhatni – stabil kezdő nélkül kell felvenni majd a versenyt a Juventus együttesével. És hogy a vendégektől ki nem játszhat? Például Federico Bernardeschi, Mattia De Sciglio, Giorgio Chiellini és Paulo Dybala. A nemrégiben születésnapját ünneplő argentin a legfrissebb sérült, tehát Massimiliano Allegri sincs a legkönnyebb helyzetben.

Az elmúlt években ez a két együttes rendre szoros meccseket játszott egymással, utolsó öt meccsükön mindig betaláltak a másik kapujába.

Most, hogy nincs Immobile a fővárosaik esélyei kicsit romlottak, mert Vedat Muriqi azért nem igazán tudja azt nyújtani, mint az Európa-bajnokság győztesének támadója.

Viszont azt se feledjük, hogy a Lazio a Stadio Olimpicoban még nem szenvedett vereséget, illetve azt sem, hogy a Juventus sincs kifejezetten csúcsformában.

Szerintünk egy iksz kinéz ezen a meccsen, viszont jobb ötletnek találjuk, ha a gólokra fogadunk. Szoros meccsre számítunk, ahol egyetlen gól döntheti majd el a három pont sorsát. Részünkről megy a két és fél gól alatti eredmény, dacára annak, hogy a múltban sok gól esett az egymás elleni találkozókon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső