Lazio – Torino: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 17.
Lazio
Teljesítmény:
V N V N N
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Május 18. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Torino
Teljesítmény:
V V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Közel két hónap után csak lejátszásra kerül a Lazio – Torino meccs. Anno, március elején kellett volna megrendezni, ám Andrea Belottiék nem jelentek meg a Stadio Olimpicoban, ugyanis akkoriban a bikákhoz betört a koronavírus, rengeteg játékos fertőződött meg. Hiába nem engedték meg a halasztást, Davide Nicoláék felelős döntést hoztak.

Nem ez volt az első ilyen eset a Serie A idei kiírásában, anno a Juventus – Napoli meccset sem tudták megrendezni, akkor Gattusoék nem mentek az Allianzba… És ott is ugyanez a forgatókönyv folyt le: Először a Juventusnak adták a három pontot, majd fellebbezést követően mégis meccseltek egymással a csapatok.

A Torino szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy ez a mérkőzés hogy zárul. 35 pontjukkal jelenleg bent maradást érő helyen vannak, de a Benevento mai döntetlenje után már csak három pont az előnyük.

Nagyon rájuk jár a rúd, az AC Milan egy hetessel küldte haza őket, majd az újonc Spezia vágott négyet Siriguéknak. Előfordulhat, hogy a Lazio nem tömi ki a bikákat? Mindjárt kiderítjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AS Roma – Lazio

Ez a két csapat megőrjít engem. Ősszel a Romát éreztem jobbnak, nyert a Lazio, most őket, erre nyer a Roma… Ez történt, a Derby delle Capitale a farkasok győzelmével ért véget, akik így egy lépéssel megint közelebb kerültek az EKL-hez, a Sassuolo legnagyobb bánatára.

Ibanez szerencsétlenkedése majdnem sokba került a „hazaiaknak”, a védő előbb megállított egy támadást, majd lyukat rúgott, Sergej Milinkovic-Savic lecsapott a labdára, középre passzolt, Luis Alberto lövését meg Daniel Cerantula Fuzato kiütötte. Nagy helyzet volt.

Az AS Roma első igazi támadásából gólt ért el, és bár a történelemkönyvekbe majd Henrikh Mkhitaryan neve kerül, említsük meg a gólpasszt adó Edin Dzekot is, aki kikaparta a gesztenyét, és vesztett helyzetben sem hagyta magát, a próbálkozását pedig siker kísérte.

A második félidő is hozott helyzeteket mindkét fél számára, Ciro Immobile sarkazása egyértelműen gólt érdemelt volna, ahogy a túloldalon Bryan Cristante kapáslövése is. De egyikből sem lett az.

Mielőtt azonban fellelkesültek volna a Lazio játékosai, mielőtt vérszemet kaptak volna Pedro beállította a végeredményt. A csereként beállt spanyol előbb kihámozta a labdát két vendégjátékos között, majd – mivel senki nem támadta – 20 méterről tüzelt, Pepe Reina nem érhetett oda.

Ez volt az AS Roma első győzelme a Lazio ellen 2018 óta.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.Serie A
torino
3:4
lazio
Serie A
2020.06.30.Serie A
torino
1:2
lazio
Serie A
2019.10.30.Serie A
lazio
4:0
torino
Serie A
2019.05.26.Serie A
torino
3:1
lazio
Serie A
2018.12.29.Serie A
lazio
1:1
torino
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spezia – Torino

Két meccs alatt tizenegy gólt kapni nem annyira rock ’n’ roll, valljuk be. A Torino talán túl korán engedett ki, még abszolúte nem biztos, hogy Davide Nicola megmentette a bikákat, erre kapnak hetet a Milantól, majd a Speziától egy négyest. Nem túl biztató ez a jövőre nézve.

A Torino évek óta küzd a kiesés ellen, és eddig valahogy mindig megúszták. De vajon most meg fogják-e úszni, ha ilyen eredményeket produkálnak?

Nem kevésbé volt fontos az újonc számára a meccs, akik a győzelmüknek köszönhetően kiharcolták a következő évi Serie A bérletüket. A Parma és a Crotone mellett már csak egy kérdés van: Torino vagy Benevento?

Már rögtön a meccs elején érezhető volt, hogy nem lesz ez egy sétagalopp a Torino számára, Riccardo Saponara úgy ment, mint aki a meccs előtt vért ivott. Első alkalommal csak kapufáig jutott, de a 19. percben már betalált. Hiába állt előtte három torinói védő, valahogy a labdája utat talált Sirigu kapujába.

Később a támadó még kihagyott egy ziccert, de aztán levette a válláról a terhet M’Bala Nzola, a csapat házigólkirálya. A támadó most – az első félidő végén – tizenegyesből volt eredményes. De ez csak az első gólja volt a franciának, a második félidőben is rúgott egyet, miután Andrea Belotti szépített volna.

A 3-1-es eredményt követően a Torino feladta, jött is a kegyelemdöfés Martin Erlic részéről. A Spezia tehát bent maradt, a Torinora meg kőkemény két forduló vár.

Összefoglalás

Apró érdekesség: Ha ma nem nyer a Torino, akkor az utolsó fordulóra marad minden. És milyen meccs lesz az utolsó fordulóban? Torino – Benevento. Aki nyer, az jövőre is az első osztály tagja lesz. Aki kikap, búcsúzik.

Davide Nicola előtt adott a feladat: Összeszedni a védelmet. Mert az nem járja, hogy két meccs alatt kapjanak tizenegy gólt. A Lazionak is megvannak a megfelelő minőségű csatárai, akik a különbséget jelenthetik, de kérdés, hogy játszatni fogják-e őket? Merthogy a rómaiak számára a bajnokság kvázi véget ért, a Roma már nem tudja utolérni őket, ők meg nem tudják utolérni a többieket, akik előttük vannak.

Szóval miért ne adna esélyt Simone Inzaghi a többieknek?

Van egyébként még egy tényező, ami talán egy elborult elme szüleménye, de nem szabad szó nélkül hagyni. A Lazio vezetője ugyebár Simone Inzaghi. A Beneventoé pedig Filippo Inzaghi, a báty, akinek nagy szívességet tehet, ha ma este legyőzik a Torinot. A fair play is azt diktálja, hogy a tétnélküliség ellenére teljes erőbedobással küzdjenek a srácok, de láttunk már pár ellenpéldát külföldről is, és kishazánkból is.

Ha a Lazio nem nyer, nem igazán mennék el egy családi vacsorára az Inzaghi-famíliához.

Na, de félre a tréfát! Természetesen akkor is a hazaiak a találkozó esélyesei, ha esetleg azok is szerephez jutnak, akik a szezonban inkább csak kiegészítő embernek számítottak. Gondolok itt mondjuk Muriqira, akinek nem jött ki a lépés, de Akpa Akpro vagy Andreas Pereira is játszhat.

Nincs más hátra, mint az előre. Egy pont is elég a Torinonak, és véleményem szerint, ha ez nem is jön össze, egy gólra jók lesznek. Ahogy a Lazio is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső