Lazio – Udinese: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 01.
Lazio
Teljesítmény:
V N V N D
  • Stadio Olimpico di Roma
  • December 02. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Udinese
Teljesítmény:
D V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Padlóra küldték a Laziot, most épp a bíró számol rájuk, a következő meccsükön pedig eldől, hogy fel tudnak-e állni, és folytatni a meccset. Nagyon komoly pofont kaptak Maurizio Sarriék, az éllovas Napoli egy szinte tökéletes mérkőzésen szedte őket ízekre, a fővárosiaknak momentumaik is alig voltak a múltheti találkozón.

Hazai közönség előtt illene rögtön javítani, az Udinese pedig – mint az egyik leggyengébben szereplő csapat idegenben – remek alany lehet ehhez. Csak az a kérdés, hogy fel tudták-e dolgozni a Diego Maradonában elszenvedett pofont?

Nagyon érdekes szezont produkál az udinei csapat, amely nyáron Rodrigo De Paul személyében egy vezéregyéniséget adott el, de ez annyira nem látszik a játékukon. Továbbra is az alsóház tagjai, lassan már bérelt helyük van ott.

Most is hektikusan játszanak, több a rossz eredmény, de képesek bravúrokra is, ez a mostani, megrogyott Lazio így egyáltalán nem teheti meg, hogy félvállról veszi a mérkőzést. Nem is szaporítom tovább a szót – főleg, hogy még vár ránk másik négy tipp is -, kezdjünk bele, a Lazio – Udinese bajnoki beharangozója következik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Napoli – Lazio: 4-0

G.: Mertens (2), Zielinski, F. Ruiz

A tavalyi idényben Dries Mertens, a Napoli lassacskán ikonikussá váló játékosa nem sokat szerepelt. Különböző sérülések hátráltatták, és nem lehetett megmondani, mikor láthatjuk őt újra a pályán. Most láthatta „ország-világ”, Rómában pedig ennek nem örültek, nagyon nem. Csúcsformában, gyönyörű gólokat szerezve tette le sokadszorra is névjegyét, és bizonyította be, hogy nélküle is van élet a pályán, de vele van igazán…

A kezdők:

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, M. Rui – Lobotka, F. Ruiz – Lozano, Zielinski, Insigne – Mertens

Lazio:

Reina – Patric, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj – Milinkovic-Savic, Cataldi, L. Alberto – F. Anderson, Immobile, Pedro

Szögezzük le az elején, nagyon könnyen nyert a Napoli, a Lazio játékosai ezen az estén bal lábbal keltek fel, kevés olyan lehetőségre emlékszünk, amikor közel álltak volna a gólszerzéshez. A Napoliról szóló tippünkben említettük, sokat elárul az, hogy Ciro Immobile, a Lazio kapitánya és legfőbb gólszerzője 90 perc alatt 26-szor érintette a labdát, ami piszok kevés, valljuk be.

A Diego Maradonáról elnevezett stadion után most szobrot kapott a legendás játékos, aki tavaly novemberben ment el. A játékosok különleges dresszben léptek pályára, és méltón emlékeztek meg az egykori világklasszisról.

A mérkőzés hőse tehát Dries Mertens volt, aki három gólban is főszerepet játszott. Először a 7. percben került helyzetbe a belga, becsúszva szerelték őt Acerbiék a tizenhatoson belül, a veszély azonban nem múlt el, Piotr Zielinski követte az akciót, és kapásból bombázott a kapu bal oldalába, Pepe Reina hiába vetődött, nem volt elég gyors.

Aztán három perccel később már 2-0 volt a hazaiaknak, a gólt Dries Mertens szerezte. Lorenzo Insigne baloldali elfutása után passzolt társához, aki egy remek lövőcselt mutatott be, amire elfeküdt egy védő, a tizenegyespontról pedig a bal alsóba csavart.

A kétgólos előny tudatában egy kissé visszavett a Nápoly, a Lazio meg értelemszerűen ezt kihasználva próbált szépíteni. Luiz Alberto, valamint Francesco Acerbi is közel járt ehhez. A spanyol támadó középpályás távoli lövését David Ospina szedte ki a bal felsőből, míg az európa-bajnok védő a kapufát találta el fejjel.

Ezek a helyzetek kimaradtak, a Napoli pedig büntetett: A 29. percben ismét Dries Mertens lőtt gólt, ez szebb volt, mint az előző, pedig az sem volt csúnya. Ezúttal 16 méterről csavart a jobb felsőbe, elképesztő találat volt.

Az érdemi kérdések tehát eldőltek már fél óra után, ez pedig a mérkőzésre is rányomta a bélyegét. Már a Lazio sem nagyon akart (vagy inkább nem tudtak) támadni, és a hazaiak is megelégedtek ezzel az eredménnyel. De nem Fabián Ruiz, aki a második félidőben még egyszer bevette a Lazio kapuját, 23 méterről, okosan lőtt a jobb alsóba. Szegény Reina kapott négy gólt, közben pedig egyikről sem tehetett…

Az elmúlt héten remélhetőleg volt idejük átgondolni, mit és hogyan csináltak, illetve nem csináltak…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.21.Serie A
udinese
0:1
lazio
Serie A
2020.11.29.Serie A
lazio
1:3
udinese
Serie A
2020.07.15.Serie A
udinese
0:0
lazio
Serie A
2019.12.01.Serie A
lazio
3:0
udinese
Serie A
2019.04.17.Serie A
lazio
2:0
udinese
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Udinese – Genoa: 0-0

A Genoa csapatának idén is nehéz dolga lesz, most is kiesőhelyen áll az együttes, és egyelőre az sem tudott segíteni, hogy a gárdát immáron egy volt szövetségi kapitány vezeti. Andriy Shevchenko anno azért mondott le az ukrán kispadról, mert a klubfutballban is ki akarta próbálni magát. Meg is kapta a lehetőséget a Serie A-ban, ám egyelőre ez nem egy sikersztori. De azért még van pár forduló, hogy bizonyítson.

A kezdők:

Udinese:

Silvestri – Becao, Nuytinck, Samir – Molina, Walace, Arslan, Udogie – Pereyra, Deulofeu – Beto

Genoa:

Sirigu – Biraschi, Masiello, Vasquez – Sabelli, Sturaro, Badelj, Rovella, Cambiaso – Bianchi, Ekuban

Akárhogy is nézzük, csalódást keltő eredmény ez, az Udinesének meg kellett volna nyernie ezt a meccset. Egy kicsit előbbre léphettek volna, másrészt a Genoa gyenge formában van, az egykori Aranylabdással nem nyertek még bajnokit, sőt az utolsót szeptember elején, akkor a sereghajtó Cagliari otthonából hozták el a három pontot. Elég sok meccset lejátszottak azóta…

A bukik elég egyértelműen a hazaiakat favorizálták, ehhez képest az első negyvenöt percben komolyabb helyzetei a vendégeknek voltak. Nem mondom, az Udinese is támadott, de veszélyes lövésig nem igazán jutottak.

Beto nagyszerű szólóját azért kiemelném, nem lett belőle helyzet, de ez csak egy önfeláldozó becsúszás miatt lett így, a brazilt lerántani sem lehetett, mindenki mellett elvitte a labdát, majd a leshatáron levő Gerard Deulofeu elé passzolt volna. Valószínűleg gólt akadályozott meg a Genoa védője, amikor szögletre tisztázott.

Később volt még egy Arslan lövés, ami szintén nem emelte meg a közönség pulzusát, nem sikerült valami jól. A Genoa részéről Nicolo Rovella, illetve Caleb Ekuban járt közel a gólhoz, utóbbi közelebb, egy szép – és szerencsés lefordulás után tiszta ziccerben rontott.

A szünet után összeszedték magukat a hazaiak, szinte végig a Genoa térfelén pattogott a labda. Salvatore Sirigunak védenie csak egyszer kellett, viszont volt szituáció, amikor nem rajta múlott, hogy nem születik gól. Beto próbálkozásánál például a kapufa szólt közbe, volt, amikor alig pár centivel ment mellé egy-egy lövés.

A vége 0-0.

Összefoglalás

A Napoli elleni védelem úgy állt össze, hogy Acerbi és Luiz Felipe voltak középen, Patric a jobbhátvéd szerepét töltötte be, míg Hysaj a balhátvédét. Hysaj marad, ahol van, ahogy Acerbi is, viszont Luiz Felipét eltiltás miatt pótolni kell. A legnagyobb esély arra van, hogy Patric középre húzódik, míg Manuel Lazzarri lesz a szélen.

És ezzel a változtatások sorának vége is, a középpályán Cataldi helyett Leivát tudjuk még elképzelni, az viszont biztos, hogy a támadó hármashoz nem fog hozzányúlni Maurizio Sarri.

Az Udinese csapatánál Roberto Pereyra biztosan nem épül fel holnapra, a kulcscsontja sínylette meg a Genoa elleni találkozót.

Két vereséggel a hátuk mögött fontos volna immáron javítani, az Udinese idegenben pedig a rosszabb csapatok között szerepel, az első meccsüket tudták megnyerni távol Udinétől, azóta két döntetlen és három vereség a mérleg.

Legutóbb mondjuk nyerni tudtak a Stadio Olimpicoban 3-1-re, de ezt most nem tartjuk reálisnak. Inkább egy szűk hazai sikert. A Lazio formája nem fog feljavulni egyik percről a másikra, az Udinese védelmét pedig nem a legkönnyebb feladat feltörni. Hazai sikert várunk, de szenvedős sikert, ahol nem esik majd két és fél gólnál több.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső