Leeds United – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 20.
Leeds United
Teljesítmény:
V V N V D
  • Elland Road
  • November 22. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, ez remek kis meccsnek tűnik így elsőre. Vasárnap késő délután Leeds United – Arsenal meccset játszanak az angol első osztályú bajnokság kilencedik fordulójában. A Leeds amilyen jól kezdett, annyira gyengére sikerült a folytatás, legutóbbi öt meccsükből csak egyet sikerült megnyerniük, igaz, az nagy siker volt: Idegenben győzték le az Aston Villát, 3-0 lett az eredmény. Legutóbb viszont nagy pofonba szaladtak bele, 4-1-es vereség a Crystal Palace otthonában. Erről hamarosan bővebben is mesélek.

Az Arsenal csak nem akar összeállni. Hiába Mikel Arteta, aki Pep Guardiola mellett pallérozódott, olyan szinten kétarcú csapat, hogy Harvey Dent is megirigyelné. Győzelem idegenben a Manchester United ellen, jó játék, majd bűnrossz játék, hazai pálya és vereség az Aston Villa ellen.

Ebből vajon mi fog kisülni?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Leeds United

Meglepően simán intézték el Marcelo Bielsa csapatát a Premier League 8. fordulójában. Már az első félidőben rúgtak három gólt, amire a Leeds csak egy góllal tudott válaszolni. Az elsőt Eze beadásából Dann fejelte… Vagyis, inkább volt ez öngól, de a találatot végül a C. Palace belső védőjének adták.

Rögtön ezt követően egyenlítettek a vendégek, Bamfordot ugratták ki, az angol csatár pedig kapuba küldte a labdát, de a VAR jelzett, Bamford lesen volt. Elég véleményes volt a szituáció, de végül nem adták meg a gólt.

Az angol utánpótlás-válogatott Eberechi Eze igencsak jó pontrúgó hírében áll, ezt bizonyította a 22. percben, amikor csodálatosan tekert el egy szabadrúgást a jobb felső sarokba. Öt perc múlva ismét Bamford talált a másik oldalon a hálóba, de ezt már megadta a játékvezető, így 2-1-re módosult az állás.

A félidő vége előtt azonban újabb csapás érte a vendégeket. Teljesen ártalmatlan szituációban Helder Costa becsúszva szeretett volna megakadályozni egy beadást. De olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az a kapuját elhagyó Meslier mögött a hálóba gurult. Nagyon szerencsétlen öngól, óriási pech.

A második félidő enyhe Leeds fölényt hozott, de nem tudtak a Palace-ra zárkózni, helyette a hazaiak növelték újfent az előnyüket, a gólszerző ezúttal Ayew volt, a gólpasszt Wilfried Zahától kapta.

Ezzel kialakult a végeredmény, nem volt ekkora különbésg a két csapat között.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.06.FA Kupa
arsenal
1:0
leeds
FA Kupa
2012.01.09.FA Kupa
arsenal
1:0
leeds
FA Kupa
2011.01.19.FA Kupa
leeds
1:3
arsenal
FA Kupa
2011.01.08.FA Kupa
arsenal
1:1
leeds
FA Kupa
2004.04.16.Premier League
arsenal
5:0
leeds
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Aston Villa

Mit lehet mondani akkor, mire lehet tippelni abban az esetben, ha a hazai csapat az Old Traffordon fekteti kétvállra a Manchester Unitedet az előző körben, míg a másik zsinórban két vereséget tudhat maga mögött? Hát azt, hogy ezt megnyerik a hazaiak. Aztán mi lesz a vége? 3-0-ra nyer a papíron gyengébb ellenfél.

Azt láthatjuk, hogy idén az Aston Villa belehúzott, a tavalyi szenvedés már a múlté, a meccset megelőzően 4 győzelemmel és két vereséggel álltak, a győzelmek száma nőtt szűk két órával később. Már az első percben McGill révén megszerezték a vezetést, de ott még a bíró az Arsenalnak kedvezett, mert úgy ítélte meg, hogy az amúgy valóban lesen tartózkodó, de labdába nem érő Ross Barkley zavarta Bernd Leno kapust, így annulálta a találatot.

A 25. percben aztán szabályos gólt rúgott az Arsenal játékosa, Saka, csak épp a saját kapusának. Targett lapos beadásánál akart menteni becsúszva, ám a labda végül Leno mögött kötött ki.

A második félidőben sokáig semmi nem történt, aztán a 72. és a 75. percben is gólt szereztek a vendégek, a gólszerző mindkét esetben Ollie Watkins volt.

Nagyon gyenge napot fogott ki az Arsenal, erre szokták mondani, hogy innen már csak feljebb van.

Összefoglalás

Engem sokszor teljesen össze tud zavarni az Ágyúsok játéka. Hol fergetegesen futballoznak, hol meg… Hát, úgy mint a Villa ellen. Épp ezért zavaros a sztori, hogy ebből mi sülhet ki.

Korábban a Leeds hosszú-hosszú száműzetése miatt csak az FA Kupában találkoztak, de ez azért nem mérvadó, mert egyrészt nem mai meccsek ezek, másrészt egy osztállyal lejjebb szerepelt a Leeds, harmadrészt ezeken a meccseken kapott szerepet a fakó az Arsenalnál.

Szóval itt egy picit a meccs kimenetele szempontjából bajban vagyok. Izgalmas lehet viszont az, hogy mennyi gól esik és az melyik oldalon. Ritka, amikor a Leeds rúgott gól nélkül fejez be egy találkozót, gyakori, hogy kapnak egyet.

Ebből már el tudunk indulni, az Arsenal védelme sem olyan bivalyerős, simán benne van a meccsben egy kis adok-kapok, hogy mindketten betalálnak a másiknak.

Új sérültek nem igazán vannak a csapatoknál, a Leedsnél Kalvin Phillips október végén sérült meg, az Ágyúsoknál pedig Elneny került a maródiak listájára.

Nekem tetszik az a tipp, amit kigondoltam, remélem, nektek is. Az, hogy mindkét csapat szerez legalább egy gólt egyáltalán nem irreális elképzelés, így ezen a vonalon haladunk végig, esetleg még egy over 2,5-et nézek ki a meccsből.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső