Leeds United – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 24.
Leeds United
Teljesítmény:
N V V N V
  • Elland Road
  • Február 27.
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
V D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma ismételten öt tippel készültem számotokra, Angliából, a Premier League küzdelmeiből két mérkőzés lesz, elsőként a Leeds United – Aston Villa. Sosem titkoltam, hogy ez a két csapat különleges helyet foglal el nálam, mindkettő játékát nagyon kedvelem. Drukkoltam a Villának, hogy ne essenek ki tavaly, és már a kétezres évek elején, a nagy menetelés alatt nagyon megkedveltem a Leeds-et még tiniként, amikor olyan játékosok futballoztak itt, mint Alan Smith vagy Mark Viduka. Az a BL elődöntős csapat a mai napig nagy kedvencem.

Azóta viszont eltelt húsz év, és a Leeds azóta megjárta a poklot. Most viszont visszatértek, és azt hiszem, elfoglalták a méltó helyüket a PL mezőnyében.

Ahogy az Aston Villa is nagy fejlődésen ment keresztül, az ő játékukat is sokszor élmény nézni, de ahogy mindig, úgy most is elmondom: Az érzelmeknek itt nincs helye, el kell vonatkoztatni a szimpátiától.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Southampton

Két vereség után kellett szembenézni a szentekkel hétközben, ez a mérkőzés még a 18. fordulóból maradt el. A Southampton pocsék formában van továbbra is, de bízhattak abban, hogy a Chelsea ellen sikerült egy pontot a St. Mary’s-ben tartani. Valamint abban is, hogy Marcelo Bielsa csapata az elmúlt két meccsén öt gólt kapott.

Aranyos jelenettel vonultak ki a csapatok, a Leeds talán legjobb formában levő játékosa, Patrick Bamford egy tablettel a kezében jött ki az öltözőből, fiatal srácok nézhették azon keresztül, ahogy a csatár elindul a pálya felé.

És ezek a gyerekek 90 perccel később nagyon boldogok voltak, mert a Leeds 3-0-ra elverte Ralph Hasenhüttl együttesét.

Egy, a szenteknek befújt tizenegyessel indult a meccs, az újra pályára lépő Diego Llorrente rúgta fel Tellát, harsant a síp, de a spanyol heves reklamálásba kezdett, szerinte hozzá sem ért a szélsőhöz. Marriner játékvezető utólag neki adott igazat, keserű mosoly jelent meg Tella arcán, pedig örülhetett, hogy nem kapott sárgát.

Az első játékrész legnagyobb helyzete Raphinha nevéhez fűződik, aki Dallas nagyszerű indításával indult meg, és futott le mindenkit. Már bent volt a tizenhatoson belül, amikor Oriol Romeu utolérte, és briliáns szerelést mutatott be.

A félidő 0-0-val zárult, a gólok a második félidőben jöttek. Egészen pontosan három, és mindhármat a Leeds szerezte.

Patrcik Bamford rúgta az elsőt, lapos lövésére nem ért le McCarthy, majd jött egy hosszú szünet, a következő találatra a 78. percig kellett várni. Ekkor Stuart Dallas gyönyörűen, külsővel helyezett a jobb sarokba, végül Raphinha is meglőtte a maga megérdemelt gólját, hat perccel később szabadrúgásból volt eredményes.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.23.Premier League
aston villa
0:3
leeds
Premier League
2019.04.28.Championship
leeds
1:1
aston villa
Championship
2018.12.23.Championship
aston villa
2:3
leeds
Championship
2018.04.13.Championship
aston villa
1:0
leeds
Championship
2017.12.01.Championship
leeds
1:1
aston villa
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Leicester

Kemény ütközet várt Dean Smithre és csapatára, a bajnoki címre sokáig esélyes, de még mindig a dobogóért harcoló rókák látogattak a Villa Parkba. Hamar kétgólos előnybe kerültek a vendégek, köszönhetően James Maddisonnak és Harvey Barnesnak, akik most már legalább olyan fontos láncszemei a csapatnak, mint a nagy Jamie Vardy.

Négy perc alatt kétszer is megzörgették Emiliano Martinez hálóját, előbb Maddison, aki Barnes passzát laposan, a kapufa segítségével juttatta kapuba, majd kihasználva Emi Martinez hibáját Barnes közelről megszerezte a másodikat.

A Villa a második félidőben tudott szépíteni Bertrand Traoré révén, majd a gólt egy kis közjáték zavarta meg. Targett beadását az új fiú estében lőtte hálóba, ezzel egy időben Kasper Schmeichel rátérdelt ellenfelére, majd onnan kezdett reklamálni… Nem tudom, miért. Ollie Watkins begyűjtötte a labdát, majd egy kis lökéssel jelezte a dánnak, hogy le kéne szállni a társáról. Schmeichel pedig, mint egy durcás kisgyerek a még mindig földön fekvő Traorén maradt, aki moccani sem tudott. Még egy kis lökdösődést követően végre kiszabadulhatott a gólszerző, és a biztonság kedvéért ő is meglökte ellenfelét. Egyrészt mókás volt, másrészt meg irgalmatlanul szomorú…

Több nagy lehetősége a hazaiaknak nem is akadt, hacsak nem vesszük ide Mings fejesét, ami legalább másfél méterrel kerülte el a kaput, míg a túloldalon Vardy és Maddison tovább növelhették volna csapatuk előnyét, de ez nem sikerült.

Maradt az 1-2, a Leicester harmadik helyen van, ugyanannyi ponttal, mint a Manchester United, az Aston Villa pedig maradt a 8.

Összefoglalás

Legjobb játékosát kellett nélkülöznie a Villának a rókák ellen, Jack Grealish sérülése miatt nem léphetett pályára. Jó hír, hogy a Leeds ellen már játszhat elvileg a válogatott középpályás. Wesley továbbra is sérült, vagy inkább újra megsérült. Sajnálom szegényt, kerek egy év után állhatott újra edzésbe, de azonnal megsérült. Ki tudja, látjuk-e még őt a pályán…

Kortney Hause a csapat másik sérültje, ő is január elején sérült meg, elvileg a többiek készen állnak a játékra.

Nem áll készen a Leedsnél Rodrigo és Robin Koch, Kalvin Phillips, Ian Poveda és Adam Forshaw.

Viszont ez a Bielsa-féle taktika eléggé bejött a Soton ellen, kétlem, hogy változtatna rajta az argentin mester.

Ősszel a Villa Parkban tükörsima győzelmet arattak Bamfordék, mindhárom gólt az angol csatár szerezte.

Hazai pályán jó a Leeds, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy a Villa is remekül szerepel idegenben. Az talán túlzás, hogy remekül, de a jobbak közé tartoznak.

Gólokat várok ettől a mérkőzéstől. És igazából Leeds-győzelmet. Azonban szeretnék biztosabbra menni (már, ha a sportfogadásban létezik ilyesmi…), és arra tippelek, hogy több, mint 2,5 gólt láthatunk majd a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső