Leeds United – Brentford: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 04.
Leeds United
Teljesítmény:
N D V D N
  • Elland Road
  • December 05. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brentford
Teljesítmény:
V N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ígértem, hogy jelentkezünk majd szombaton is, és lám, itt is vagyunk. Két mérkőzést hoztunk mára nektek, mindkettőt az angol elsőosztályú bajnokságból. Kezdjünk a Leeds United – Brentford meccsel!

Két, a tabella hátsó részében elhelyezkedő gárda összecsapása ez, a hazaiak vannak nehezebb helyzetben, Marcelo Bielsa együttese közel van a 18., már kiesést jelentő helyhez. Öt pontra a Burnley, akik egyébként öt mérkőzés óta veretlenek, szóval annyira nem lehetnek nyugodtak az Elland Roadon.

Az örömteli, hogy az elmúlt két meccsükön négy pontot szereztek, előbb a Brightonnal ikszeltek idegenben, hét közben pedig egy szoros meccsen 1-0-ra győzték le a Crystal Palace-t. Erről olvashattok majd bővebben egy kicsit lejjebb.

A Brentforddal relatíve sokat foglalkozunk az idényben, az első Premier League szezonját töltő együttes nagyszerű kezdés után esett vissza, de még mindig a középmezőny tagja. Viszont a második fele a PL tabellájának rendkíül sűrű, a 17. Watford és a 11. Crystal Palace között három pontnyi a difi, tehát ezek a helyezések gyorsan változhatnak, elég egy jó, vagy épp egy rossz eredmény.

Csapataink a másodosztályban csatáztak nagyokat az elmúlt években, értelemszerűen ez lesz az első élvonalbeli összecsapásuk. A fogadóirodák oddsai alapján Rodrigoék a meccs esélyesei, megvizsgáljuk, hogy jól látják-e.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Crystal Palace: 1-0

G.: Raphinha

A hétközi fordulóra viszonylag sok tippet adtunk, voltak köztük nagyszerűek, és kevésbé nagyszerűek. Ez a mérkőzés egy kicsit mindkét csoportba tartozik. Nagyszerű volt, mert a két és fél gól alatti tippünk jött, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, és kevésbé nagyszerű, mert az eredmény nem lett döntetlen. Amiatt különösen fáj ez a tipp, hogy körülbelül két percen múlt a nyereményünk, Raphinha a hosszabbításban talált be. De nem akartam spoilerezni, lássuk a meccset!

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Dallas, Llorrente, Cooper, Struijk – Phillips – Raphinha, Forshaw, Klich, James – Roberts

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Tomkins, Guehi, Mitchell – Schlupp, Kouyaté, Gallagher – Ayew, Zaha, Edouard

Maradjunk annyiban, hogy sok jó félidőt láttunk már karrierünk során, ez nem tartozik a legjobb százba. Vagy ezerbe… Kaput eltaláló lövés nélkül zártak a csapatok negyvenöt perc játék után, különösebb izgalmak nélkül pörgött le a játékidő.

Akadt néhány jelenet, amit azért kigyűjtöttünk számotokra. Az első egy Crystal Palace támadás, Jordan Ayew és Pascal Struijk csapott össze, a támadó elhúzott védője mellett, aki üldözte, és végül meg is állította. Elég gyanús körülmények között. A vendégek megrohamozták a játékvezetőt, aki vitába szállt a londoniakkal, de döntésén nem változtatott, a VAR pedig egyetértett vele. Nem tudjuk eldönteni, hogy kinek volt igaza, mi hajlunk afelé, hogy ezt azért jó pár helyen befújták volna. Friend mindenesetre nem így tett, mehetett tovább a játék.

Az első félidőben volt még egy ígéretes Jeffrey Schlupp lövés, a középpályás nem sokkal suhintott a jobb kapufa mellé. Szép jelenet volt, gólt azonban nem ért.

A második félidőben két százszázalékos ziccert hagytak ki a csapatok, először Raphinha bepasszolt labdájára érkezett Rodrigo Moreno, hogy aztán öt méterről mellé szúrja a játékszert, a másik oldalon Christian Benteke nem tudott a hálóba találni, az üres kaput fejjel nem találta el, szintén körülbelül öt méter lehetett a távolság.

Illan Meslier-nek akadt ezt követően dolga, egy beívelt labdába Wilfried Zaha tette bele a lábát – miközben a francia elindult a kapujából. A vánszorgó labdát először megállította nagy vetődéssel, majd meg is fogta. A Crystal Palace játékosai tettek egy erőtlen kísérletet arra, hogy gólt jelezzenek az asszisztensnek, de belátták ők is, hogy ez értelmetlen.

A mérkőzés hosszabbításában már tudtuk, hogy egy tippünk bejött, izgulhattunk a másikért. A Leeds szögletet végezhetett el, a csapatkapitányt kereste a labda, Liam Cooper pedig fejelt is. Egyenesen Marc Guehi kezére. A védő magasan a feje fölött tartotta a karját, videózás után pedig a játékvezető is belátta, hogy a helyes döntés az, ha tizenegyest ítél.

Raphinha lába nem remegett meg, kissé érdekes módon végezte el a büntetőt, de mivel Guaita későn mozdult, így esélye sem volt.

Elszomorodtunk, mert nagyon közel jártunk egy három feletti oddshoz, Raphinha azonban kivette a pénzt a tárcánkból, és visszatette a fogadóiroda zsebébe.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.11.Championship
brentford
1:1
leeds
Championship
2019.08.21.Championship
leeds
1:0
brentford
Championship
2019.04.22.Championship
brentford
2:0
leeds
Championship
2018.10.06.Championship
leeds
1:1
brentford
Championship
2018.02.24.Championship
leeds
1:0
brentford
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Brentford: 2-0

G.: Canos (ög), Szon

Nem vittük túlzásba a Spurs – Brentford meccs tippjét, szimplán annyit ajánlottunk, hogy a hazai győzelemre tegyetek. A Tottenham a Burnley elleni mérkőzés halasztása miatt többet pihenhetett, meg hát erősebb csapat is, mint az abszolút újonc. Nem is kellett csalódnunk, Antonio Conte együttese otthon tartotta a három pontot.

A kezdők:

Tottenham:

Lloris – Sánchez, Dier, Davies – Emerson Royal, Skipp, Höjbjerg, Reguilón – Lucas Moura, Szon – Kane

Brentford:

Fernández – Goode, Jansson, Pinnock – Canos, Onyeka, Nörgaard, Janelt, Henry – Toney, Mbeumo

Még mindig nagyon sok a sérült a hazaiaknál, és ez bizony meg is látszott az első félidőben a White Hart Lane-en. Uralta a meccset a Tottenham, csoda, hogy csak egy gól tudtak szerezni. Az a gól viszonylag korán, a 12. percben született, egy Brentford játékos talált a saját kapujába. A gólt megelőzően már volt egy nagy ziccere a Spursnek, Lucas Moura bombáját küldte szögletre a Rayát helyettesítő Fernández.

Ezután jött a gól, Szon Hung-min beadását Ben Davies akarta kapura fejelni, helyette ez Sergi Canosnak sikerült, 1-0.

A dél-koreai Szonnak volt még egy jó lövése körülbelül 18 méterről a félidő közepén, azonban erre is odaért Fernández kapus. Aki a Brentford legjobbja volt az első félidőben. Különösen a támadók gyengélkedtek, egy kaput eltaláló lövés nélkül zárták a játékrészt.

A folytatásban is a hazaiaknak állt a zászló, folyamatosan vezették a támadásokat, Harry Kane ziccerét Fernándezbe lőtte, Pierre Emile Höjbjerg nagy helyzetben csak az oldalhálót találta el, de látszott, hogy hamarosan jön a második gól. Meg is jött, a 62. percben Harry Kane ugratta ki az előző fordulóban betaláló Sergio Reguilónt, ő középen Szon Hung-min felé játszott, mintaszerű akció volt, 2-0.

Ez egy kiütéses siker is lehetett volna, ha Fernández nem véd ilyen jól, a Brentford pedig választ adott a múltkori kérdésemre. Leginkább azért tudtak nyerni az Everton otthonában, mert a liverpooliak ennyire gyengék.

Összefoglalás

Jó hír a Leeds fanatikusainak, hogy Patrick Bamford a felépülés küszöbén. Az U23-as mérkőzésen már pályára lépett, hamarosan újra a nagyok között láthatják az egyik nagy kedvencet a szurkolók. Luke Ayling szintén játszott viszont őt negyvenöt percnyi játék után le kellett cserélni. Ebből adódóan nincs még a felépülése azon szakaszában, mint Bamford.

Rossz hír, hogy Pascal Struijk kapott egyet a lábára a Crystal Palace elleni meccsen, játéka erősen kérdéses. Végül pedig említsük meg a csapat egyetlen biztos sérültjét: Robin Koch ezúttal sem fog meccskeretbe kerülni.

A Brentfornál még mindig nem túl jó a helyzet, bár azért lassan épülgetnek fel a játékosok. De nem David Raya, Zanka, és Kristoffer Ajer. Ez a hármas csak a lelátóról figyelheti majd a mérkőzést, ahogy Josh Dasilva és Tariqe Fosu-Henry is.

A vendégek kezdője ugyanúgy nézhet ki, mint a Spurs ellen, Thomas Frank merítési lehetőségei nem túl nagyok jelenleg.

Marcelo Bielsának az okozhat gondot, hogy Rodrigot valahogy a kezdőbe illessze, Forshaw és Klich lehet a spanyol miatt veszélyben, véleményem szerint a többieknek bérelt helye van a kezdőcsapatban. Dallas is jól boldogul jobbhátvéd szerepkörben, de azért majd neki is helyet kell szorítani, ha Ayling felépül. És akkor még meg sem említettem Jack Harrisont…

A két csapat tehát a Championshipben küzdött egymással, több volt a brentfordi győzelem, mint a Leedsé, de ez természetesen semmit sem jelent.

Mindkét csapat 2-3-2-es mérleggel áll, ami a hazai/idegenbeli meccseket illeti, a Leeds United most egy négymeccses veretlenségi sorozatban van, a Brentford viszont három forduló óta nem tudott győzni otthonától távol.

Ez számunkra elég indok arra, hogy a hazaiak győzelmére fogadjunk. Na jó, nem csak ez, hanem az utóbbi időben mutatott mindenfajta teljesítmény. A Leeds talán felszállóágban van, viszont Frank csapata mintha kezdene kipukkadni. Lehet, botorság ennyire biztosra venni a hazai sikert, de meggyőződésünk, hogy ez bizony a Leeds győzelmével ér véget.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső