Leeds United – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 14.
Leeds United
Teljesítmény:
V V N N V
  • Elland Road
  • Január 16. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Brighton
Teljesítmény:
V N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ígértem még egy Premier League bajnokit, itt is van, a Leeds United – Brigton találkozóra esett a választásom. Szerencsére a Leeds sokszor feltűnik az oldalon, nagyon szimpatikus csapat, egy legendás edzővel és sok, sokra hivatott játékossal. Ilyen számomra Patrick Bamford, Raphinha, Rodrigo, Klich, Koch vagy éppen Stuart Dallas, de megemlíthetném még Meslier-t is, aki hamarosan egy igazi nagycsapat kapuját őrizheti.

A másik oldalról – sajnálom, de – ugyanezt nem tudom elmondani, itt is van persze pár tehetséges játékos, de a Brighton számomra mindig szürke volt, az idei szezonban két olyan meccsükre emlékszem, ahol remek futballal rukkoltak elő. Az egyik a Manchester United elleni 3-2-es vereség, a másik pedig a Wolves-szal játszott 3-3.

Kíváncsian várom, hogy mire mennek egymás ellen, a látott oddsok mindenesetre biztatók. De kezdjünk bele, és kifejtem, mire gondoltam…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Leeds

Egy fölényes győzelmet értek el a Tottenham előtti mérkőzésen Bielsáék, 5-0-ra verték a West Brom csapatát idegenben. Azt nem gondoltam, hogy Szonékat is meg tudják fogni, de abban reménykedtem, hogy legalább egy gólt szereznek. Így esett a választásom arra, hogy mindkét fél szerez gólt, de végül ez nem jött be, pedig a logika ezt diktálta. A Spurs nagyon simán rendezte le Bamfordékat, akik egyetlen gólt sem tudtak szerezni, a végeredmény 3-0 lett.

Máshogy is alakulhatott volna a találkozó, az első félidő eleje nem a Tottenhamről szólt. Alioski – a macedón szeret felfutni a támadásokkal – került helyzetbe a meccs elején, de csak az oldalhálót találta el, míg Patrick Bamford egyedül fejelhetett kapura később, de rosszul tette bele a kobakját a labdába, ami így fölé szállt. Mindkettő ígéretes lehetőség volt…

Alioski aztán a saját kapuja előtt is felvillant, csak nem úgy, ahogy kellett volna: Steven Bergwijn lábát húzta ki a 28. percben, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. Harry Kane a kapu közepét választotta, Meslier eldőlt jobbra, ezzel a góllal szerzett vezetést a Tottenham.

És még az első félidőben sikerült megduplázni a gólok számát, Harry Kane beadását Szon Hung-min belsőzte a bal alsó sarokba. Ez volt a dél-koreai századik gólja a Tottenham színeiben.

A szünetről visszatérve hamarosan megszületett a harmadik hazai találat is, Toby Alderweireld fejesét ugyan kivédte Meslier, de már csak a gólvonalon túl tudta ezt megtenni, a játékvezető órája pedig rezgett, a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

A krónikát még egy eseménnyel egészíthetjük ki: Matt Doherty kapta meg második sárga lapját a meccs hosszabbításában, miután megtaposta Pablo Hernández jobb lábát. Felelőtlen tett volt, bár valószínűnek tartom, hogy csak elkésett a védő…

Lényeg a lényeg: A kezdeti nehézségek után könnyen nyert a Tottenham.

Előző 5 meccs eredménye
2017.03.18.Championship
leeds
2:0
brighton
Championship
2016.12.09.Championship
brighton
2:0
leeds
Championship
2016.02.29.Championship
brighton
4:0
leeds
Championship
2015.10.17.Championship
leeds
1:2
brighton
Championship
2015.02.24.Championship
brighton
2:0
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – Brighton

Csak a szokásos… Pep Guardiola lassan hozzászokhat ahhoz, hogy csapata hiába alakít ki tonnányi helyzetet, abból egy, maximum két gól születik. Most is ez történt, a Brighton ellen sokkal nagyobb arányban is nyerhettek volna, de ismét nem ment a kapu előtt. Érdekes, hogy a kiscsapatok ellen történik ez meg általában, a Chelsea elleni meccsen például már 25 perc alatt berámoltak hármat…

Rijad Mahrezé volt az első helyzet, Kevin De Bruyne labdáját találta el rosszul, ami így az oldalhálóban kötött ki. Később egy kontrából szerezhettek volna gólt, Kevin De Bruyne tízméteres lövését Sánchez védte.

A harmadik próbálkozásból viszont már gól született: De Bruyne és Phil Foden játszottak össze, utóbbi a tizenhatoson még kicselezett egy védőt, majd laposan a rövidbe visszahúzta a lövést. Sánchez ugyan vetődött, de nem érte már el a labdát.

A második félidőben még Ilkay Gündogan, Bernardo Silva és Rijad Mahrez is nagy ziccerbe került, de mindhárom esetben megúszta kapott gól nélkül a Brighton.

Nyert tehát a City, a Brighton Ederson kapuja előtt nem okozott veszélyt, a manchesteriek pedig számtalan lehetőségükből egyet gólra váltottak.

Összefoglalás

Egyik 3-0-s vereséget egy másik követte, csak ezt senki nem látta előre. A Tottenham elleni vereség még belefért, hiszen egy bajnoki címre törő csapatról beszélünk, de az FA Kupában már nagyon ciki kikapni. Főleg, ha az ellenfél a Crawley együttese, akik a negyedosztály hetedik helyén vitézkednek.

És bár a Leeds javarészt azokkal a játékosokkal lépett pályára, akik a szezonban kevesebb lehetőséget kaptak (Casilla, Helder Costa, Schackleton, Poveda), azért voltak olyanok is, akik a „gálacsapatban” benne vannak: Alioski, Rodrigo, Harrison…

A Brighton legalább nyert, igaz, csak hosszabbítás után tudta legyőzni a Newportot, szintén a negyedosztályból.

Nézzük a várható kezdőket: Ami biztos, hogy Kalvin Phillips kihagyja a meccset, összegyűjtötte ötödik sárga lapját a Spurs ellen. Ez jelentheti azt, hogy Mateusz Klich egy sorral hátrébb lép, és ő lesz a védekező középpályás poszton.

Az ő helyét is be kell tölteni, erre Pablo Hernándeznek van esélye. Vagy szerkezetet vált Bielsa, és ebből az egészből nem lesz semmi… Diego Llorrente lassan felépül, rá azért nagy szükség lenne a védelem közepén, Robin Koch, Gaetano Berardi, Tyler Roberts és Adam Forshaw viszont tuti nem lesz egészséges és bevethető.

A Brightonnál is vannak hiányzók bőséggel, Adam Lallana és Danny Welbeck jól jött volna a csapatnak, ahogy Lamptey és Aaron Connolly is. Mind a négyen a kezdőben szoktak helyet kapni.

Yves Bissouma visszatérhet az eltiltása után, és valószínűleg kezdeni is fog, ahogy Percy Tau játékára is számíthatunk Connolly hiányában.

Ez lesz az első meccsük a Premier League-ben, viszont a Championshipben és a League One-ban már számtalanszor összemérték a tudásukat.

A legutóbbi alkalom is már lassan négy éve volt, akkor a Leeds 2-0-ra nyert. De hát, mennyivel másabb idők jártak akkoriban…

Idegenben jobban szerepel a Brighton, mint hazai pályán, ez jelenthet némi reményt számukra. Én viszont nem gondolom, hogy lehet esélyük. A Leeds erősebb és jobb csapat, sokan hiányoznak a vendégektől… Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső