Leeds United – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 13.
Leeds United
Teljesítmény:
V V V D N
  • Elland Road
  • Május 15. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brighton
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Most már tényleg nagy gond van. A Leeds United ismét visszaesett, az új edző, Jesse Marsch által hozott lendület elfogyott, a gárda pedig szenved. Nem ez volt a legkönnyebb sorsolás, Harrisonék egymás után játszottak a Manchester City – Arsenal – Chelsea trióval. Talán most könnyebb feladat előtt állnak, de a Brighton nemrég négyet vágott a Manchester United csapatának, szóval… Nem feltétlenül igaz ez.

A Brightont sokat dicsértem idén, és most is „muszáj” jókat mondanom róluk. Graham Potter együttesét tavaly – de még idén, a szezon elején is – a Premier League legjellemtelenebb csapatának neveztem, és biztosra vettem, hogy a kiesés ellen fognak majd harcolni. Hát, ettől nagyon messze vannak, a sirályok a felsőházban vannak, és a felsőházban is szeretnének maradni.

Természetes, hogy a hazaiaknak sokkal jobban kell a pont, ők kiesőhelyről várják a folytatást, és még egyáltalán nincs veszve semmi. Kieshet a Burnley vagy az Everton is.

Jöjjön a Leeds United – Brighton mérkőzés!

Leeds United

Nem igazán bírnak magukkal a Leeds játékosai, pedig ezzel saját csapatukat torpedózzák. Az Arsenal ellen Luke Aylingot szórták ki az első félidő felénél, most, a Chelsea ellen Daniel James mehetett az öltözőbe a 24. percben. És ezek nagy befolyással vannak egy meccs alakulására. Alapból is esélyesebb volt az ellenfelük, de még pluszban kaptak egy kis előnyt.

Nem lehetünk meglepődve azon, hogy a Chelsea végül 3-0-ra nyerte a meccset.

Mivel megint vannak sérültek, valamint Ayling és James is eltiltott, Marschnak muszáj vakarni a fejét, ha egy korrekt kezdőt akar összerakni. A londoniak ellen például a 19 esztendős Lewis Bate is játszott, előfordulhat, hogy a támadó Joe Gelhardtnak szélsőt kell játszania, a védekező középpályásként legjobbját nyújtó Robin Kochnak meg jobbhátvédet. Így nagyon nehéz lesz.

Ha már a hiányzók szóba kerültek, álljon itt a teljes névsor: Ayling és James tehát eltiltottak, Crysencio Summerville, Adam Forshaw, Patrick Bamford, Stuart Dallas és Tyler Roberts régebb óta kiestek, míg Raphinha és Jack Harrison a legutóbb.

Marsch elmondta, a brazil csak egy rúgást kapott, minden bizonnyal felépül vasárnapra, ám Harrison esete komolyabb.

A Leeds a remek kezdés után Marschsal most visszaesett. Három vereség gyors egymásutánban, a gárda kiesőhelyen áll. És akkor még a rengeteg sérült…

Hazai pályán nagyobb esélyük van a győzelemre, jobbak otthon, mint idegenben. Bár ez az utolsó öt meccsük alapján nem látszik, háromszor kikaptak, egyszer ikszeltek és csak egyszer nyertek. A teljes mérleg 4-5-9.

A várható kezdőcsapat:

Meslier – Koch, Llorente, Cooper, Struijk, J. Firpo – Raphinha, Klich, Phillips, Gelhardt – Rodrigo

Egymás elleni meccsek:

Kapásból felfedeztünk valamit, amikor az utolsó tíz közös meccsükre néztünk. Mindössze egyszer fordult elő, hogy mindkét csapat a hálóba talált. Az még a másodosztályban történt, hét évvel ezelőtt, előtte és utána is csak az egyik csapat talált be. Az a durva, hogy általában a Brighton nyerni ezeket a találkozókat, tízből nyolcszor ők voltak a jobbak, a Leeds egyszer győzött, döntetlen szintén egyszer jött össze.

Ez utóbbi volt az utolsó meccsük, novemberben látogatott el a sirályokhoz a Leeds együttese, a két csapat pedig nem bírt egymással. Olyannyira nem, hogy végül gól sem született a mérkőzésen.

Ezúttal is a Brightonnak állt inkább a zászló, közelebb jártak a győzelemhez. Mégsem tudták a liga második legrosszabb védelmét mattolni.

A Leeds pályáján sem sokkal jobb a helyzet, itt találhatunk hazai sikereket, viszont jellemzően ezek nagyon régen voltak. 2017-ben és 2013-ban tudtak nyerni a Brighton ellen, az utolsó, Elland Roadon lejátszott meccsüket 1-0-ra a vendégek nyerték…

Előző 5 meccs eredménye
2021.11.27.Premier League
brighton
0:0
leeds
Premier League
2021.05.01.Premier League
brighton
2:0
leeds
Premier League
2021.01.16.Premier League
leeds
0:1
brighton
Premier League
2017.03.18.Championship
leeds
2:0
brighton
Championship
2016.12.09.Championship
brighton
2:0
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brighton

Idén nagyon ment a Brighton, ez nem is vitás. A tavaly, meg azelőtti évben is közelebb voltak a kieséshez, de idén… Nem semmi, amit csinálnak. Most épp a kilencedik helyen állnak, de még akár nyolcadikak is lehetnek, három pontra vannak csak a Wolvestól, akik ugyebár jó ideje nem tudtak győzni.

A Brighton három mérkőzéses veretlen sorozatban van, miután ikszeltek a Southampton gárdájával, legyőzték előbb a Wolvest, majd a Manchester Unitedot. Utóbbi ellen úgy gondoltuk, lehet meglepetés, azonban egy iksznél többet nem gondoltunk a sirályoktól. Tévedtünk, ugyanis Raphael Varane-ékat 4-0-ra verték el az Amexben. Betalált Moises Caicedo, Marc Cucurella (aki amúgy a szezon legjobb játékosa lett a Brightonnál), Pascal Gross és Leandro Trossard is.

A gárda idegenben erősebb, hét meccset nyertek, hétszer ikszeltek, négyszer kikaptak. Utolsó öt meccsükből hármat megnyertek, kettőt elveszítettek.

Egy olyan siker után, mint a MU elleni, semmi szükség változtatásra, így Graham Potter sem fog belenyúlni a csapatába. Három játékos nem játszhat amúgy sérülés miatt, Jakub Moder, Jeremy Sarmiento és Enock Mwepu.

A várható kezdőcsapat:

Sánchez – Veltman, Dunk, Cucurella – March, Bissouma, Caicedo, Trossard – Mac Allister, Gross – Welbeck

Tippelde

Kérdéses, hogy mennyire estek szét a vereségek miatt a hazaiak. Az tuti, ha nem nyernek, nagy gondban lesznek. A gólkülönbség a Burnleynek kedvez pontegyenlőség esetén, és ezt feljavítani nem is nagyon fogják tudni.

A Brighton a nyolcadik helyre hajthat, nagy kedvvel játszanak, a MU elleni sikerüket követően telve vannak önbizalommal. Véleményem szerint most is be fognak találni, és nem kizárt, hogy nyerik a találkozót.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.61 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.66 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.66 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső