Leeds United – Crystal Palace: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 29.
Leeds United
Teljesítmény:
D V D N V
  • Elland Road
  • November 30. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Crystal Palace
Teljesítmény:
V D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk a hétfőt egy újabb angol mérkőzéssel, most a Leeds United – Crystal Palace találkozóról olvashattok. Sok újdonságot a Leeds-cel kapcsolatban nem tudok elmondani, még mindig szenvednek, egyáltalán nem köszön vissza semmi abból a játékból, ami miatt tavaly az egyik legszerethetőbb csapat volt a Premier League-ben. Lassan a csapatnál összeül a válságstáb (vagy már össze is ült?), tíz bajnoki mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni, a két újonc (Norwich, Watford) ellen.

Most az a Crystal Palace utazik az Elland Roadra, akik főként hazai pályán játszottak eddig jól (két csapat volt veretlen az előző fordulót megelőzően, a Liverpool és a Palace), de Steven Gerrard együttese mindhárom pontot elvitte a Selhurst Parkból.

Az Őrült a nyáron hosszabbította meg a szerződését, hiszen a munkájával nagyon elégedett volt a csapat vezetősége. Most ez már kétlem, hogy így lenne, előfordulhat, hogy sokáig már nem húzza az argentin mester a Leeds kispadján. Lehet, hogy egy Crystal Palace elleni vereség fogja a vesztét okozni? Kár előre lesajnálni a csapatot, lehet, hogy ezen a meccsen másznak ki a gödörből…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Leeds United: 0-0

Összességében nem rossz most az egy pont a Brighton otthonában, Graham Potter csapata a felsőház tagja, a nyolcadik helyen állnak úgy, dacára annak, hogy ők is egy kisebb hullámvölgybe kerültek, győzniük nem sikerült már szeptember 19-e óta… És valahogy mégis elől ragadtak, ez mondjuk kritika a többi csapat számára is. A Brighton célja nem más, mint a bent maradás kivívása, így ezek az egy pontok sem jönnek rosszul…

A kezdők:

Brighton:

Sánchez – Veltman, Webster, Dunk, Cucurella – Gross, Bissouma – Lamptey, Moder, Trossard – Maupay

Leeds United:

Meslier – Llorrente, Phillips, Cooper, Firpo – Dallas, Forshaw – Raphinha, Rodrigo, Harrison – James

Továbbra is tartom, hogy nagyon hiányzik egy jó center a Leedsből. Mondjuk egy olyan, mint Patrick Bamford. Vagy épp maga Patrick Bamford, aki továbbra is sérüléssel küzd…

Az első félidőben egy csapat volt a pályán, és az nem a Leeds volt. Ez volt az a játékrész, amikor a hazaiak könnyedén maguk javára fordíthatták volna a találkozót, hiszen több helyzetet is kihagytak. Kezdve Neal Maupay-jal, egészen Jakub Moderig a támadó szekció szinte minden tagjának volt legalább egy lehetősége. A legnagyobb Leandro Trossard nevéhez fűzödött, aki a mérkőzés 20. percében a tizenhatos vonaláról szánta rá magát lövésre. Az egyszeri néző – mint mi – csak annyit látott, hogy a labda a jobboldali kapufára csapódott, majd onnan az alapvonalon túlra, a visszajátszások viszont megmutatták, hogy Illan Meslier ujjhegyét is végigsimította a játékszer, a francia kapus így góltól mentette meg a csapatát.

A találkozó második félideje már sokkal kiegyenlítettebb volt, a Leeds United is felpörgött, a Brighton pedig ott folytatta, ahol abbahagyta.

A következő helyzet Tyler Roberts előtt adódott, aki egy hosszú indítással lépett meg, két védő is üldözte, így nem volt könnyű dolga a középpályásnak, de azért eljutott egy kapura lövésig, amelyet Robert Sánchez lábbal hárított.

Ismét a vendégek kapuja előtt folytatuk, Leandro Trossard ugyanis újfent megdolgoztatta Meslier-t. A franciának ráadásul borzalmasan megnehezítette a dolgát, hogy Trossard lövése egy védő lábán felpattant. Mindenesetre szögletre mentette a Leeds kapuvédője.

Az egész félidőben oda-vissza forogtak veszélyben a kapuk, a hátralévő időben még akadt dolga mindkét kapusnak. Sánchez egy Roberts lövést szedett ki nagy bravúrral, míg a lefújás előtt pár perccel Solomon March a kapufát találta el, ezután tudta Meslier magához ölelni a játékszert.

Az első félidő alapján a Brighton gólokkal nyerhetett volna, a másodikban látottak viszont arra sarkallnak, hogy azt mondjam: Igazságos döntetlen született.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.08.Premier League
leeds
2:0
crystal palace
Premier League
2020.11.07.Premier League
crystal palace
4:1
leeds
Premier League
2013.03.09.Championship
crystal palace
2:2
leeds
Championship
2012.11.24.Championship
leeds
2:1
crystal palace
Championship
2012.01.14.Championship
crystal palace
1:1
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace – Aston Villa: 1-2

G.: Guehi ill. Targett, McGinn

Lehet, hogy csak egy edzőváltásra volt szükség? Óhatatlanul eszébe jut ilyen helyzetben az embernek, hogy valójában a Villa játékosai szándékosan szabotálták mesterüket. Megannyi sikertelen csata után Dean Smith-t elküldték Birminghamből, a helyét pedig a játékosként zseniális, edzőként még rutintalan Steven Gerrard vette át. És ahogy megjött, úgy szakadt meg a nyeretlenségi széria, először a Brighton esett áldozatul, most pedig a Crystal Palace.

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Tomkins, Guehi, Mitchell – Milivojevic, Kouyaté – Olise, Gallagher, Zaha – Benteke

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, Nakamba, Ramsey – Bailey, Watkins, Young

A londoni együttes saját otthonában a 2021/2022-es idényben még nem kapott ki, ezt a sorozatot szerették volna folytatni a hazaiak. Patrick Vieira együttese nem is kezdett rosszul, Wilfried Zaha révén ők lőttek először kapura. A Palace legértékesebb játékosa 16 méterről próbálkozott először, de az még lejött a blokkról. Másodszor viszont már nem állt közte és a kapu között semmi – csak Martinez kapus -, az ismétlés viszont a baloldali kapufa mellett elment, a Villa argentinjára nem is volt szükség.

Negyedóra telt el a meccsből, amikor a vendégek vezetést szereztek. Ashley Young jobbról beívelt szögletére Kouyaté és Tyrone Mings ugrottak fel, egyikük sem találta el a labdát, ami így Matt Targett elé pattant. A védő gyorsan eszmélt, és Guaita lába mellett laposan a hálóba lőtt. Egyébként, ha Targett nem talált volna be, akkor a Villa minden bizonnyal tizenegyest kapott volna, mert Kouyaté adott – nem szándékosan – egy jó nagy pofont emberének. Mings egyébként a földön is maradt, de tudta folytatni a játékot.

Az első félidő krónikájához még egy John McGinn lövés tartozott, Ollie Watkins passzát csavarta rá a tizenhatos oldaláról a skót középpályás, nem sokat tévedett. Ekkor már látszott, hogy a játékosra oda kell figyelni, mert remek rúgótechnikája van.

A térfélcsere után ismét a Villa veszélyeztett, szabadrúgásból találta el a felsőkapufát Ashley Young.

A mérkőzés hajrájában aztán nagy bajba kerülhetett volna a vendégcsapat. Douglas Luiz belépőjével elkésett, a játékvezetőtől egy méterre tarolta le ellenfelét, úgy tűnt, talppal szállt bele a Palace játékosába a brazil. Villant is a piros, de a visszajátszásokból látszott, hogy Luiz (aki amúgy Alisha Lehmannal, a Villa női csapatának sztárjával jár… Mázlista…) szabálytalansága nem volt olyan durva, mint elsőre látszott. Salsbury játékvezető visszavonta a pirosat, a védekező középályás megúszta sárga színű kártyával a szitut.

Tíz perccel az eset után Steven Gerrard együttese aztán eldöntötte a meccset, Anwar El-Ghazi szólója végén passzolt John McGinn elé, aki 16-ról csavart gyönyörűen a kapu jobb sarkába.

A hosszabbításban a belső védő, Marc Guehi ugyan szépített, de a középkezdés után szinte azonnal lefújták a mérkőzést. Gerrard 2/2-vel nyitott tehát, a Palace pedig szeptember 18-a után szenvedett újra vereséget.

Összefoglalás

Bielsáék tényleg csatárügyileg vannak most gondban, sem James, sem Rodrigo nem váltotta meg a világot Bamford posztján, ezért a hírek szerint most Tyler Robertsen a sor, hogy bizonyítson. A Leeds legjobb támadójára még egy darabig nem számíthat a mester, mellette Robin Koch és Luke Ayling nem szerepelhet, utóbbi visszatérése közel van.

A Crystal Palace-nál már felépülőben a Lyontól szerződtetett Joachim Andersen, de a játékára sok esély még nem mutatkozik, James McArthur és Nathan Ferguson pedig biztosan kihagyja a holnapi bajnokit.

Az örökmérleget nézve az Elland Roadon nagyon kemény hazai fölény mutatkozik, összesen itt 12 mérkőzést játszottak, abból hetet nyert meg a Leeds, az utolsó hat összecsapásukat zsinórban sikerült behúzni. A tavalyi év előtt azonban volt egy hosszú kihagyás, hiszen Bielsáék a másodosztályban voltak sokáig…

Idegenben változékony a Palace, néha kiugróan jól teljesítenek (megverték 2-0-ra a Cityt), szóval nem kell őket leírni, noha a bukik szerint a hazai csapat a favorit.

Szerintünk kinéz egy döntetlen a találkozón, a hazaiak formája továbbra sem jó, a Palace meg úgy gyűjti a döntetleneket, mintha valami díj járna érte.

Amit még valószínűnek tartunk, hogy góleső nem várható a meccsen. Ezért az iksz mellett azt tesszük meg, hogy két és fél gólnál kevesebb születik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső