Leeds United – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 02.
Leeds United
Teljesítmény:
N N V V V
  • Elland Road
  • Február 03. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
V D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mindkét együttes meglepetést okozott az előző fordulóban. Amíg a Leeds azzal döbbentett meg mindenkit, hogy a Leicester otthonából hozták el a három pontot, addig az Everton a Goodison Parkban adta oda a sajátjait a Newcastle-nek, akik igazán pocsék formában vannak.

Tele van hihetetlen eredményekkel ez a Premier League szezon, mostanság csak a Manchester City nyújt kiemelkedőt – vagy inkább stabil, a papírformának megfelelő teljesítményt -, szóval nem lehet biztosra menni. A Leeds United – Everton meccs épp ezért is kemény dió, mert az újonc bátor játékot játszik, egyre jobban és jobban összeállnak, mégis benne van egy vereség a liverpooliaktól.

A rendelkezésre álló információk alapján fogjuk megtippelni a szerintünk legvalószínűbb eredményt, de… Ez a hétközi angol forduló egyik legkiismerhetetlenebb mérkőzése, így előre mondom: Lehet, hogy a hosszas utánajárás mit sem ér.

Attól én még bizakodó vagyok, essünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Leeds United

Keserves időszak vár a Leicesterre, amíg Jamie Vardy felépülését várják, láthatóan az angol még 34 évesen is hátán tudja cipelni a csapatot, motiválni a társakat, és a Maddison – Barnes – Albrighton tengelyt labdákkal tömni.

Most, hogy a támadót megműtötték megakadt a gépezet, a csavar, ami a fogaskerekek közé szorult pedig a Leeds United csapata volt. Marcelo Bielsa együttese 3-1-re győzte le a King Powerben a rókákat.

Az első negyedóra két gólt is hozott, a hazaiak szerezték meg a vezetést, amit két perccel később a vendégek ki is egyenlítettek. Harvey Barnes és James Maddison játszottak össze a Leeds tizenhatosánál, négy védő között is szépen járt a labda, majd Barnes lőtte ki a jobb alsót.

Stuart Dallas gólja sem volt csúnya, Ayling – Bamford – Dallas volt a labda útja, a védők nem nem érték utol az észak-ír védőt – aki ezúttal középpályást játszott -, Kasper Schmeichel pedig tehetetlen volt.

A fordulás után további két góllal szomorították el a hazai drukkereket Bielsa fiai, Patrick Bamford gólja pedig csodaszép volt. A támadó Raphinhától kapott forintos labdát, fel sem nézett, majd 14 méterről védhetetlenül lőtte ki a jobb felső sarkot. Parádés gól volt…

A meccs ziccere pedig Jonny Evans nevéhez fűződik, egy szöglet után a török Söyüncü csúsztatott, a hosszún érkezett Tielemans és Evans, utóbbi a kapu torkából is képes volt mellé lőni. Hirtelen érkezett a labda, de ettől függetlenül hatalmas lehetőség maradt ki.

Amit aztán egy kontrából megbosszultak a vendégek, Dallas játszott Klich felé, aki észrevette, hogy Bamford a saját térfeléről sprintel. A támadó aztán a tizenhatoson belül nagyon önzetlenül a jobb helyzetben levő Jack Harrisonnak adta a játékszert, ő meg eldöntötte a meccset.

Őrületes meglepetés, de egyáltalán nem érdemtelenül nyert az újonc.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.28.Premier League
everton
0:1
leeds
Premier League
2015.08.01.Barátságos Mérkőzés
leeds
2:0
everton
Barátságos Mérkőzés
2012.09.25.Angol Ligakupa
leeds
2:1
everton
Angol Ligakupa
2004.04.13.Premier League
leeds
1:1
everton
Premier League
2003.09.28.Premier League
everton
4:0
leeds
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Newcastle

Tizenegy mérkőzés óta nem nyertek a szarkák, természetesen elindult a pletykaáradat: Ha Liverpoolban is vereséget szenvednek, az Steve Bruce búcsúját jelentheti. A menedzser ellenzőinek még várniuk kell az elbocsátásra, mert a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozva a Newcastle 2-0-ra nyert egy Callum Wilson duplának köszönhetően.

Nem láthattunk gólt az első játékrészben, de csodák csodájára a Newcastle aktívabb volt és nem utolsó sorban veszélyesebb. Míg az Everton egy Yerri Mina fejesig és egy Richarlison lövésig jutott, addig a szarkák Wilson révén fejeltek egy kapufát, Jonjoe Shelvey pedig centikkel tévesztett, amikor tizenhatról kapura túzte a labdát.

Nem tudta felrázni a tanítványait Carlo Ancelotti, a játék a második félidőben sem nagyon változott. Wilson nagyon akart, benne volt a gól, az 54. percben sokan már gólt is kiáltottak, de a csatár újabb helyzete is kimaradt.

A hajrában viszont kijött a lépés Callum Wilsonnak. Előbb a 73. percben fantasztikusan fejelte be Shelvey szögletét a hosszúba, majd egy kontra után a 93. percben is betalált, így a Castle’ megszakított egy tizenkét meccse tartó nyeretlenségi sorozatot, és – lehet, csak ideigenesen, de – megmentette edzőjét is.

Összefoglalás

Mit ne mondjak, nem volt túl éles az Everton, régóta nem nyújtottak ilyen gyenge teljesítményt. A támadók szinte észrevétlenek voltak, egyedül Richarlison mozgott jól, és a legtöbb veszélyt általa teremtették a kékek.

Nincs mese, menni kell tovább, és egy nagyon nehéz ellenfél otthonában kellene pontokat szerezni. A Leeds egyértelműen a szezon legjobb újonca, ez nem csak a pontokon látszik, de a mutatott játék is náluk a legjobb. Persze, nyáron jelentősen megerősödtek, és az igazolásaik most kezdenek teljesen beépülni. Ha még Diego Llorrente is egészséges lenne, akkor az első nyolcba kerülés sem lenne lehetetlen.

Ahogy sérült Robin Koch és Gaetano Berardi is, de ami nagyobb probléma, hogy a Leicester elleni siker alkalmával három kulcsjátékos is kiesett. Patrick Bamford elvileg játszhat, de egyáltalán nem biztos, hogy Rodrigo és Raphinha pályára léphet. Ez pedig óriási probléma, Rodrigonak kellett egy kis idő, de belelendült a játékba, Raphinha pedig a kezdetektől fogva jól játszott.

Hiányukban Klich és Helder Costa jelentheti a B tervet.

Az Evertonnál a szokásos négyes sérült, azaz a már régebb óta pályán kívülre szoruló Allan, Fabian Delph, Niels Nkounkou és Jean-Philippe Gbamin. Idegenben brillíroznak Calvert-Lewinék, viszont kevés gólt szereznek, a Leeds legutóbbi öt meccséből három 2,5 gól alatt végződött.

Alapból két támadó csapatról beszélünk, de ha az említett játékosok nem játszhatnak, akkor sanszos, hogy nem látunk majd közönségszórakoztató focit. Meccs előtt a várható kezdőkre nézzetek rá, én most abból indulok ki, hogy a Rodrigo – Raphinha kettős nem játszik. Emiatt az under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső