Leeds United – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 18.
Leeds United
Teljesítmény:
V D V V V
  • Elland Road
  • Augusztus 21. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdték már jobban a Premier League idényt az Elland Roadon… A Leeds United meglehetősen nagy zakóba futott bele a Manchester United elleni nyitómérkőzésen, 5-1-es zakóval utaztak haza. A tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetésére nehéz szezon vár, ha a felkészülés alatt mutatott formájuk elnyúlik. Össze kell szedniük magukat, ám a második fordulóban sem lesz könnyű dolguk, hiszen az Everton érkezik hozzájuk, akik a múlt hét szombatján a Southampton együttesét intézték el 3-1-re.

Bár vezetőedzőjüket a nyáron elvesztették, Rafa Benitez is képes lehet ezt a csapatot megfelelően irányítani, egyelőre úgy vagyunk vele, hogy nem féltjük őket. Aztán persze majd kiderül, a spanyol mesternek voltak már elbaltázott állomáshelyei…

Marcelo Bielsának pedig nincs mese, ki kell találnia valamit, mert az irány láthatóan nem jó. Talán a fejekben van baj, azt meg úgy lehet meggyógyítani, ha aratnak sajátjaik előtt egy jó kis önbizalomnövelő győzelmet.

A Leeds United – Everton mérkőzéssel folytatjuk a szerdát.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Leeds United

Tippünkben Ole Gunnar Solskjaer csapatának győzelmét tartottak valószínűbbnek, még pedzegettük is, hogy vajon melyik arcát fogja megmutatni a Leeds? Tavaly ősszel a MU 6-2-re győzött az Old Traffordon, tavasszal meg gólnélküli döntetlen lett a vége a mókának.

Hát, valószínűleg nem az Álmok Színháza a Leeds játékosainak kedvenc stadionja.

Marcelo Bielsa kezdő tizenegyével folytatjuk:

Meslier – Ayling, Struijk, Cooper, Dallas – Koch, Raphinha, Rodrigo, Klich, Harrison – Bamford

Nem változott semmit a Leeds kezdője, az új játékosok nem kerültek, nem kerülhettek a csapatba, Alioski posztján pedig Stuart Dallas volt kénytelen játszani.

Az első félidőben nem tűnt úgy, hogy ennek a meccsnek kiütés lesz a vége. Oké, a vezetést így is megszerezte a MU, de ennyi, ezzel a szűk egygólos vezetéssel vonultak szünetre. Ráadásul az első védést nem is Illan Meslier-nek, hanem David de Geának kellett bemutatnia Koch lövésénél.

Ezt követően viszont jött a hazai találat, Bruno Fernándes lépett ki a leshatárról, a magas labdát megszelidítette, majd a francia portás segítségével gólt szerzett. Ez a 30. perc eseménye volt egyébként.

A félidőben Marcelo Bielsa lekapta a pályáról Rodrigot, a helyére pedig a Barcától igazolt Junior Firpot küldte be. És két perccel az indulás után a Leeds kiegyenlített. Luke Ayling gondolta úgy, hogy meglövi a forduló egyik legszebb gólját, körülbelül 20-22 méterről tűzte kapura a labdát, amit mintha zsinóron húztak volna, de Gea hiába próbálta megnyújtani a kezét, nem tudta kiszedni a pontos és erős lövést.

Innen indult el a Leeds United kálváriája.

A Manchester megrázta magát, élükön Paul Pogbával és Bruno Fernándessel. A francia összesen három gólpasszt osztott ki, ő adta az asszisztot Mason Greenwoodnak majd Bruno Fernándesnek. Amilyen jól indult a vendégek számára a második félidő, annyira rosszul folytatódott, két percen belül kaptak kettőt.

És itt nem állt le a MU, Fernándes meglőtte harmadik gólját, végül pedig még Fred is betalált – ismét Pogba osztott ki egy olyan passzt, aminek végén a leedsi kapuban kötött ki a játékszer.

Ez abszolút nem volt benne a meccsben, a két gyors kapott góltól teljesen padlóra kerültek a vendégek, és nem is tudtak felállni onnan.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.03.Premier League
leeds
1:2
everton
Premier League
2020.11.28.Premier League
everton
0:1
leeds
Premier League
2015.08.01.Barátságos Mérkőzés
leeds
2:0
everton
Barátságos Mérkőzés
2012.09.25.Angol Ligakupa
leeds
2:1
everton
Angol Ligakupa
2004.04.13.Premier League
leeds
1:1
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Southampton

Rafa Benitez az új játékosok közül Andros Townsendnek és Demarai Graynek szavazott bizalmat a szentek elleni kezdőben, James Rodriguezről a meccs előtt derült ki, hogy mégsem tudja vállalni a játékot, ám az előzetesen pihenésre kárhoztatott Dominic Calvert-Lewin és Richarlison a kezdőben voltak:

Pickford – Coleman, Keane, Holgate, Digne – Allan, Doucoure – Townsend, Gray, Richarlison – Calvert-Lewin

Pofás is kezdő, szó se róla, az első félidőben pedig jól is kezdtek a kékmezesek. Allan lőtt először kapura – ezt McCarthy védte -, majd Calvert-Lewin fejelt fölé, kis idő múlva pedig az angol válogatott csatár Richarlison centerezéséről maradt le.

A semmiből, de szó szerint a semmiből mégis a Southampton szerzett vezetést. Ebben vastagon benne volt Michael Keane, aki hátul látványosan nem tudta, mit kezdjen a nála levő labdával, így inkább elveszítette. Che Adams pöckölte el előle, majd a leshatárról kiugró Adam Armstrong elé játszott, a Blackburn egykori gólvágója meg nagyon higgadtan fejezte be az akciót.

A szünet után sikerült az Evertonnak gólt rúgnia, Andros Townsend fejese után Richarlison folytatta jó sorozatát, és közelről emelt a hálóba.

Ezt a gólt még két másik követte, és mindkettőt az Everton szerezte: Fél órával Richarlison gólja után Abdoulaye Doucoure lőtt bombagólt, a pontot az I-re pedig Dominic Calvert-Lewin tette fel, a 81. percben a csatár csukafejes után volt eredményes.

A második félidő már egyértelműen a hazaiakról szólt, a Soton ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Meg lennénk lepődve, ha a vezetőség sokáig kitartana Ralph Hasenhüttl mellett.

Összefoglalás

Egymásnak ellentmondó hírek látnak napvilágot az Everton játékosaival kapcsolatban. Vannak, akik szerint Allan megsérült, de ezt egyetlen másik oldalon sem láttuk, így hajlamosak vagyunk inkább ezt a hírt figyelmen kívül hagyni. Az sem tiszta, hogy James Rodriguez elkapta-e a koronavírust vagy „csak” karanténban van? Az biztos, hogy Moise Kean ott van… Cenk Tosun pedig biztosan sérült.

A Leedsnél viszont papíron senki sem fog hiányozni majd a csapatból. Kalvin Phillips nagyon hiányzott a MU ellen, szinte biztosak vagyunk benne, hogy Bielsa ezúttal már a kezdőbe jelöli az EB-döntőn is játszó szűrőt. Rodrigo cseréje érdekes volt, nem gondolnánk, hogy megsérült, ám az Őrült mégis simán lekapta félidőben, így Stuart Dallas felmehetett a középpályára, Junior Firpo pedig balbekk lett. Van benne logika, de pont Rodrigot?

Tavalyi összecsapásaik eredményei következnek, érdekes módon mindkét alkalommal az a csapat nyert, amelyik idegenben játszott. A Goodison Parkban meccseltek először, azt a találkozót Raphinha góljával húzta be a Leeds, majd az Elland Roadon a liverpooliak nyertek 2-1-re (Raphinha, ill. Sigurdsson, Calvert-Lewin).

Ezúttal a meccs kimenetelét kihagynánk. Ami jobban mozgatja a fantáziánkat az a gólok száma. Az Evertonnál nem látunk problémát, szerintünk a gólszerzéssel ezúttal sem lesz gond, ám félünk egy kicsit a MU elleni meccs miatt a Leedstől. De ott a két kapott gól játszott szerepet a katasztrofális vereségben, Bamfordban, Dallasban, Raphinhában és Rodrigoban lehet bízni. Így a verdiktünk: Mindkét fél betalál a másik kapujába.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső