Leeds United – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 23.
Leeds United
Teljesítmény:
D N N N D
  • Elland Road
  • április 25. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester United
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ősszel alaposan megszórták Bielsa együttesét az Old Traffordon, most pedig következik a visszavágó, azaz Leeds United – Manchester United meccset rendeznek az Elland Roadon. Nem biztos, hogy most olyan könnyen túljutnak majd Cavaniék a Leedsen, az újonc elég meggyőző játékot mutat, és nem is olyan régen a leendő bajnokot, a Manchester Cityt verték 2-1-re. Az Etihadban. Emberhátrányban. Nem semmi meccs volt…

A MU gőzerővel robog a második helyért, azt már esélytelen, hogy elbukják, viszont a bajnoki cím is távol van, számukra a szezon ilyen értelemben véget érni látszik. De még az Európa Ligában is harcban vannak, az elődöntőben majd az AS Roma együttesével találkoznak, és ez lesz az első igazi erőpróba majd Solskjaeréknak, az eddigi csapatok nem okoztak problémát.

Egyébként a bukik teljesen jogosan tartják favoritnak a vendégeket, egyrészt a tabella, másrészt a forma, harmadrészt pedig a Leeds hiányzó emberei miatt. De erre az összefoglalásban kitérek máris!

Kezdjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Liverpool

A meccs előtt a hazaiak már felhívták magukra a figyelmet, egy Szuperligát ellenző egyenpólóban mentek ki melegíteni. A pólón az állt: A futball a szurkolóké.

Lendületesen kezdtek aztán bele a meccsbe a felek, Thiago Alcantara lövésénél hatalmas bravúrt mutatott be Illan Meslier. A spanyol középppályás léc alá tartó, csavarodó, tekeredő labdáját tudta szögletre ütni.

A másik oldalon pedig Fabinho eladott labdája után Patrick Bamford roboghatott kapura, de Alisson Becker jól lépett ki a kapujából, és védte a támadó pöckölését.

Ennyit a helyzetekről, több nagy lehetőség ebben az időszakban nem született.

Fél óra telt el a meccsből, amikor jött a vezetést jelentő találat. Egy hosszú indításra rosszul lépett ki Meslier, a védők is lemaradtak, így Trent Alexander-Arnold még oda tudta lőni a labdát Sadio Mané lábára, a szenegáli meg az üres kapuba.

A második félidőben aztán olyat láthattunk, amit nagyon ritkán: A Liverpoolnál alig volt a labda, 72%-ban birtokolták a hazaiak a játékszert, és hát helyzetekből is bőven kijutott nekik. Harrison és Roberts lövésénél Alisson volt a helyén, míg Bamford emelése a felsőlécen csattant.

Végül azonban a nyomás góllá érett, a 87. percben végzett el szögletet a Leeds, és Diego Llorrente, aki a fél szezont kihagyta sérülés miatt jókor volt jó helyen, két Pool védő között bólintotta be az egyenlítést érő találatot.

A vörösök beérhették volna egy győzelem esetén a West Hamet, de így maradtak a hetedik helyen.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.20.Premier League
man united
6:2
leeds
Premier League
2019.07.17.Barátságos Mérkőzés
man united
4:0
leeds
Barátságos Mérkőzés
2011.09.20.Angol Ligakupa
leeds
0:3
man united
Angol Ligakupa
2010.01.03.FA Kupa
man united
0:1
leeds
FA Kupa
2004.02.21.Premier League
man united
1:1
leeds
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Burnley

A Manchester United hozta a kötelezőt, de aki csak az eredményt látta, még azt gondolhatja, hogy ez egy tükörsima meccs volt. Pedig nem volt az, a tabella hátsó részében levő Burnley egyenrangú ellenfele volt a Manchesternek, és csak két hajrában szerzett góllal tudták maguk javára fordítani a találkozót.

Gól nem esett az első játékrészben, helyzet sem igazán volt. Egyedül Chris Wood szabálytalan (?) gólját lehet megemlíteni. A támadó távolról, körülbelül 15 méterről fejelt kapuba egy ívelést követően, és Dean Henderson csókolhatja a lába nyomát a partjelzőnek, aki végül behúzta a lest.

Így maradt a 0-0 a szünetig, de aztán rögtön gyors gólváltást láthattak azok, akik a tévé képernyőjén keresztül követték a meccset.

A 48. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést Mason Greenwood góljával, de itt a kulcsfigura Bruno Fernándes volt, aki úgy adott kvázi gólpasszt, hogy nem ért hozzá a labdához. Marcus Rashford középre gurított passzát lépte át a portugál, és így lett az tökéletes Greenwoodnak.

Két perccel később egy szögletből beívelt labdát James Tarkowski fejelt be Harry Maguire mellett, és aztán hosszú ideig csend.

Egészen a 84. percig, amikor Mason Greenwood második gólját szerezte meg. A fiatal szélső a tizenhatos jobb oldalán cselezgetett, majd kapura lőtt, és a labda egy vendégjátékos sarkán megpattanva kötött ki a kapuban.

A meccs végére kitámadt a Burnley, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Donny van de Beek centerezését Edinson Cavani passzolhatta be az üres kapuba.

Egyre közelebb az az ezüstérem…

Összefoglalás

A Manchesternek már gondolnia kell majd a jövő hét csütörtöki Európa Liga elődöntőre is, így előfordulhat, hogy egy kissé tartalékolni fog a norvég mester. Már csak egyetlen csapat maradt a Premier League-ben, akik idegenben veretlenek, és ezt a jó szokását a MU szeretné tovább folytatni.

Dean Henderson maradhat a kapuban, annak ellenére, hogy nem volt túlságosan meggyőző a Burnley ellen, be kell látni, hogy most már De Gea számít a tartaléknak, és minden bizonnyal övé lesz majd a Roma elleni meccs.

Eric Bailly is nekikezdhetett az edzéseknek, de a Lindelöf – Maguire páros bevált hátul, így nem valószínű, hogy változtat rajta a mester.

Középen Pogba – McTominay duóra lehet számítani, de itt játszhat akár Fred vagy van de Beek is.

Minden azon múlik, hogy Solskjaer mennyire gondolja még komolyan azt, hogy bajnok lehet a csapata. Mert, ha beletörődik a második helybe, akkor inkább fordít nagyobb figyelmet a farkasokra…

Említettem, hogy a Leedsből is hiányozni fognak páran. Liam Cooper a Gabriel Jesus elleni horrorszerelés miatt bűnhődik még, Raphinha és Rodrigo pedig sérültek.

Így nagyon nehéz tippelni, de elnézve a Manchester idegenben nyújtott teljesítményét szoros meccsre van kilátás. Most nem lesz nagy gólzápor meg öt rúgott gól, ezt borítékolom. Ha szűken is, egy góllal jobb lesz talán a vendégcsapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső