Leeds United – Newcastle United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 15.
Leeds United
Teljesítmény:
V V N D V
  • Elland Road
  • December 16. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szerdai napot egy angol bajnokival kezdjük és főként a Premier League-ből hoztam mára meccseket. Lesz itt nagy rangadó, de előtte a Leeds United – Newcastle United meccsel indítunk. Az újonc, aki remekül kezdett, és a PL veterán, aki megrekedt, nagyjából így lehetne felkonferálni őket. Ugyanis a Leeds, miután a Championshipből felkerült ragyogóan kezdett, már ami a játékot illeti, szemre is tetszetős futballt játszottak, jó eredményeket értek el, ha kikaptak, az is szoros volt… De most egy kicsit megálltak.

A Newcastle két pozícióval van előttük, ők sem az igaziak, mondhatni, egy stabil középcsapat, aki nem tud túllépni a saját árnyékán. Évről évre nagy reményekkel vágnak neki a küzdelemnek, a kiemelkedő eredmény nem jön. És itt nem bajnoki címről vagy európai kupaindulásról beszélek, hanem az első tíz hely valamelyikéről.

Nézzük, mire számítsunk a találkozón!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – West Ham

Remek formában a Kalapácsosok, a Manchester United ellen ugyan zakóztak, de folyamatosan nyerik a meccseiket, a tavalyi rémálom már a múlté, amikor az is megfordult a fejekben, hogy ebből jövőre Championship lesz.

Az újonc elleni meccset mi is megtippeltük, számítottunk a Leeds pontszerzésére, ezt viszont Ogbonna meghiúsította.

Viszont nem az övé volt az első gól, azt ugyanis Klich szerezte tizenegyesből a meccs elején. A 6. percben Bamfordot ugratták ki, aki elhúzta a labdát Fabianski mellett, a lengyel kapus pedig felborította az angolt. Jöhetett a büntető, amit Klich berúgott, de csak másodjára, első alkalommal nagyon gyenge lövést mutatott be, annyira gyengét, hogy Fabianski megfogta a tizit. Csakhogy elmozdult a vonalról, emiatt újra próbálkozhatott a német középpályás, ezúttal pedig valamelyest jobb volt a büntető.

Még az első félidőben összejött az egyenlítés, és megint Tomas Soucek volt a West Ham United gólszerzője. A cseh középpályás előszeretettel mozog előre a pontrúgásoknál, így szerzett gólt a Manchester United ellen is, és most is. Ez volt a cseh harmadik gólja a szezonban.

A Leeds ugyan többet birtokolta a labdát, a helyzetek azonban inkább Meslier kapuja előtt adódtak, és a 80. percben meg is tört a jég, a sokadik WHU próbálkozás a kapuban kötött ki. Ismét egy pontrúgás, de most nem Soucek, hanem Ogbonna bólintott a hálóba.

Nem jött össze az iksz, a Leeds elszenvedte a 6. vereségét.

Előző 5 meccs eredménye
2017.04.14.Championship
newcastle united
1:1
leeds
Championship
2016.11.20.Championship
leeds
0:2
newcastle united
Championship
2013.09.25.Angol Ligakupa
newcastle united
2:0
leeds
Angol Ligakupa
2011.07.31.Barátságos Mérkőzés
leeds
3:2
newcastle united
Barátságos Mérkőzés
2009.07.29.Barátságos Mérkőzés
newcastle united
0:0
leeds
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle United – West Brom

Ugyanilyen arányban győzött a Newcastle a kiesőhelyen álló West Brommal szemben. Itt is volt korai gól, korábban született, mint a másik meccsen, itt csak szűk 20 másodperc volt szükséges hozzá. Joelinton a védők gyűrűjében is tovább tudta passzolni a labdát, Miguel Almiron érkezett és a jobb sarokba lőtt.

Ezt követően, a második félidőben sikerült egyenlíteni az újoncnak, Darnell Furlong a védőjét megelőzve lőtt Darlow hálójába. Nagyot hibázott a hazaiak védője, aki állva várta a beívelést, hogy aztán felszabadíthasson. Ezen a szinten azonban nincs ennyi idő, Furlong pedig szemfüles volt.

A pont azonban megint nem sikerült, ez pedig Dwight Gayle érdeme. Murphy jobboldali beadására robbant be a csereként beállt csatár és nagyon nagy erejű fejesét képtelen volt hárítani Johnstone.

Továbbra is kiesőhelyen áll tehát a West Bromwich, a Newcastle pedig zsinórban második győzelmét könyvelhette el.

Összefoglalás

Nagy kérdés, hogy jön-e a harmadik győzelem zsinórban? A Szarkák idegenbeli teljesítménye alapján azt mondanám, hogy bizony benne van a pakliban, ikszeltek a Tottenham és a Wolves ellen, verték a Crystal Palace-t, ezek a csapatok pedig mind-mind erősebbek ennél a Leedsnél.

Az Elland Road idén még csak egyszer látott Leeds győzelmet, utolsó öt meccsükön nem tudtak nyerni hazai pályán Rodrigoék.

Ez pedig most már kezd kétségbeejtő lenni, de a vezetőség természetesen kitart Marcelo Bielsa mellett, aki sok-sok évnyi kihagyás után vezette vissza a csapatot a legjobbak közé.

A kerettel sincs túlzottan probléma, más kérdés, hogy például Rodrigotól mindenki többet várt, hogy az egyik új igazolás még mindig nem léphetett pályára, ő lenne Diego Llorrente, akivel stabilizálni lehet a védelmet. Pontosabban, hosszú sérüléséből felépült, a Chelsea ellen kezdőként számítottak rá, de aztán megint megsérült a spanyol.

Nem jellemző a csapatokra a sok gól, mármint, nem rúgnak sokat a felek, főleg nem egymásnak a múltban. De az már régen volt… Bamford eddig zseniális, a másik oldalon Callum Wilson és Joelinton remekelhet a kapuk előtt, ebből pedig talán már kitaláltátok, hogy merrefelé fogok elindulni és mi lesz a tippem. A végeredmény ködös, számomra ez ismét háromesélyes találkozó, hazardírozni pedig továbbra sem szeretek.

A Leeds kapta a második legtöbb gólt idén, ez sokat elárul a védelmükről, ezt a Newcastle ki fogja használni, egy gól biztosan benne van a meccsben. Hogy aztán a Leeds be tud-e találni, az már más kérdés, de véleményem szerint igen. Hazai pályán még csak kétszer fordult elő, hogy lőtt gól nélkül vonultak volna le a pályáról.

Szóval, az én tippem ezúttal az, hogy mindkét együttes szerez egy gólt, egyébként pedig közelebbinek érzem a Newcastle sikerét, mint a Leedsét, de értek már engem meglepetések a Premier League-ben…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső