Leeds United – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 22.
Leeds United
Teljesítmény:
V V N V N
  • Elland Road
  • Február 22. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
D V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bajnokok Ligája mérkőzések árnyékában a Premier League-ben is lesz egy találkozó kedden este, én pedig nem hagyom figyelmen kívül a Leeds United – Southampton meccset. Zsinórban két mérkőzést veszített el Marcelo Bielsa csapata, de sokkal jobb a helyzet, mint Ralph Hasenhüttléknél, akik bár az FA Kupában nyerni tudtak, a bajnokság hosszú ideje nem róluk szól.

A hétvégén azért egy pontot sikerült megtartani a Chelsea ellen, de ha a nagy képet nézzük, akkor a forma egyáltalán nem kielégítő. Voltak problémák, sérülések hátráltatták az osztrák mestert, de a legjobbak immáron a pályán lehetnek.

A mérkőzést egyébként nem most kellene megrendezni, korábban elhalasztották és végre, valahára nem a vírus miatt történt halasztás, hanem a szentek FA Kupa találkozója miatt. Már ilyen híreknek is tud örülni az ember, ha valamibe nem szól bele a koronavírus.

Kilenc éve nem léptek pályára egymás ellen a felek, így nincs könnyű helyzetünk, de próbáljuk meg kitalálni a legjobb megoldást!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Leeds United

Az Arsenaltól elszenvedett komoly vereség után a Molineux stadionban kellett volna javítani Bamfordéknak, de végül ez nem sikerült, a Wolvesnak sikerült otthon tartania a három pontot, aminek köszönhetően megelőzték az újoncot. Igaz, nekik még van egy elmaradt meccsük… Amiről épp írni készülünk.

Szóval, a mérkőzésen ugyan csak egyetlen gól esett, de nagyon messze jártunk attól, hogy unatkozzunk. Meslier és Rui Patricio elemében volt, még ha a Leeds kapusa végül elég balszerencsésnek bizonyult.

Az első félidőben viszont voltak nagy védései, Pedro Neto csavarásánál, Nelson Semedo ziccerénél is a helyén volt a kapus, aki úgy tűnik, hogy a múltheti bakik ellenére továbbra is élvezi Bielsa bizalmát.

A másik oldalon Liam Cooper veszélyeztetett fejjel, illetve Pascal Struijk lábbal, utóbbi helyzetnél kellett nagyobbat védenie a portugálnak.

A második félidőben ismét Liam Cooper fejelhetett volna gólt, de Rui Patricio ezúttal is résen volt, és egy perccel később bebizonyosodott, mennyire fontos volt ez a védés. Nem csak azért, mert nem kerültek hátrányba a farkasok, de azért is, mert Adama Traoré rögtön ezután megindult a baloldalon, befelé tört, jó 20 méterről rászúrta a labdát, ami a kapufán csattant. Szerencséjére az elvetődő Meslier hátát találta el, így onnan vánszorgott a kapuba a labda.

Szegény francia, mostanában rájár a rúd…

Patrick Bamford pár perccel később ugyan egyenlített, de a lövését követően az asszisztens jelezte, hogy lesről indult a csatár, így maradt az 1-0. Egészen a lefújásig, semmi nem akart sikerülni a Leedsnek, illetve tegyük hozzá azt is, hogy Rui Patricio remekül védett.

Előző 5 meccs eredménye
2012.10.30.Angol Ligakupa
leeds
3:0
southampton
Angol Ligakupa
2012.03.03.Championship
leeds
0:1
southampton
Championship
2011.08.06.Championship
southampton
3:1
leeds
Championship
2010.03.13.League One
southampton
1:0
leeds
League One
2009.12.19.League One
leeds
1:0
southampton
League One
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Chelsea

Az előjelek finoman szólva sem voltak jók a Southampton számára. Folyamatos bukdácsolás a bajnokságban, történelmi vereség a Manchestertől, sérülések, eltiltások nehezítették Ralph Hasenhüttl dolgát, az ellenfél pedig az a Chelsea volt, amin egyre jobban látszik Thomas Tuchel és Löw Zsolt munkája.

Azt hiszem, Adamsék kihozták a maximumot a meccsből, az 1-1-es döntetlen számukra nagyobb értékkel bír, a Chelsea-nek inkább jelent csalódást ez az eredmény.

Cesar Azpilicueta lövése volt az első félidőben a legveszélyesebb, amit a Chelsea részéről láthattunk, pedig nem volt egy túl jó lövés, méterekkel elkerülte a kaput. Ó, nem, elfelejtettem Kurt Zouma fejesét, a védő egyébként is nagyon jó az ilyen rögzített szituációknál, most is majdnem betalált, de McCarthy menteni tudott.

Kollégájának, Edouard Mendynek már nem volt ilyen szerencséje: A 33. percben Redmond lőtte ki Takumi Minaminot, a japán először nem lőtt, csak ijesztgetett, de sikeresen átverte a védőjét és a kapust is, miután mindketten a földön ültek, Minamino külsővel lőtt a hálóba. Rendkívül okos és fineszes megoldás volt a Liverpooltól kölcsönkapott játékostól.

A szünet után Mason Mount tizenegyesével lett 1-1 az állás – Danny Ings volt szabálytalan -, több gól pedig nem született. Születhetett volna, ha Vestergaard egy kicsit jobban céloz, fejese így a felsőlécen csattant.

Öt bajnoki vereség után tudott újra pontot szerezni a Soton.

Összefoglalás

A Chelsea ellen ismét hiányzott sérülés miatt Kyle Walker-Peters, így Jan Bednarek húzódott ki a helyére, középen pedig Mohammed Salisu debütált. Valószínűleg ez a Leeds ellen is így lesz, ahogy Redmond szereplése is várható Che Adams helyén.

Walker-Peters mellett The Walcott, Ibrahima Diallo, Stuart Armstrong, William Smallbone és Michael Obafemi szereplése kérdéses.

A Leedsnél a kezdőjátékosok közül továbbra is Koch, Rodrigo és Kalvin Phillips nem játszhat, Poveda, Berardi is régóta küzdenek sérüléssel, Forshaw viszont hamarosan pályára léphet. Már, ha Bielsa úgy dönt.

A korábbi meccseiket most talán felesleges felhozni, ahogy mondtam kilenc éve találkoztak utoljára a ligakupában.

Mikor a Leeds legutóbb hazai pályán játszhatott, akkor nagyon simán intézték el a Crystal Palace-t, Bamford fantaszikusan játszott, ahogy Raphinha is.

Úgy érzem, hogy a Leeds ismét meghatározó tagja lehet a Premier League-nek, ennek pedig megágyazhat egy sikeres szereplés idén.

De hogy mire mennek a szentek ellen? Nagyon jó kérdés! Nem vagyok benne biztos, hogy a találkozó kimenetelére éri meg a legjobban fogadni. talán a gólokkal többre mennénk.

És a Soton védelmét erősebbnek ítélem meg, mint mondjuk a Crystal Palace-ét, lehet, hogy Bamford és Raphinha nem tud lubickolni…

Egygólos meccsre tippelek, épp ezért a tippem is ezt reprezentálja: Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső