Leeds United – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 05.
Leeds United
Teljesítmény:
V D D N N
  • Elland Road
  • Május 08. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
N V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb nap, újabb meccsek. Szombatra térünk át, ahol kora délután máris láthatunk egy angol bajnokit, a Leeds United – Tottenham találkozót. Az újoncnak ugyan még van esélye odaérni a hetedik helyre, ezáltal pedig indulni az európai porondon, de lássuk be, ez egyáltalán nem egy reális esély. A Tottenham viszont még harcban az ötödik pozícióért, de nekik is figyelni kell, mert ott a Liverpool, akik még jelentősen megszorongathatják Kane-éket.

Így hát azt mondom, sokkal több vesztenivalója van a Spursnek, mint Marcelo Bielsa együttesének. Mióta José Mourinho távozott – sokáig nem marad meló nélkül a Special One – azóta Ryan Mason vette át a csapatot, és az elveszített Ligakupa finálé után a csapat két győzelmet is bezsebelt a bajnokságban, újra izgalmassá téve a végjátékot.

Meglátjuk, hogy az Elland Roadon mire mennek majd Bamfordék ellen a fővárosiak, mi egy remek kis meccsben reménykedünk, vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Leeds United

Sokszor fogalmaztam meg erős kritikát a Brighton együtteséről, de néha igazán meg tudnak lepni. A kiesés elől menekülő együttes szombaton fogadta az újoncot, és alaposan meglepték őket. Már a meccs elején érezhető volt, hogy a hazaiak a győzelem reményében léptek pályára, Trossard már a meccs elején tesztelt Illan Meslier-t, de akkor még a kapus hárítani tudott. Később viszont már nem, Pascal Gross tizenegyesből juttatta előnyhöz a Brightont, miután Danny Welbeck lábára vetődött rá Alioski, a Leeds balbekkje.

Ezek után sok érdekesség már nem akadt az első félidőben, ugorjunk is a másodikra!

Ott már több helyzetet jegyezhettünk fel, továbbra is a Leedsnél volt többet a labda, de a kapuig nem igazán jutottak el a bordó mezesek. Bezzeg a Brighton! Danny Welbeck pimasz lövésébe Meslier ujjheggyel ért bele és így megakadályozta a gólt, a másik oldalon pedig Stuart Dallas kapáslövése okozott némi izgalmat. Akkorát azért nem, a labda simán fölé ment.

Már a hajrában voltunk, amikor Danny Welbeck eldöntötte a mérkőzést. Két védőt vert át egy labdaátvétellel a tizenhatoson belül, nagyon megették Llorrentéék a dolgot, onnan meg már viszonylag egyszerű dolga volt a támadónak.

Úgy tűnik, megérzi Raphinha hiányát a Leeds, nem igazán jönnek az eredmények, mióta a nyáron vásárolt szélső megsérült.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.02.Premier League
tottenham
3:0
leeds
Premier League
2013.01.27.FA Kupa
leeds
2:1
tottenham
FA Kupa
2010.02.03.FA Kupa
leeds
1:3
tottenham
FA Kupa
2010.01.23.FA Kupa
tottenham
2:2
leeds
FA Kupa
2004.01.10.Premier League
leeds
0:1
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Sheffield United

Gareth Bale nagy meccse volt ez. Mióta visszatért korábbi klubjához a walesi még nem szerzett mesterhármast, de a már kiesett Sheffield United ellen ez összejött neki.

Mindkét csapat kispadján friss edző ül, Ryan Mason 29 évével a legfiatalabb menedzser a Premier League-ben, Paul Heckingbottom pedig a viharos körülmények között távozott Chris Wildert váltotta nemrég. A csapat végül már az ő irányítása alatt esett ki a legjobbak közül.

Az első félidőben a Tottenham megmutatta már, hogy ki az úr a háznál, pedig csak egyetlen gól esett ebben a játékrészben. Ezt Bale szerezte, akinek Serge Aurier adott tökéletes labdát, de a befejezésről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, szépen emelte el a labdát a támadó a kifutó Ramsdale mellett/fölött.

Rajta kívül még Harry Kane előtt adódott gólszerzési lehetőség, ott a gólvonalon álló Basham tudott tisztázni. Az is nagy helyzet volt.

A második félidőben végül aztán kiütötték a Sheffieldet: Szon Hung Min gólját még nem adták meg, mert a dél-koreai lesről indult, mielőtt góllal fejezte volna be az akciót, de később pompás cselek után ugratta ki Bale-t, aki úgy lőtt a hálóba, ahogy azt egy csatárnak kell.

A mesterhármasra sem kellett sokat várni, 16 méterről ballal bombázott a bal alsóba.

És Szon sem kellett, hogy szomorkodjon, Steven Bergwijn passzát varázsolta a kapuba a 77. percben.

Valójában mindenki hasonló eredményt várt, a Tottenhamnek még van miért küzdenie, miközben az egész szezonban gyengélkedő Blades már biztosan kiesett. Nekik még lesz pár ilyen meccsük a szezon végéig…

Összefoglalás

Jó hír a Leeds fanok számára, hogy Rodrigo már játszhatott a múlt héten, és elvileg Raphinha, valamint a másik fontos hiányzó, Kalvin Phillips is ott lehet majd a pályán. De ezt egyértelműen nem erősítette meg Marcelo Bielsa, szóval óvatosan kell kezelni az információt.

Mindenesetre, ha így van valóban, akkor egy sokkal ütőképesebb kezdő lehet a pályán, mint a Sirályok ellen.

A Tottenhamnél is nagyjából minden rendben, egyedül Ben Daviest sorolják a sérült játékosok közé.

Az Elland Roadon nagyon régen találkoztak bajnoki meccsen, már több mint 17 éve, jellemzően az FA Kupában botlottak egymásba a csapatok, amíg a Leeds az alsóbb osztályokban játszott.

Ősszel simán, 3-0-ra nyert a Spurs, akkor Kane, Szon és Toby Alderweireld rúgta a gólokat.

Nem erős a Tottenham idegenben, mi sem bizonyítja mindezt jobban, minthogy legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg.

Ettől függetlenül sokat számít az, hogy a Leeds számára gyakorlatilag az idény érdemi részei lezárultak. Lehet még kissé kozmetikázni, de sokat ez már nem oszt vagy szoroz.

Bamfordék hazai pályán viszont jól védekeznek, és az, hogy megcsappant a harci kedvük nem azt jelenti, hogy csak a mezek lesznek fent a zöld füvön.

Így hát olyat tippelek, amit Leeds meccsre még – azt hiszem – nem tettem: 2,5 gól alatti meccset várok. Ha lesz döntés, akkor egy szűk Spurs-győzelmet gondolnék reálisnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső