Leeds United – West Brom: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 20.
Leeds United
Teljesítmény:
N N N V D
  • Elland Road
  • Május 23. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Brom
Teljesítmény:
V V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap koraeste véget ér a Premier League 2020/2021-es szezonja is. Minden mérkőzést egyidőben rendeznek meg, és megpróbálok itt is annyi meccset feltölteni, amennyit csak lehet. Mára még a Leeds United – West Brom találkozót gondoltam, holnap pedig jön a dömping.

Két friss hús találkozása ez, de jövőre csak egyikükkel találkozhatunk az angol elsőosztályú bajnokságban, a West Brom kábé csont nélkül hullott ki. Volt egy jó fellángolásuk, de az végül kevésnek bizonyult, vissza is estek, és a vége egy tükörsima kiesés lett.

A három Championshipből felkerült csapat közül kettő búcsúzott, a WBA mellett a Fulham is távozni kényszerül.

A Leedsről pedig csak jókat tudok mondani. Ahogy már mondtam is rengetegszer, és nem szeretném ismételni önmagam.

Az utolsó meccsnek sok értelme nincs, de le kell játszani. Mi meg megpróbáljuk kihasználni, hogy ők még fociznak egyet az Európa Bajnokság előtt. Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Leeds United

Azt írtam ezen meccs előtt, hogy ezen a találkozón gólokra fogadni igazán hálás feladat lehet… Reménykedtem, hogy a szentek – mivel egy kicsit összekapták magukat – képesek lesznek betalálni a Leeds kapujába, de szomorúan vettem tudomásul, hogy Danny Ingsék ebből a szempontból csődöt mondtak.

Pedig nem is Illan Meslier védett, aki elkapta a fonalat, hanem Kiko Casilla, a rutinos spanyol portás pedig ihletett formában védett.

Az első félidő nem hozott nagy játékot, a Sotonnak volt egy ígéretes fejese, amit Casilla a léc fölé tornázott. A majdnem gólszerző pedig Che Adams volt.

Ezen kívül a spanyolnak még egy kisebb védése volt, McCarthynak viszont nem kellett nagyon játékba avatkoznia, a Leeds öt próbálkozásából egy sem talált kaput.

A második félidő elejéről is egy Southampton kísérletet hoztam: James Ward-Prowse végezhetett el messziről szabadrúgást, ahogy megszokhattuk tőle, ismét mesterien csavarta el a sorfal felett a labdát, Casilla sem ért volna oda időben, de a két kapufa találkozása, a csücsök megmentette a Leeds United együttesét.

Éledezni látszott ezt követően a vendégcsapat, Patrick Bamford majdnem vezetést szerzett, majd Alioski lőtt McCarthyba, viszont a 73. percben megtört a jég. Rodrigo magas labdája találta meg Patrick Bamfordot, a csatár pedig a kapus lábai között pöckölte be a játékszert.

A hosszabbításra is maradt egy találat, ezt Tyler Roberts szerezte, ezzel pedig bebiztosította csapata számára azt, hogy a legjobb tízben végezzenek. Újonc csapattól ez nem is olyan rossz…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.29.Premier League
west brom
0:5
leeds
Premier League
2020.01.01.Championship
west brom
1:1
leeds
Championship
2019.10.01.Championship
leeds
1:0
west brom
Championship
2019.03.01.Championship
leeds
4:0
west brom
Championship
2018.11.10.Championship
west brom
4:1
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Brom – West Ham

Izgalmasan indult ez a találkozó, Johnstone már az első percben szabálytalanságot követett el, aminek következtében azonnali vezetést szerezhetett volna büntetőből a WHU. Volna, mert a sérüléséből visszatérő Declan Rice a jobboldali kapufára lőtte.

Egyébként teljesen elszoktam attól, hogy közönség előtt rendeznek focimeccset, szabályosan meglepett, amikor a kihagyott tizi után a stadion szinte felrobbant.

Csordogált a mérkőzés, a következő izgalmas szituáció a 27. percben történt. Matheus Pereira végezhetett el szögletet, ami veszélyesen kanyarodott a kapu felé. Thomas Soucek megpróbált menteni, azonban – mivel csak csúsztatni tudott – ő maga ártott a legtöbbet, öngól. Bár némely weboldal Pereirának adja a gólt, tisztán látszott, hogy a cseh ért a labdába utoljára.

De tudott javítani, nem zuhant össze a középpályás, az első félidő hosszabbításában pofozta be Benrahma centerezését. Ez volt Soucek 10. bajnoki gólja. Nem rossz ez egy középpályástól.

A szünet után már nem adott sok lehetőséget a vendégcsapat. Angelo Ogbonna fejesével vették át a vezetést, majd bevitték a kegyelemdöfést is, Jesse Lingard passzát Mickail Antonio váltotta gólra.

A West Bromnak valóban mindegy volt, a WHU számára pedig egyre valósabb a kép: Jövőre a London Stadionban európai kupameccsek fognak zajlani. Hogy melyik kupa? Az még nem dőlt el. Majd vasárnap megmondom…

Összefoglalás

Tavaly a Leeds toronymagasan nyerte a bajnokságot, kereken tíz ponttal gyűjtöttek többet, mint a WBA. Sokáig próbálkoztak visszakerülni a PL-be, de egy banánhéjon mindig sikerült elcsúszni. Ezúttal nem volt kecmec. Ahogy nem volt ősszel sem, mármint a 2020/2021-es bajnoki idény őszén sem, amikor ők látogattak a The Hawthorns-ba, és szabályosan megsemmisítették a vendéglátót.

Ötöst öröm kapni az iskolában, de nem a fociban. Így ennek a jeles érdemjegynek most egyáltalán nem örültek a hazaiak.

Ilyen meccsre most nem számítok, bár ki tudja, a Leeds valóban stílusos focit játszik, és 10.000 lelkes néző előtt búcsúzhat az idénytől.

Sérült egyik oldalon sincs, ahogy eltiltott sem, egyedül Kalvin Phillipsnek kell vigyáznia (nehogy lemaradjon az első fordulóról), Marcelo Bielsa így a legjobb csapatával állhat ki. De szerintem nem fog. Bizonyára ismét Kiko Casilla fog védeni – neki ez valószínűleg az utolsó meccse lesz az Elland Roadon -, ott van az egész szezonban sérült Gaetano Berardi, a szintén távozó Pablo Hernández, Ian Poveda… Mindannyian nem, de néhányan esélyt fognak kapni.

Mindezektől függetlenül én lennék a legjobban meglepődve, ha nem sikerülne otthon tartani a három pontot a Leedsnek.

Sokkal erősebbek, saját közönségük előtt játszhatnak, ami másfél éves kihagyás után tényleg egy valódi érzelembomba. Szóval a sima hazai mellett én bátran ajánlom az Over 2,5 + hazait, illetve a hendikepes hazai győzelmet is. Kétlem, hogy nagyon mellé lőnénk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső